Aivoliitto

Kutsu Hossan luontokeskukseen sähköskootterien luovutustilaisuuteen 15.6.2017 klo 14.00

9.6.2017 14:57 | Aivoliitto

Jaa

Ainutlaatuista Suomessa: Hossan kansallispuistossa voi liikkua esteettömästi sähköisillä apuvälineillä

Hossan uudessa kansallispuistossa voi vuokrata sähköisiä apuvälineitä esteettömään liikkumiseen. Ylä-Kainuun Osuuspankki ja Skand Oy lahjoittavat kaksi Leijona-sähköskootteria helpottamaan liikkumista puiston alueella.

Tervetuloa sähköskoottereiden luovutustilaisuuteen Hossan Luontokeskukseen Suomussalmelle, Jatkosalmentie 6, torstaina 15.6.2017 klo 14.00.

Lahjoituksen luovuttavat toimitusjohtaja Eija Sipola ja pankinjohtaja Antti Wallenberg Ylä-Kainuun Osuuspankista. Lahjoituksen ottaa vastaan järjestösuunnittelija Risto Lappalainen Aivoliitto ry:stä. Skootterit jäävät sovitusti vuokrauskäyttöön luontokeskukseen.

Hossan kansallispuiston alueella esteetöntä liikkumista tuetaan aivan uudella kokonaisuudella Suomessa. Sähköisiä apuvälineitä voi käyttää kansallispuistossa noin 11 kilometrin matkalla. Kansallispuistossa on ainutlaatuinen esteettömien kohteiden verkosto majoittumisesta erilaisiin luontotoimintapisteisiin. Tämä mahdollistaa aidon luonnossa liikkumisen myös toimintarajoitteiselle henkilölle. Tule tutustumaan Hossan ainutlaatuiseen esteettömyyteen ja sähköskoottereihin.

Tiedotteen lähettäjä:

Päivi Seppä-Lassila
Viestintäpäällikkö
Aivoliitto ry
p. 040 715 5198
paivi.seppa-lassila@aivoliitto.fi

Yhteyshenkilöt

Toiminnanjohtaja Tiina Viljanen, p. 040 833 1511, tiina.viljanen@aivoliitto.fi

Lisätietoja Hossan kansallispuistosta ja esteettömyydestä:
järjestösuunnittelija Risto Lappalainen, p. 040 543 7290, risto.lappalainen@aivoliitto.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Aivoliitto
Aivoliitto
Suvilinnantie 2
20900 TURKU

02 2138 200http://www.aivoliitto.fi

Aivoliitto ry on potilas- ja asiantuntijajärjestö, joka tukee edustamiensa ryhmien arjessa selviytymistä. Näitä ryhmiä ovat aivoverenkiertohäiriön sairastaneet ja heidän läheisensä sekä perheet, joiden lapsella tai nuorella on kielellinen erityisvaikeus.

Aivoliitto on yhteiskunnallinen vaikuttaja, joka edistää toiminnallaan aivoverenkiertohäiriöiden ennaltaehkäisyä, kielellisen erityisvaikeuden varhaista tunnistamista sekä hyvää hoitoa ja kuntoutusta. Liiton perustehtävänä on oikeuksien valvonta, viestintä ja asenteisiin vaikuttaminen, AVH:n ennaltaehkäisy sekä yhdistystoiminta ja palvelut. Tutkimuksellaan liitto luo pohjaa toiminnalle. Aivoliitto tuo esiin puhevammaisten asioita sekä tarjoaa sopeutumisvalmennuskursseja, kuntoutusta, koulutusta ja terapiaa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aivoliitto

Kansainvälinen AVH-päivä 10.5. -  Liikuntaa lääkkeeksi kohonneeseen verenpaineeseen5.5.2017 12:37Tiedote

Aivoliitto ry 5.5.2017, tiedote vapaa julkaistavaksi. - Tehokkain tapa hoitaa aivoverenkiertohäiriöitä (AVH) on ehkäistä ne ennalta. Yhdeksän aivoverenkiertohäiriötä kymmenestä on estettävissä. Kohonnut verenpaine on tärkein hoidettavissa oleva aivoverenkiertohäiriöiden riskitekijä. AVH:n ennaltaehkäisy kuitenkin ontuu: väestön verenpaineita ja veren poikkeavia rasva-arvoja ei ole saatu kuriin, kertoo Turun yliopiston neurologian professori ja Aivoliiton ylilääkäri Risto O. Roine.

AVH-päivät 27.-28.4.2017 Helsingissä: Aivoinfarkti sotessa: Sote-uudistus ja palveluiden keskittäminen parantaa AVH-potilaiden asemaa27.4.2017 12:35Tiedote

Tiedote 27.4.2017. Lähes 25 000 suomalaista sairastuu vuosittain aivoverenkiertohäiriöön (AVH). Sen syynä on 80 %:lla aivoinfarkti. Joka neljäs sairastuneista on työikäinen. Aivoliiton järjestämillä AVH-päivillä 27.-28.4. pohdittiin muun muassa sitä, kuinka käy aivoinfarktin sotessa? Sosiaali- ja terveysministeriön selvityshenkilö, LT, sisätautien ja geriatrian erikoislääkäri Tiina Huusko kertoi asiasta tekemänsä selvityksen pohjalta (STM: Konservatiivisten erikoisalojen järjestämistä koskevia periaatteita 2020-luvulla). Selvitys on julkaistu helmikuussa 2017.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme