Työeläkevakuuttajat Tela

Kutsu ja ennakkoaineisto medialle: Tervetuloa paratiisiin 28.10.!

Jaa

Tervetuloa Telan järjestämään syksyn valoisimpaan keskustelutilaisuuteen taloudesta ja eläkkeistä torstaina 28.10. klo 9–10.15. Järjestämme tilaisuuden sekä livenä Sofia Helsingissä että striiminä.

Meillä suomalaisilla on tapana vaipua synkkyyteen. Keskustelu taloudesta ja eläkejärjestelmästä on usein ongelmakeskeistä. Tämän yhden keskustelun ajan katsommekin kirkkaaseen tulevaisuuteen ja pysähdymme positiivisten kehityskulkujen äärelle. Kuinka niitä voidaan vahvistaa?

Keskustelussa etsitään vastaukset mm. seuraaviin kysymyksiin: Millainen hyvä kehitys on mahdollista maamme suurissa väestökysymyksissä eli syntyvyydessä, muuttoliikkeessä ja työkyvyssä? Entä taloudessa, työn tuottavuudessa ja esimerkiksi koulutustasossa? Mitä positiiviset kehityskulut tarkoittaisivat eläkkeiden rahoituksen kannalta?

Ennakkoaineisto kokoaa faktat

Kokosimme keskustelun faktat yhteen pakettiin: Missä mennään nyt väestön ja talouden tunnusluvuissa, ja mikä olisi positiivisten skenaarioiden vaikutus työeläkemaksuun?

> Faktapaketti tapahtumasivulla: www.tela.fi/paratiisi

Ilmoittautumiset ja lisätietoa

Tulossa paikan päälle? Olemme Sofia Helsingissä (Sofiankatu 4, Sonckin sali). Aamiaista tarjolla 8.30. Toimittajat voivat ilmoittautua Telan viestintään: jenni.heino@tela.fi.

Striimin äärelle? Ilmoittautumiset linkistä www.lyyti.in/paratiisi_2021 tai Jenni Heinolle.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:

viestintäpäällikkö Jenni Heino
p. 040 170 4656
jenni.heino@tela.fi
 
Suvi-Anne Siimeksen yhteystiedot: p. 0400 414 303, suvi-anne.siimes@tela.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Työeläkevakuuttajat Tela
Salomonkatu 17 B
00100 Helsinki

https://www.tela.fi/

Työeläkevakuuttajat Tela on kaikkien Suomessa toimivien työeläkevakuuttajien edunvalvontajärjestö. Telan jäseninä ovat kaikki lakisääteistä työeläketurvaa hoitavat työeläkevakuuttajat.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Työeläkevakuuttajat Tela

Telan Siimes: Eläkejärjestelmän pitkäjänteiselle ja vastuulliselle kehittämiselle on tarvetta17.9.2021 08:00:00 EEST | Tiedote

Työeläkkeiden rahoitukseen on syntymässä pitemmällä aikavälillä vajausta, joka johtuu 2010-luvulla laskeneesta syntyvyydestä. Työeläkevakuuttajat Telan toimitusjohtaja Suvi-Anne Siimes yhtyy suomalaista eläkejärjestelmää arvioineen professori Torben M. Andersenin näkemyksiin: Työeläkkeiden rahoitushaaste ei ole välittömiä ratkaisuja vaativa ongelma, ja eläkejärjestelmälle on juuri siksi tärkeää laatia pitkän tähtäimen uudistussuunnitelma.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme