Finnvera Oyj

KUTSU: Finnveran Rahoitus & kasvu -katsaus julkistetaan 7.10.2020 klo 9.00

Jaa

Korona kurittaa yrityksiä, mutta miten pitkään? ‒ Talouskasvun tarve voimistuu

Finnveran Rahoitus & kasvu LIVE -webinaarit käynnistyvät lokakuussa.
Finnveran Rahoitus & kasvu LIVE -webinaarit käynnistyvät lokakuussa.

Maailma ja markkinat seuraavat nyt koronan vaikutuksia talouteen. Niin mekin Finnverassa teemme.

Millaiset ovat yritysten lähiajan rahoitustarpeet? Kysyimme asiaa eri puolilla maata työskenteleviltä rahoitusammattilaisiltamme ja rakensimme sen pohjalta 6 kuukauden yritysrahoitusmittarin.

Sekä riskien että rahoituksen vaikuttavuuden näkökulmasta on tärkeää katsoa myös pitkälle. Milloin ja miten Suomen talous yltää todelliseen kasvuun? Millaiset yritykset pääsevät rahoituksen avulla kriisin yli ja avaako kriisi myös mahdollisuuksia uudistua?

Näkemyksemme näihin sekä yritysten ja Suomen talouden tämän hetken kuntoon selviävät Finnveran katsauksesta, joka julkistetaan Rahoitus & kasvu LIVE: Milloin on kasvun aika? -webinaarissa keskiviikkona 7.10.2020 klo 9.00-9.45.

Katsauksen esittelee pääekonomisti Timo Lindholm. Sen jälkeen tuloksista keskustelevat Lindholmin johdolla Varsinais-Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Hanna Munter ja Finnveran pk-yritysten rahoituksesta vastaava liiketoimintajohtaja Juuso Heinilä.

Voit ilmoittautua ja lähettää etukäteen kysymyksiä täällä.

Kysymyksissä tai esim. haastattelupyynnöissä voit olla yhteydessä myös Finnveran viestintään: tiina.riippa@finnvera.fi tai 040 481 1165.

Tästä katselulinkistä pääset Rahoitus & kasvu LIVE -webinaariin 7.10.  

Lämpimästi tervetuloa!

**

Rahoitus & kasvu LIVEt jatkuvat marras- ja joulukuussa:

Keskiviikkona 11.11.2020 aiheena omistajanvaihdokset ja yritysten kasvu. Timo Lindholmin haastattelussa professori Timo Pihkala LUT-yliopistosta ja Finnveran omistajanvaihdoksiin perehtynyt aluepäällikkö Elisa Sipponen.

Torstaina 3.12.2020 aiheena viennin merkitys Suomen taloudelle. Timo Lindholmin haastattelussa Varman toimitusjohtaja Risto Murto ja Finnveran suuryritykset-yksikön liiketoimintajohtaja Jussi Haarasilta.

Avainsanat

Kuvat

Finnveran Rahoitus & kasvu LIVE -webinaarit käynnistyvät lokakuussa.
Finnveran Rahoitus & kasvu LIVE -webinaarit käynnistyvät lokakuussa.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Finnvera Oyj
Finnvera Oyj
Porkkalankatu 1
00180 HELSINKI

029 460 11http://www.finnvera.fi

Finnvera tarjoaa rahoitusta yritystoiminnan alkuun, kasvuun ja kansainvälistymiseen sekä viennin riskeiltä suojautumiseen. Vahvistamme suomalaisten yritysten toimintaedellytyksiä ja kilpailukykyä tarjoamalla lainoja, takauksia ja vienninrahoituspalveluja. Finnvera jakaa rahoitukseen sisältyvää riskiä muiden rahoittajien kanssa. Finnvera on valtion omistama erityisrahoittaja ja Suomen virallinen vientitakuulaitos Export Credit Agency (ECA). www.finnvera.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Finnvera Oyj

Finnveran Rahoitus & kasvu -katsaus: Yritysten tarve uusille lyhennysvapaille ja käyttöpääomalle kasvaa – Monilla yrityksillä kriittiset hetket edessä vuoden 2021 alkupuoliskolla7.10.2020 10:00:00 EESTTiedote

Nousu koronan aiheuttamasta montusta on pitkä ja vaativa urakka, joka edellyttää uutta kasvua ja työn tuottavuuden parantumista. Lähtökohtia heikentää se, että talouskasvussa Suomi on jäänyt pahasti esimerkiksi Ruotsin jälkeen jo pitkään. Kilpailukykyä tarvitaan kansainvälisillä markkinoilla nyt enemmän kuin normaaliaikoina, mikä korostaa viennin rahoituksen merkitystä. Finnveran yritysrahoitusmittarin perusteella yritysten käyttöpääoman ja uusien lyhennysvapaiden tarve kasvaa lähikuukausina.

Koronakriisin vaikutukset leviävät vientiyrityksiin ja alihankintaketjuihin – Finnvera varautunut turvaamaan rahoituksen saatavuutta takausten lisäksi lainoilla8.9.2020 09:00:00 EESTTiedote

Koronan aiheuttaman talouskriisin seuraava vaihe voi olla edessä, kun vaikutukset leviävät aiempaa voimakkaammin vientiyrityksiin ja niiden alihankintaketjuihin Suomessa. Rahoitusjärjestelyt ovat vaarassa vaikeutua erityisesti yrityksillä, jotka tarvitsisivat järjestelyjä toistamiseen kriisin aikana. Finnvera on varautunut turvaamaan elinkelpoisten yritysten lainarahoituksen saatavuuden takauksilla ja omilla lainoilla kriisin kaikissa vaiheissa, sanoo liiketoimintajohtaja Juuso Heinilä. Finnveran rahoituksen painopiste on edelleen takauksissa, mutta yritykset voivat nyt hakea myös lainaa suoraan Finnverasta, jos rahoituksen järjestyminen sitä edellyttää.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme