Messukeskus

KUTSU: Hammaslääkäripäivät 7.–9.11.2019

Jaa

Hammaslääkäripäivät on hammaslääketieteen suurin koulutus- ja näyttelytapahtuma Suomessa. Näyttelyn järjestää Messukeskus, ja luento-ohjelmasta vastaa Suomen Hammaslääkäriseura Apollonia. Tapahtuman teemana on tänä vuonna ”Kiinni ajassa – katse tulevaan”.

Hammaslääkäripäivät esittelee innovaatioita ja tarttuu päivänpolttaviin aiheisiin suun terveydestä. Kuva: Messukeskus, Risto Wuolle.
Hammaslääkäripäivät esittelee innovaatioita ja tarttuu päivänpolttaviin aiheisiin suun terveydestä. Kuva: Messukeskus, Risto Wuolle.

Poimintoja medialle:

 1. Hammaslääkäripäivien mediatilaisuus
  to 7.11. klo 10–11
  (Areena-ohjelmalava, halli 1).

Tiedotustilaisuuden yhteydessä on tarjolla kahvia ja pientä suolaista. Tilaisuuden ohjelmaan on poimittu kiinnostavia, ajankohtaisia aiheita luento-ohjelmasta ja näyttelystä. Hammaslääkäripäivien Innovaatio 2019 -palkitut julkistetaan mediatilaisuudessa.

 1. Poimintoja näyttelyohjelmasta Areena-ohjelmalavalla

to kello 13.30 Päiväkodeissa tapahtuva suunterveyden edistäminen

 • Sirkka Helisten, Hyvinvointivastaava-varhaiskasvatuksen johtaja, Liperin päiväkoti
 • Sirpa Järvinen, Suuhygienisti, Terveydenedistämisen asiantuntija, SiunSote

to kello 15.30 Nukutushammashoito – ratkaisu vaativissa erityisryhmissä

 • Ilkka Kalli, LKT, Dos, Anest. EL Uneximed Oy

pe kello 11.00 Suu heiluttaa terveyttä

 • Liisa Suominen, prof., Apollonian puheenjohtaja

pe kello 12.10 Hampaiston tulehduspesäkkeet – uhka yleisterveydelle?

 • Aleksi Haapanen, HLL, erikoistuva Hml (suu- ja leukakirurgia)

pe kello 13.30 Hammaslääkärinä kehitysmaissa

 • Ulla Harjunmaa, EHL, TtT, MIH, Apulaisylihammaslääkäri, Tampereen kaupunki

pe kello 15.00 Ovatko ksylitolituotteet osa suomalaisten arkea?

 • Milla Vihanto, Xylitol Communication Manager Cloetta Suomi Oy

pe kello 15.30 Suunterveys työterveyden prosesseissa - suunterveys osana koko kehon terveyttä

 • Tanja Ketola-Kinnula, Suunterveyden ylilääkäri, Terveystalo, EHL, LL

la kello 11.00 Hammashoidon laatu

 • Matti Pöyry, Suomen Hammaslääkäriliitto

Lue lisää tiedotteesta: https://messukeskus.com/press-release/ohjelmaa-hammaslaakaripaivilla-2019/

 1. Toimittajat voivat osallistua kaikille luennoille maksutta

Luennoilla aiheina ovat mm. hammashoitopelko, paikkaushoidon materiaalit, kalvo-oikominen, terveyden edistäminen sekä suunterveyden ja yleisterveyden yhteys. Tapahtuman luento-ohjelma: www.hammaslaakaripaivat.fi

 1. Poimintoja näyttelystä

Parodontax-hammastahna | GSK Consumer Healthcare Finland Oy (1d19)

Ienterveyden ylläpito hammashoitokäyntien välillä voi olla haastavaa ja iensairaus voi hoitamattomana johtaa vakaviin seurauksiin. Parodontax-hammastahnan on kliinisesti todistettu auttavan vähentämään plakin muodostumista, ienverenvuotoa ja ientulehdusta.

Sähköhammasharja + Tekoäly = Genius X | Oral-B (1a11)

Genius X sähköhammasharjan tekoäly tunnistaa käyttäjän harjaustyylin ja ohjaa harjausta. Harja suojaa myös ikeniä: Paineentunnistin hidastaa automaattisesti harjan liikkeitä, jos käyttäjä harjaa liian voimakkaasti.

Hammaskeiju-erytritolipastilli | XyliMind Oy (2b80)

Erytritoli alentaa tehokkaasti hammasplakin määrää, mikä on tärkeää suuterveydelle. Erytritolilla makeutettu pastilli on hammashoidossa hyvä lisä kariesbakteeria vähentävän ksylitolipastillin rinnalla, sillä erytritoli ei nosta veren sokeritasoa eikä ärsytä vatsaa kuten muut sokerialkoholit.

Lumoral kotihoitomenetelmä | Koite Health Oy (2k31)

Lumoral on antibakteerinen tuote suuhygienian kotihoitoon reikiintymisen ja parodontiitin ennaltaehkäisyyn. Käyttö: Plakki värjätään Lumorinse-suuhuuhteella. Valoaktivaattorin silmille näkymätön punainen valo aktivoi aineen bakteereja eliminoivan vaikutuksen ja antibakteerinen sininen valo tehostaa vaikutusta. Hampaat harjataan. Plakin rakenne on muuttunut helpommin irtoavaksi.

OMNICHROMA | Dental Systems Oy (1f19-1g19)

OMNICHROMA on yhdistelmämuovi, joka itsessään ei sisällä väripigmenttiä - väri syntyy valosta aivan kuten kameleontilla, eli se heijastaa ympäröivän hampaan väriä. Kameleonttiefektin ansiosta aikaavievät värinmääritykset ovat historiaa, eikä eri värisävyjä tarvitse varastoida. Tämä vähentää myös vanhenevien materiaalien määrää, ja oikea väri on aina saatavilla.

Lisätiedot:

Hammaslääkäripäivien tiedotteet löytyvät tapahtuman aikana osoitteesta: www.apollonia.fi/uutishuone/tiedotteet

Näytteilleasettajat ja Areenan tietoiskuohjelma löytyvät osoitteesta www.hammaslääkäripäivätnäyttely.fi

Tapahtuman luento-ohjelma: www.hammaslaakaripaivat.fi

Luento-ohjelma: Tiedottaja Annika Nissinen, annika.nissinen@apollonia.fi, puh. 040 779 6435

Näyttely: Tiedottaja Riikka Luomanpää, riikka.luomanpaa@messukeskus.com, puh. 050 540 4231

Voit akkreditoitua tapahtumaan osoitteessa http://messukeskushelsinki.fi/uutishuone/akkreditointi/ ennen tapahtumaa tai paikan päällä lehdistökeskuksessa.

Messukeskuksen Lehdistökeskus palvelee toimittajia to 7.11. 8.30–17.30 ja pe 8.11. klo 8.30–17.30 (kulku eteläisen sisäänkäynnin aulasta toiseen kerrokseen). La 9.11. median edustajien palvelut (pysäköintiliput, akkreditointi ja vaatesäilytysliput) saa Messutoimistosta. 

Kuvat

Hammaslääkäripäivät esittelee innovaatioita ja tarttuu päivänpolttaviin aiheisiin suun terveydestä. Kuva: Messukeskus, Risto Wuolle.
Hammaslääkäripäivät esittelee innovaatioita ja tarttuu päivänpolttaviin aiheisiin suun terveydestä. Kuva: Messukeskus, Risto Wuolle.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus edistää suomalaista elinkeinoelämää tekemällä kasvua kohtaamisista. Tarjoamme messuille, kokouksiin, kongresseihin ja muihin tapahtumiin 7 muuntautuvaa hallia, 40 erilaista kokoustilaa, 21 ravintolaa, uudistuneen tapahtumahotellin ja täydelliset tapahtumapalvelut. Messukeskus järjestää vuosittain 65 messutapahtumaa ja 1500 kokousta ja kongressia, joihin osallistuu yli miljoona vierasta. | Messukeskus – sata vuotta tapahtumien keskipisteessä 

Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, promotes Finnish welfare by enabling effective face to face encounters at exhibitions, meetings, conferences and other events. We host 65 exhibitions and 1,500 meetings and congresses each year providing a perfect venue with 7 adaptable halls, 40 conference spaces, the 4,400-seater Amfi Hall auditorium, 21 restaurants, a fully renewed event hotel, and all event services. Over one million visitors take part in the events. | Messukeskus – A century in the centre of events 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Kansainvälinen kokonaisuus ja laadukas sisältö houkuttelivat Educa-messuille jälleen ennätysmäärän kävijöitä25.1.2020 17:26:06 EETTiedote

Kasvatus- ja opetusalan ammattitapahtuma Educa päättyi tänään Messukeskuksessa. Tapahtuman uusi kansainvälinen kokonaisuus sekä ajankohtainen ja laadukas sisältö houkuttelivat paikalle alustavien tietojen mukaan ennätysyleisön, 19 300 alan ammattilaista. Educa-messut järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä seuraavan kerran 29.–30.1.2021.

Sairaanhoitajapäivät tuo näkyville hoitotyön arjen uudet haasteet22.1.2020 13:48:01 EETTiedote

Sairaanhoitajapäivät on Suomen suurin hoitotyön koulutus- ja näyttelytapahtuma. Näyttely ja tietoiskuohjelma tuovat esiin työn haasteita ja tarjoavat uutta tietoa ja teknologisia ratkaisuja. Klinikka-lavalla puhutaan muun muassa pelkopotilaiden virtuaalilääkkeestä, terveyshuuhaasta ja uudesta 2020-luvun kansansairaudesta. Sairaanhoitajapäivillä on luvassa myös ajankohtainen katsaus työmarkkinaneuvotteluista. Tapahtuma järjestetään 25.–26.3.2020 Messukeskuksessa Helsingissä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme