Amnesty International

Kutsu: Ihmisoikeudet Suomessa ja maailmalla – Amnestyn kevätseminaari 24.3.2018

Jaa

Amnesty Internationalin pääsihteeri Salil Shetty vierailee Suomessa ensimmäistä kertaa. Shetty on Amnestyn Suomen osaston kevätseminaarin pääpuhuja lauantaina 24.3.2018.

Aika: lauantaina 24.3.2018 kello 11.00–16.00

Paikka: Wanha Satama, Pikku Satamakatu 3, Helsinki

Minkälaisia haasteita ihmisoikeustyö ja ihmisoikeuspuolustajat kohtaavat jatkuvasti muuttuvassa maailmassa? Entä millaista on toimia ihmisoikeuspuolustajana Suomessa? Onko #metoo-kampanja käynnistänyt uuden aikakauden naisille myös Suomessa? Muun muassa näihin kysymyksiin vastataan Amnestyn Internationalin Suomen osaston kevätseminaarissa lauantaina 24.3.2018 kello 11.00–16.00.

Seminaarin kunniavieraaksi saapuu Amnesty Internationalin pääsihteeri Salil Shetty, joka avaa tilaisuuden kello 11.00. Vuodesta 2010 Amnestyn pääsihteerinä toiminut Shetty luo katsauksen viimeaikaiseen ihmisoikeuskehitykseen maailmassa.

Ihmisoikeustilanne on viimeisen vuoden aikaa heikentynyt niin maailmalla kuin Suomessakin. Ihmisoikeuspuolustajia on vangittu esimerkiksi Turkissa ja Venäjällä, eikä Suomikaan ole säästynyt puhtain paperein. Amnesty Internationalin vuosiraportissa kiinnitettiin huomiota muun muassa naisiin kohdistuvaan väkivaltaan, turvaa hakevien ihmisten oikeuksiin ja translain puutteisiin.

Amnestyn kevätseminaarissa kartoitetaan, miltä ihmisoikeuksien tulevaisuus näyttää ja minkälaisia haasteita ihmisoikeuspuolustajat kohtaavat. Shettyn lisäksi puhumaan saapuu laaja kaarti ihmisoikeuspuolustajia. Mukana ovat muun muassa ihmisoikeustyönsä vuoksi syksyn vankilassa Turkissa viettänyt Özlem Dalkiran sekä Wall Street Journalin toimittaja Ayla Albayrak.

Kevätseminaarin tarkan ohjelman ja tiedon puhujista voi lukea Amnestyn sivuilta. Toivomme ilmoittautumisia etukäteen: kaisa.vakiparta@amnesty.fi.

Kevätseminaaria voi myös seurata verkossa. Livestriimauksessa on katko noin kello 12–13.30.

Shetty on puhumassa myös Translaki uusiksi x 347 865 -mielenosoituksessa. Mielenosoitus järjestetään perjantaina 23.3. klo 9.00 Senaatintorilla.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Amnesty International
Amnesty International
Hietaniemenkatu 7 A
00100 Helsinki

https://www.amnesty.fi/

Amnesty International on maailman suurin ihmisoikeusjärjestö, jonka toiminta perustuu yksittäisten ihmisten tuelle. Amnestylla on 7 miljoonaa tukijaa lähes kaikissa maailman maissa. Amnestyn tehtävänä on tehdä ihmisoikeudet tunnetuiksi, tutkia vakavia ihmisoikeusloukkauksia sekä kampanjoida niitä vastaan kaikkialla maailmassa. Tavoitteenamme on maailma, jossa ihmisoikeusjulistuksessa lausutut oikeudet ja vapaudet toteutuvat kaikille ihmisille. Amnestyn Suomen osasto perustettiin vuonna 1967. Amnestylla on Suomessa noin 40 000 tukijaa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Amnesty International

Amnesty jalkautuu kaduille Trumpin ja Putinin huippukokouksen aikana13.7.2018 11:04Tiedote

Presidentit Trump ja Putin tapaavat Suomessa salaisella agendalla. Amnesty International on päätellyt, että kyse täytyy olla ihmisoikeuksien huippukokouksesta. Tavoitteena on muistuttaa presidenttejä sekä muita viestimme näkeviä ihmisiä, että juuri näillä kahdella miehellä on mahdollisuus lopettaa ihmisoikeuksien heikentäminen omissa maissaan ja varmistaa, että ihmisoikeuksia kunnioitetaan kaikkialla. Amnesty näkyy ja kuuluu kaduilla sunnuntaina ja maanantaina.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme