Gummerus

KUTSU GummerusLive: Syksyn kiinnostavimmat kirjat ensiesittelyssä

Jaa

Gummeruksen kirjailijat kertovat ensi kesänä ja syksynä ilmestyvistä teoksistaan tiistaina 12.5. klo 15–16. Kirjailijat Eppu Nuotio, Selja Ahava, Anni Kytömäki, Jenni Linturi ja Susanne Maude puhuvat webinaarissa romaaneistaan. Tietokirjailijoista äänessä ovat urheilutoimittaja Laura Arffman sekä inkerinsuomalaisen sukunsa kohtaloita tutkineet toimittajat Lea ja Santeri Pakkanen. Tervetuloa!

Eppu Nuotio: Maggie ja minä
Rakastetun tarinankertojan hurmaava rakkausromaani on täynnä elämänjanoa ja suuria tunteita. 

Selja Ahava: Nainen joka rakasti hyönteisiä
Kansainvälisesti menestyneen kirjailijan romaani tutkii luonnon ja ihmisen välistä suhdetta, muodonmuutoksia naisen roolissa sekä hyönteisten muuttumista Jumalan luomista olennoista osaksi tämänhetkistä lajikatoa.

Jenni Linturi: Mullojoki, 1950
Lahjakkaan kertojan vahvatunnelmainen avioliittoromaani herättää historian eloon ja kuvaa osuvasti unelmien ja todellisuuden välistä kuilua sodanjälkeisessä Suomessa.

Anni Kytömäki: Margarita
Eeppinen romaani kertoo Suomen metsiin ja ihmisiin 1950-luvulla kohdistetuista vaatimuksista. Romaanissa pääsee ääneen myös jokihelmisimpukka, Margaritifera margaritifera.

Susanne Maude: Ennen kuin unohdat
Tunnelmallisessa esikoisromaanissa kuvataan naisten välisen ystävyyden rajoja sekä aikuiseksi kasvamisen kipua ja huumaa. 

Laura Arffman: Mona-Liisa – Urheilija, muusikko, ihminen
Yle Urheilun toimittajan kirjoittama tunteikas elämäkerta maastohiihtäjä Mona-Liisa Nousiaisesta kertoo urheilu-uran rinnalla myös lahjakkaasta muusikosta, äidistä ja ystävästä. 

Lea Pakkanen ja Santeri Pakkanen: Se tapahtui meille – Isän ja tyttären matka inkerinsuomalaisuuteen
Toimittajat Santeri Pakkanen ja Lea Pakkanen, isä ja tytär, halusivat selvittää oman inkerinsuomalaisen sukunsa vaietut kohtalot. Samalla hahmottuu kuva tuntemattomaksi jääneestä vähemmistöstä.

Medialle tarkoitettu webinaari järjestetään tiistaina 12.5. klo 15–16. Rekisteröitymiset tapahtumaan alla olevan linkin kautta: 
https://zoom.us/webinar/register/WN_A4Lb59loS-SawP3qtPmXkg

Lisätietoja: eeva.herrainsilta@gummerus.fi 

Avainsanat

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Gummerus
Gummerus
PL 749 / Lapinlahdenkatu 1 C
00101 HELSINKI

*010 6836 200http://www.gummerus.fi

Gummerus

”Tehtävämme on julkaista kirjallisuutta huviksi ja hyödyksi.” Kaarle Jaakko Gummerus

Suomen vanhin yleiskustantamo Gummerus Kustannus Oy on vuodesta 1872 toteuttanut perustajansa visiota: julkaisemme vastustamattoman viihdyttävää, inspiroivaa ja informoivaa kirjallisuutta. Suhtaudumme kirjallisuuteen rakastavasti ja intohimoisesti. Omaperäiset ja uskaliaat kustannuspäätökset ovat aina olleet Gummeruksen toiminnan ydin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Gummerus

Feministisiä novelleja, tanssin pyörteitä, auringonsäteitä ja juhlapainos - Alkuvuoden käännöskirjat tarjoavat hyvän mielen nautintoja talvipäiviin13.1.2021 10:29:18 EETTiedote

Tuoreen leivän tuoksua Cornwallissa ja tanssin pyörteitä Roomassa. Suositut brittikirjailijat Jenny Colgan ja Kate Eberlen tarjoilevat uutuuksissaan hyvän mielen nautintoja pimeisiin talvipäiviin. Lisäksi Gummerus julkaisee vuoden alkajaisiksi menestyskirjailija Cecelia Ahernilta voimaannuttavia novelleja ja romanttisen viihteen kiistattomalta kuningattarelta Nora Robertsilta juhlapainoksen 40-vuotisen kirjailijanuran kunniaksi.

Tammikuun ei tarvitse olla tipaton – Ruotsalainen uutuuskirja Kohtuudella opettaa juomaan maltillisesti26.12.2020 00:01:00 EETTiedote

Miten kieltäytyä lasillisesta synttäreillä tai afterworkeilla? Miten onnistua alkoholin kohtuukäytössä? Alkoholi liitetään usein yhdessäoloon ja juhlapäiviin, eikä sen käytön haitoista ole helppo puhua. Anders Hammarbergin ja Karin Rombergin Kohtuudella – Opas maltilliseen alkoholinkäyttöön (Gummerus) opettaa juomaan vähemmän ja pidättäytymään alkoholista useammin ilman että alkoholinkäytöstä on luovuttava kokonaan.

Vähintään vartti omaa aikaa joka päivä – Hyvä terveys vaatii päivittäistä rentoutumista, sanoo BBC:n asiantuntijalääkäri uutuuskirjassaan26.12.2020 00:01:00 EETTiedote

Mistä tunnistat sokeririippuvuuden? Miksi aamuvalo on tärkeää? Terveys tasapainoon – 4 avainta parempaan elämään (Gummerus) on BBC:n asiantuntijalääkärin Rangan Chatterjeen opaskirja, joka lähestyy terveyttä kokonaisvaltaisesti. Chatterjee nostaa rentoutumisen yhdeksi terveyden peruspilariksi ravinnon, liikunnan ja unen oheen. Kirja sisältää runsaasti parempaan oloon tähtääviä, konkreettisia vinkkejä, jotka on helppo sovittaa omaan elämäntilanteeseen.

Mona-Liisa ja Poika ja pallo Vuoden urheilukirja -ehdokkaina16.12.2020 13:42:00 EETTiedote

Urheilutoimittaja Laura Arffmanin ystävästään, maastohiihtäjä Mona-Liisa Nousiaisesta kirjoittama elämäkerta Mona-Liisa – Urheilija, muusikko, ihminen (Gummerus) ja taiteen moniottelija Teemu Mäen runokokoelma Poika ja pallo (Gummerus) on valittu Vuoden urheilukirja -palkintoehdokkaiksi. Vuoden urheilukirja -kilpailun finaaliin valittiin kahdeksan vuonna 2020 julkaistua teosta. Valinnoista vastaa Urheilumuseon asettama raati.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme