Messukeskus

KUTSU Gastro Helsinki 2022 18.-20.5.

Jaa

Hyvä toimittaja, tervetuloa Suomen johtavaan horeca-alan ammattilaisten tapahtumaan Gastro Helsinkiin. Tapahtuma järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 18.–20.5.2022.

Tämän vuoden ohjelmassa painottuvat alan ajankohtaiset puheenaiheet tulevaisuudennäkymistä elämyksiin ja juomatrendeistä työvoimapulaan. Nuorten houkutteleminen alalle on ratkaisevassa asemassa alan tulevaisuudessa ja yhä useampi osaaja on muun kuin suomenkielinen. Gastro Helsinki vastaa näiden ammattilaisten tarpeisiin poistamalla tapahtuman 18 vuoden ikärajan ja tarjoamalla runsaasti kiinnostavaa ohjelmaa myös englanniksi.


Lisää vetovoimaa

Ravintola-ala kärsii työvoimapulasta, joka jatkuessaan saattaa rajoittaa kasvua. Gastro Helsingin päälavan puheenvuoroissa pureudutaan horeca-alan tilanteeseen ja ratkaisumahdollisuuksiin monelta kantilta kolmen päivän ajan. 

 • Baronan hotelli- ja ravintola-alan toimialajohtaja Mikael Nuotio lupaa neljä ratkaisua työvoimapulaan. Puheenvuorossa mietitään, kuinka voimme varmistaa, ettei horeca-alan kasvu rajoitu työvoimapulaan, luodaan katse nopeisiin ratkaisuihin sekä siihen millaiset teot pitävät huolta pitkän aikavälin positiivisista vaikutuksista. Nuotio GastroHelsinki-lavalla 18.5. klo 11.00.
 • Ammattitaitoinen ja vastuullinen johtaminen uudistaa yrityksiä ja lisää työntekijöiden hyvinvointia sekä kiinnittymistä yrityksen päämääriin. Johtamiskoulutuksen avulla voi edesauttaa sekä työvoiman saatavuutta että pysyvyyttä. Perho liiketalousopiston puheenvuorossa koulutusasiantuntija Heidi Malin kertoo kuinka koulutusmyönteisyys voi lisätä yrityksen vetovoimaa. GastroHelsinki-lava 19.5. klo 11.00.
 • Hyvämaineisella alalla on vetovoimaa. Tabuja ravisteleva ja sensuroimaton paneelikeskustelu nostaa esiin asiat, joista pitäisi puhua, jotta vetovoima saadaan kasvuun. Esillä muun muassa pienet palkat, nolla-sopimukset, alan machoilu, johtaminen ja tasa-arvo - ja toisaalta myös usein huomiotta jäävä yhteisöllisyys ja fiilis. Keskustelemassa yhdenvertaisuus- ja inklusiivisuusasiantuntija Daniel Woodward, yrittäjä Lassi Jyrkkänen ja We Are Groupin Employee Experience Manager Mirva Mölsä. Keskustelua johtaa yrittäjä Sointu Borg. GastoHelsinki-lava 19.5. klo 12.00.
 • Voisiko hospitality- ja ravintola-alojen imu löytyä ilosta, moninaisista urapoluista ja yhteisöllisyydestä?  Charrlotta Ylimys Noho Partnersilta, Pia Tuomi Scandic Hotelsilta, Marika Mäkelä Restel Oy:stä ja Mikael Nuotio Baronasta sekä PAM:in Annika Rönni-Sällinen keskustelevat hotelli- ja ravintola-alan ilmiöistä. Keskustelua luotsaa Mari Cadaut Makua Oy:stä. GastroHelsinki-lava 20.5. klo 11.00. 

Alkoholittomuutta ja palveluasennetta

Sober curious -liike muuttaa maailmaa ja palvelun taso ja elämykset houkuttelevat asiakkaat ravintoloihin.  Gastro Helsinki tarjoaa näkemyksiä asiakaskokemuksesta ja juomatrendeistä kolmen tapahtumapäivän ajan.

 • Musiikki ja ruoka on ollut tärkeä osa kulttuuria ihmiskunnan alkuajoista lähtien. Professori Anu Hopia puhuu GastroHelsinki-lavalla musiikin merkityksestä osana ruokakokemusta ja ruoan makua 18.5. klo 12.00.
 • Fredman-konsernin Peter Fredmanin mukaan ruoka- ja ravintola-alan voittava kaava löytyy asiakaskokemuksen, tehokkuuden ja kestävän kehityksen yhdistämisestä. Kiinnostavia näkökulmia ja konkreettisia caseja tarjoillaan GastroHelsinki-lavalla 18.5. klo 11.30.
 • Samuil Angelov, kansainvälisesti palkittu sommelier ja ravintoloitsija Murussa ja Pastiksessa kertoo, kuinka syntyy timanttinen palvelukokemus ja miten sitä pidetään yllä jokaisena viikonpäivänä. 19.5. 12.45.
 • Alkoholittomuus, matala-alkoholiset juomat ja juomisen huominen. Gastro Helsingissä tarjoillaan juomatietoutta sekä GastroHelsinki-lavalla että Wine, Beer & Spirits -alueella. Juoma-alueen näytteilleasettajien osastoilla pääsee maistelemaan ajankohtaisia juomia ja ohjatut työpajat ja tastingit rytmittävät jokaista tapahtumapäivää.

Juomapuheenvuorot GastroHelsinki -lavalla
19.5. klo 11.30 Eetu Topo: Drinkki 2030 – juomisen huominen
19.5.  klo 14.15 Jussi Tolvi: Consumer trends in drinking 
20.5.  klo 12.30 Merja Nummi: Kippis juomahistorialle 
20.5.  klo 13.00 Jussi Tolvi: Low and no alcohol drinks

Kilpailuja ja arvostettuja palkintoja

Alan kilpailut ovat aina olleet merkittävä osa Gastro Helsingin ohjelmaa. Keittiö- ja saliammattilaisten kisat ja erilaiset palkitsemiset edistävät alan positiivista näkyvyyttä, tarjoavat osallistujille mahdollisuuksia kehittymiseen ja nostavat ruokakulttuuria maailman tietoisuuteen.

 • Mestarikoulu-kilpailu on suunnattu ravintola-alan oppilaitoksissa opiskeleville keittiö- ja saliammattilaisille, ja sen tavoitteena on nostaa esille alan monipuolisuutta ja lisätä vetovoimaa. Food Camp Finlandin kumppaneidensa kanssa järjestämä Mestarikoulu-kilpailu käydään ke–to 18.-19.5.  
 • Gastrossa julkistetaan Suomen 50 parasta ravintolaa ke 18.5. klo 15.30 alkaen. Ravintola-alojen ammattilaisille ja vaikuttajille suunnatun ravintolaäänestyksen ja listauksen toteuttaa verkkomedia Viisi Tähteä.
 • Seafood Chef -kilpailu järjestetään 20.5. Kilpailun järjestävät ProKala ry ja Food Camp Finland Oy yhdessä kumppaneidensa kanssa. Seafood Chef -kilpailun tavoitteena on parantaa ammattikokkien tietoisuutta kalojen ja äyräisten erinomaisuudesta ja tuoda esille huippuraaka-aineita.
 • Ruokatoimittajat ry palkitsee Ideasipulilla henkilöitä tai yhteisöjä, jotka ovat antaneet tuoreen ja idearikkaan panoksen ruokakulttuurin hyväksi. Ideasipuli jaetaan 19.5. klo 15.00.
 • Osterinavauksen suomenmestaruus käydään päälavalla 20.5. klo 14.35 alkaen. Kisaan on kutsuttu Suomen parhaimmat osterinavaajat ja suorituksessa merkitsee sekä nopeus että siisteys ja esillepano. Kisa tuomaroidaan kisan edetessä ja suomenmestaruus jaetaan välittömästi kilpailun jälkeen. 
 • Kolmen messupäivän ajan käydään tiukkaa mutta rentomielistä kisaa Suomen ja Viron kokkimaajoukkueiden välillä FIN-EST Gastro Champion 2022 -kisailun merkeissä. Kilpailun voittaja julkistetaan GastroHelsinki-lavalla klo 16.00. Samalla paljastetaan Suomen kokkimaajoukkueen snack-keittiön torstain myynti, joka menee lyhentämättömänä Ukrainan humanitaariseen apuun. 

Lisätietoja 

Helsingin Messukeskus, tiedottaja Mari Cadaut, p. 040 5878 053, mari.cadaut@viestintamakua.fi

Median akkreditoituminen joko ennakkoon osoitteessa www.messukeskus.com/uutishuone tai tapahtuman aikana Messukeskuksen Lehdistökeskuksessa. www.gastrohelsinki.fi, #gastrohelsinki

Koko ohjelma: https://gastro.messukeskus.com/ohjelma/ 

Gastro Helsinki on joka toinen vuosi Helsingin Messukeskuksessa järjestettävä Suomen johtava ravintola- ja ruoka-alan ammattilaisten tapahtuma, joka esittelee alan uutuudet ja trendit. Maksuton sisäänpääsy alan ammattilaisille rekisteröitymällä osoitteessa https://gastro.messukeskus.com. Tapahtuma järjestetään 18.-20.5.2022, keskiviikkona ja torstaina 10-18, perjantaina 10-17. Kuvia edellisestä tapahtumasta on ladattavissa Messukeskuksen kuvapankista https://mediabank.messukeskus.com.

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Helsingin Messukeskus on ihmisläheinen media ja turvallisuudestaan palkittu tapahtumatalo, joka luo kasvua aitojen kohtaamisten kautta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan live-, hybridi- ja virtuaalitapahtumien areenaksi. | Messukeskus – kasvua kohtaamsista | www.messukeskus.com | @messukeskus | twitter.com/messukeskus 

Helsinki Expo and Convention Centre (brand name Messukeskus) creates growth through encounters. We are the largest event organiser in Finland producing or hosting 50 exhibitions and one thousand meetings and congresses annually. We provide a perfect venue with 7 adaptable halls, 40 conference spaces, the 4,400-seater Amfi Hall auditorium, 21 restaurants, a fully renewed event hotel, and all event services, including live, virtual and hybrid events. | www.messukeskus.com | @messukeskus |  | twitter.com/messukeskus 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme