Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Kutsu: Future City Challenge kick-off keskiviikkona 22.11.2017

Jaa

Future City Challenge on ensimmäinen koko Suomen kattava kilpailu, jonka tavoitteena on luoda uusia innovatiivisia ratkaisuja ja sovelluksia helpottamaan kaupunkilaisten arkipäivää. Toimituksenne edustaja on tervetullut Future City Challenge -kilpailun starttitilaisuuteen Espooseen.

Aika: 22.11. kello 8.30–12
Paikka: Startup Saunan Urban Mill (Betonimiehenkuja 3 E, Espoo)

Future City Challenge -kilpailu on suunnattu yrityksille, startupeille ja opiskelijoille, joita kiinnostaa kaupunkihaasteiden ratkaiseminen. Pyrkimyksenä on löytää ratkaisuja, joissa hyödynnetään IoT-teknologiaa ja LoRaWan-verkkoa osana kokonaisuutta. Kilpailutöissä toivotaan käytettävän myös kaupunkien avointa dataa.

Helsinki on mukana kilpailussa yhdessä Espoon, Vantaan, Jyväskylän, Oulun ja Tampereen kaupunkien kanssa.

Helsingin kaupunki hakee ratkaisuja seuraaviin kysymyksiin, joilla halutaan parantaa kaupunkilaisten arkea:

- Miten palvelujen suunnittelua voisi tukea ja kehittää entistä paremmin kaupunkilaisten ja muiden sidosryhmien tarpeita vastaaviksi?
- Miten kerätä kaupunkiympäristöstä dataa, joka tukee palvelusuunnitteluun liittyvää päätöksentekoa?
- Miten hyödyntää ja havainnollistaa kerättyä dataa yhdessä kaupunkia kuvaavien avoimien tietomallien ja paikkatietojen kanssa?
- Energiayhtiö Helen etsii ratkaisuja, joilla rakennusten homehtuminen estetään ennakoinnilla – alkaen suunnittelusta, päättyen purkamiseen ja materiaalien kierrätykseen. Miten pidetään rakennus optimaalisissa olosuhteissa ja oikea määrä energiaa oikeassa paikassa rakennuksen koko elinkaaren ajan?
- Miten tehdä arjen liikkumisesta entistä sujuvampaa ja turvallisempaa?
- Miten kannustetaan ja saadaan kaupunkilaisia liikkumaan ja parantamaan hyvinvointiaan?
- Miten kehittää ympäristön viihtyvyyttä, puhtautta ja esteettömyyttä?
- Miten lisätä ympäristötietoisuutta sekä kykyä tehdä taloudellisesti järkeviä ja ympäristöystävällisiä arjen valintoja?


Kilpailun järjestävät IBM, Digita ja Etteplan.

Sosiaalisessa mediassa:
#FutureCityFi


 

Laura Itävaara
viestintäkoordinaattori
Helsingin kaupunki
Kaupunginkanslia
Talous- ja elinkeinoviestintä
Puh. (09) 310 36336 ja 050 547 5706
laura.itavaara@hel.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Erityissuunnittelija Jussi Nissilä, Helsingin kaupunki, elinkeino-osasto, puh. 040 701 3807, s-posti: jussi.nissila@hel.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Helsingin kaupunginkanslia on kaupunginvaltuuston ja kaupunginhallituksen suunnittelu-, valmistelu- ja toimeenpanoelin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsinki ykkönen yhteisöllisyydessä älykaupunkien Cities in Motion -vertailussa – kokonaissijoitus nousi seitsemän sijaa18.5.2018 17:56Tiedote

Tänään julkaistu IESE Business Schoolin toteuttama kansainvälinen Cities in Motion Index (CIMI) sijoitti Helsingin 22. kokonaissijalle 165 kaupungin vertailussa. Helsinki säilytti edellisvuoden ensimmäisen sijansa yhteisöllisyyttä mittaavassa osiossa, jossa toisen ja kolmannen sijan saivat Bern ja Berliini. Helsinki paransi kokonaissijoitustaan seitsemän sijaa viime vuodesta ja yhdeksän sijaa vuodesta 2015, jota indeksissä käytettiin vertailuvuotena.

Helsinki Startup Day – maailman yhteisöllisimmän startup-ekosysteemin uusin tapahtuma18.5.2018 07:55Tiedote

Helsingin startup-kenttä on Startup Genomen selvityksen mukaan maailman yhteisöllisin. Tänä kesänä kasvuyritysyhteisö saa uuden tapahtuman, kaikille avoimen Helsinki Startup Dayn, joka järjestetään Helsingin kaupungintalolla 29. toukokuuta. Tapahtuman toteuttaa kaupungin yrityspalvelu NewCo Helsinki yhteistyössä Finnish Business Angel Networkin (FiBAN) kanssa. Muut kumppanit ovat xEdu, Start North ja Talsinki-projekti. Runsasohjelmaisen tapahtuman ilmoittautumisaika jatkuu 22. toukokuuta asti, ja osallistujia on tällä hetkellä jo yli 500.

Helsinki valittu vuoden 2018 pyöräilykunnaksi – sujuvan liikkumisen suunnannäyttäjä17.5.2018 13:03Tiedote

Helsinki on valittu tänään vuoden 2018 pyöräilykunnaksi. Tunnustuksen myönsi Pyöräilykuntien verkosto, jonka valintaperusteena oli pyöräliikenteen hyväksi Helsingissä tehty kunnianhimoinen ja tuloksekas työ. Verkoston mukaan Helsinki on osoittanut olevansa pääkaupungin arvolle sopiva pyöräilyn suunnannäyttäjä Suomessa. Palkinnon vastaanotti kaupunkiympäristön apulaispormestari Anni Sinnemäki.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme