Gummerus

KUTSU GummerusLive!: Kevään 2021 kiinnostavimmat kaunokirjat ensiesittelyssä 10.11. Klo 9–10

Jaa

Gummeruksen kevät 2021 -kirjakatalogi on julkaistu. Kaunokirjailijat kertovat ensi keväänä ilmestyvistä teoksistaan webinaarissa tiistaina 10.11. klo 9–10. Tervetuloa!

Anneli Kanto: Rottien pyhimys 
Tamperelainen kirjailija ja käsikirjoittaja Anneli Kanto tunnetaan etenkin sisällissotaa käsittelevistä romaaneistaan ja näytelmistään. Maaliskuussa ilmestyvä Rottien pyhimys sijoittuu 1500-luvulle ja kertoo Hattulan Pyhän Ristin kirkon maalareista. Keitä olivat maalarit, jotka koristivat Suomen keskiaikaisia kirkkoja pyhimysten ja Raamatun kertomusten kuvin? Miten he maalasivat, mitä he tavoittelivat ja mitä he ajattelivat?

Niillas Holmberg: Halla Helle 
Saamelaisten kansallispäivänä 6.2. ilmestyvä Halla Helle on Utsjoella asuvan runoilija, muusikko ja aktivisti Niillas Holmbergin yhteiskunnallinen esikoisromaani. Kirja kuvaa viisaasti yksilön ja yhteisön ristiriitoja, luonnon ja perinteiden säilyttämisen tärkeyttä sekä ajankohtaisia saamelaiskysymyksiä. Samalla se tutustuttaa lukijan saamelaiskulttuuriin etelästä Saamenmaalle muuttavan papin pojan Samun matkassa. 

Anna-Liisa Ahokumpu: Kolme rukousta äidille 
Kolme rukousta äidille on kahdessa aikatasossa kulkeva romaani tyttärien ja äitien yhteisestä muistista. Se on kuvaus nuoren Anjezën matkasta Äiti Teresaksi ja hänen kohtaamastaan uskonkriisistä. Vuosikymmeniä myöhemmin, toisessa ajassa nainen synnyttää esikoislastaan ja käy läpi hiljattain kuolleen äitinsä muistoa ja naisten perintöä, josta on opittu vaikenemaan.

Vera Vala: Aprikoosiyöt 
Puolet elämästään Italiassa asunut Vera Vala tunnetaan dekkaristina. Maaliskuussa ilmestyvä Aprikoosiyöt on hänelle uusi aluevaltaus, aistivoimainen lukuromaani, joka vie lukijan matkalle Tolfan vuoristoon. Mukana on yllättäviä käänteitä ja romantiikka kahdessa aikatasossa.

Silvia Hosseini: Tie, totuus ja kuolema 
Uuden suomalaisen esseekirjallisuuden kärkinimiin kuuluva kirjailija, opettaja ja kirjallisuustoimittaja Silvia Hosseini muistetaan palkitusta esikoiskokoelmastaan Pölyn ylistys. Maaliskuussa ilmestyvässä uutuuskokoelmassa Tie, totuus ja kuolema tarkastellaan ruumiillisuutta, feminismiä ja maskuliinisuutta, rahaa ja valtaa, kauneutta ja menetystä. Ennen kaikkea teos kysyy, miten kuolemaan pitäisi suhtautua. Voiko sen kanssa tulla toimeen?

Ann-Christin Antell: Puuvillatehtaan varjossa 
Ann-Christin Antellin historiallista romantiikkaa tarjoileva esikoisromaani Puuvillatehtaan varjossa vie lukijan 1800-luvun Turkuun. Romaani kuvaa nuoren, itsenäisen leskirouvan elämää aikana, jolloin teollistuminen saa säätyläisyhteiskunnan natisemaan liitoksissaan, työväenliike nousee ja naiset vaativat Minna Canthin hengessä tasa-arvoa. Turun kaupunginkirjastossa työskentelevän Antellin romaanissa näkyvät hänen historiaopintonsa sekä rakkaus kotikaupunkiin.

Lisäksi palkittu suomentaja Sari Karhulahti kertoo, millaista oli suomentaa Richard Powersin Pulitzer-palkittu suurromaani Ikipuut, joka ilmestyy suomeksi tammikuussa. 

Selaa kevään kirjaluetteloa: 
https://issuu.com/gummerus/docs/gummerus_luettelo_kevat_2021  

Webinaari järjestetään tiistaina 10.11. klo 9–10. Ilmoittaudu mukaan:  
https://zoom.us/webinar/register/WN_Yl-xNyj_R4GaR8BumI5bHw 

Lisätietoja: eeva.herrainsilta@gummerus.fi  

Avainsanat

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Gummerus
Gummerus
PL 1000 / Käenkuja 3 A
00501 HELSINKI

*010 6836 200http://www.gummerus.fi

Gummerus

”Tehtävämme on julkaista kirjallisuutta huviksi ja hyödyksi.” Kaarle Jaakko Gummerus

Suomen vanhin yleiskustantamo Gummerus Kustannus Oy on vuodesta 1872 toteuttanut perustajansa visiota: julkaisemme vastustamattoman viihdyttävää, inspiroivaa ja informoivaa kirjallisuutta. Suhtaudumme kirjallisuuteen rakastavasti ja intohimoisesti. Omaperäiset ja uskaliaat kustannuspäätökset ovat aina olleet Gummeruksen toiminnan ydin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Gummerus

Antti Röngän Nocturno 21:07 on omakohtainen ja kirjoittajaansa säästelemätön romaani seksuaalisesta häpeästä18.6.2021 08:08:42 EEST | Tiedote

24-vuotiaan Antti Röngän kirjailijanura sain komean lähdön jo palkitun, koulukiusaamista käsittelevän esikoisromaanin Jalat ilmassa (Gummerus) ilmestyttyä 2019. Sitä seurasi yhdessä kirjailijaisä Petri Tammisen kanssa kirjoitettu kirjeenvaihtokirja Silloin tällöin onnellinen (Gummerus, 2020). Röngän kolmas teos Nocturno 21:07 käsittelee edellisten kirjojen tavoin aikuiseksi kasvamisen vaikeutta pureutuen tällä kertaa seksuaaliseen häpeään ja itseinhoon. Romaani ilmestyy ja on arvosteluvapaa 5.8.

Ex-ammattisotilaan toimintatrilleri tutustuttaa lukijan Venäjän mafiaan ja vie keskelle Ukrainan sotaa16.6.2021 07:55:00 EEST | Tiedote

Kirjailija Seppo Mustaluoto on tehnyt pitkän uran ammattisotilaana ja lainvalvontaviranomaisena eri puolilla Suomea ja kansainvälisissä tehtävissä. Tämä näkyy Mustaluodon trillereissä, joissa yksityiskohdat pitävät kutinsa niin välineiden, toimintamallien kuin tapahtumapaikkojenkin osalta. Reikäpää (Gummerus) avaa kiinnostavasti Venäjän mafian kehitystä 1990-luvulta tähän päivään ja kiidättää lukijan kyttäyskeikalta Montenegrosta keskelle Ukrainan sotaa. Romaani ilmestyy 1.7.

Niina Meron uusi viihderomaani tarjoaa romantiikkaa Suomen suvessa miehen näkökulmasta7.6.2021 08:31:53 EEST | Tiedote

Niina Mero on romanttista viihdekirjallisuutta kirjoittava palkittu kirjailija ja nykypäivän romanttisesta viihdekirjallisuudesta väitöskirjaa tekevä kirjallisuudentutkija. Hänen 2019 ilmestynyt esikoisromaaninsa Englantilainen romanssi (Gummerus) oli lukijoiden rakastama myyntimenestys, ja sen käännösoikeudet on myyty jo neljälle kielelle. Nyt ilmestyvä uutuus Romanssin sankari (Gummerus) vie lukijan kesämökkimaisemiin, lavatansseihin ja yöttömän yön huumaan. Miehen näkökulmasta kirjoitettu romaani pitää sisällään viitteitä niin Eino Leinon runoihin kuin Suomi-Filmin tuotantoihinkin.

Poikkeuksellinen true crime -kirja perheestä, joka hallitsee göteborgilaislähiötä Ruotsin lakien ulkopuolella30.5.2021 00:01:00 EEST | Tiedote

Mitä tapahtuu, kun yhteiskunta ei voi tuomita rikoksen tekijää? Tutkivan toimittajan Johanna Bäckström Lernebyn Perhe – Mafiosoja vai ruotsalaislähiön ongelmanratkaisijoita on pysäyttävä tositarina epäoikeudenmukaisuudesta, rohkean toimittajan työstä ja rinnakkaisyhteiskunnasta, joka on päässyt syntymään pohjoismaisen hyvinvointivaltion sisään.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme