Tampereen yliopisto

Kutsu: Johtajuussymposiumissa 7.9.2022 kuullaan asiantuntijoiden näkemyksiä turvallisuudesta

Jaa

Johtajuussymposium on avoin, suurta suosiota kerännyt tapahtuma, jonka seminaarit ja paneelit kokoavat joukon huippuasiantuntijoita ajankohtaisten teemojen äärelle. Tapahtuma keskittyy tänä vuonna turvallisuuden kysymyksiin, ja siihen voi osallistua Tampereen yliopiston keskustakampuksella ja Nokia Arenan Paidiassa. Lisäksi tilaisuuksia pääsee seuraamaan suorana verkossa. Tervetuloa!

Kuva: Jonne Renvall / Tampereen yliopisto
Kuva: Jonne Renvall / Tampereen yliopisto

Millainen asema Suomella on turvallisuusympäristön muuttuessa? Kuinka NATO-jäsenyys vaikuttaa turvallisuusmarkkinoihin, ja mitä näkökulmia liittyy kriisivalmiuteen terveydenhuollossa?

Johtajuussymposiumissa 2022 paneudutaan turvallisuuden teemaan, jota käsitellään monelta kantilta. Päivän ohjelmassa on kuusi seminaaria tai paneelia, joiden aiheina ovat turvallisuuspolitiikka ja NATO-jäsenyys, turvallisuusbisnes ja avautuvat markkinat, turvallisuusjohtaminen ja turvallisuuskulttuuri, yhteiskunnallisten palvelujen varmistaminen ja kriisivalmius terveydenhuollossa. Lisäksi Nokia Arenalla toteutetaan seminaari suomalaisen metsäteollisuuden megaprojekteista Latinalaisessa Amerikassa.

Symposiumissa esiintyy Tampereen yliopiston tutkijoiden ja professoreiden ohella useita ulkopuolisia asiantuntijoita. Tapahtuman pääpuhuja on Sir Mark Lyall Grant, joka on toiminut sisäisen turvallisuuden neuvonantajana Britannian pääministereille David Cameronille ja Theresa Maylle. Hänen puheensa kansainvälisestä turvallisuudesta kuullaan klo 9.30–10.15. Keynote-puheensa jälkeen Lyall Grant on osa paneelia, jossa käsitellään Suomen ja lähialueiden näkymiä muuttuvassa turvallisuustilanteessa.

Muihin Symposiumin puhujiin lukeutuvat muun muassa Göteborgin yliopiston valtio-opin professori Ann-Marie Ekengren, Patrian EU- ja NATO-asioiden johtaja Pasi Niinikoski, Fujitsu Finlandin varatoimitusjohtaja Ilona Ylinampa, Finnish Information Security Clusterin toimitusjohtaja Peter Sund, THL:n tutkimuspäällikkö Liina-Kaisa Tynkkynen ja Tampereen pormestari Anna-Kaisa Ikonen.

Johtajuussymposium on Tampereen yliopiston vuosittainen tapahtuma, jonka tämänvuotisia yhteistyökumppaneita ovat Tampereen kaupunki, Business Tampere, Pirkanmaan liitto, Pirkanmaan hyvinvointialue, Aamulehti ja Tampereen kauppakamari. Symposium toteutetaan jo 11. kertaa, ja sen keskeisenä tehtävänä on nostaa esiin johtamisen merkitystä.

– Esimerkiksi nykyisessä turvallisuustilanteessa tai sote-uudistuksessa olemme voineet huomata, että johtajuus on se, joka saa asiat tapahtumaan ja vie meitä kohti tavoitteita, toteaa tämänvuotisen tapahtuman johtaja, tutkimusjohtaja Pasi-Heikki Rannisto.


Johtajuussymposiumin ohjelma 7.9.2022

Keskustakampus, juhlasali

klo 9.00: Johtajuussymposiumin avaus
klo 9.30–11.45: International security: the outlook for Finland
klo 12.15–14.00: Julkiset palvelut yhteiskunnan turvaajana
klo 14.15–16.15: Kriisivalmius suomalaisessa terveysjärjestelmässä
klo 16.15: Johtajuussymposiumin päätössanat

Keskustakampus, Café & Aula Toivo

12.15–14.00: Change and opening up of the security market
14.15–16.15: Turvallisuuskulttuurin rakentaminen ja johtaminen

Nokia Arena, Paidia

12.00–14.00: Finnish forestry megaprojects in Latin America


Tarkemmat tiedot ohjelmasta ja puhujista saat Johtajuussymposiumin sivuilta.

Johtajuussymposiumin seminaarit ja paneelit ovat kaikille avoimia, mutta osallistujilta toivotaan ilmoittautumista 5.9.2022 mennessä.

Tilaisuutta voi seurata myös suorana verkossa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tutkimusjohtaja Pasi-Heikki Rannisto (tapahtuman sisältö)
050 570 0744
pasi-heikki.rannisto@tuni.fi

Tapahtumasuunnittelun asiantuntija Kyösti Koskela (tekninen toteutus)
050 318 6621
kyosti.koskela@tuni.fi

Kuvat

Kuva: Jonne Renvall / Tampereen yliopisto
Kuva: Jonne Renvall / Tampereen yliopisto
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Tampereen yliopisto
Tampereen yliopisto
Kalevantie 4
33014 TAMPEREEN YLIOPISTO

p. 0294 5211https://www.tuni.fi

Tampereen yliopisto kytkee yhteen tekniikan, terveyden ja yhteiskunnan tutkimuksen ja koulutuksen. Teemme kumppaniemme kanssa yhteistyötä, joka perustuu vahvuusalueillemme sekä uudenlaisille tieteenalojen yhdistelmille ja niiden soveltamisosaamiselle. Luomme ratkaisuja ilmastonmuutokseen, luontoympäristön turvaamiseen sekä yhteiskuntien hyvinvoinnin ja kestävyyden rakentamiseen. Yliopistossa on 21 000 opiskelijaa ja henkilöstöä lähes 4 000.
Rakennamme yhdessä kestävää maailmaa. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tampereen yliopisto

Nopea ja kestävä pinnoitusmenetelmä auttaa teollisuutta suojaamaan koneita korroosiolta ja kulumiselta22.9.2022 11:02:57 EEST | Tiedote

Suurnopeuslaserpinnoitus tarjoaa nopean ja ympäristönkin kannalta kestävän tavan suojata metalliseoksia korroosiolta ja korjata vaurioituneita koneenosia. Tämä käy ilmi Tampereen yliopiston tutkimuksesta, joka selvittää lisäksi pinnoitusmenetelmän soveltuvuutta metallien 3D-tulostukseen ja suojaamiseen mikrobeilta. Nopea pinnoitusmenetelmä tuo hyötyä laitteiden ja moottorien valmistukseen ja huoltoon esimerkiksi kaivos- ja puunjalostusteollisuudessa.

Väitös: Voidaanko sijoittajien välistä tiedonvaihtoa havaita osakemarkkinadatasta?15.9.2022 09:55:28 EEST | Tiedote

Saadakseen parempia tuottoja osakemarkkinoilta sijoittajat etsivät tietoa eri lähteistä. Julkisten tiedotteiden lisäksi henkilökohtaisilla yhteyksillä muihin sijoittajiin voi olla suuri merkitys sijoituspäätöksille ja markkinoiden hinnan muodostumiselle. Sosiaalisten kontaktien merkityksen tarkastelussa sijoitustiedon välityksessä haasteena on se, että sijoittajien välinen tiedonvaihto ei ole suoraan havaittavissa. Diplomi-insinööri Margarita Baltakienė, tutkii väitöskirjassaan sijoittajien käyttäytymistä sijoittajaverkostojen näkökulmasta.

Kutsu: Vuorovaikutuksen tutkimuksen päivillä puhuttavat medioitu vuorovaikutus, viestintä terveydenhuollossa sekä tieteellisen ajattelun kehittyminen13.9.2022 14:39:38 EEST | Tiedote

Vuorovaikutuksen tutkimuksen päivät Tampereella 30.9.–1.10. kerää paikalle vuorovaikutuksen tutkijoita, opettajia ja kehittäjiä kuuntelemaan ja keskustelemaan työ- ja yksityiselämän vuorovaikutustilanteista. Osallistujat pääsevät tutustumaan esimerkiksi Tampereen yliopiston TAJU-hankkeeseen, jossa tutkitaan viestinnän ja journalistiikan opiskelijoiden tieteellisen ajattelun kehittymistä. Tilaisuudessa julkistetaan Vuoden vuorovaikutusteko -kunniamaininnan ja Gradupalkinnon saajat vuonna 2022.

Väitös: Rahapolitiikka muuttaa osakemarkkinoiden hinnoittelua8.9.2022 13:44:53 EEST | Tiedote

Keskuspankit toteuttavat rahapolitiikkaa nykyään useita eri työkaluja hyödyntäen. KTM Olli-Matti Laineen väitöskirja tarkastelee empiirisesti Euroopan keskuspankin eri politiikkatyökalujen vaikutuksia osakemarkkinoihin, pankkien lainanantoon sekä reaalitalouteen. Tulokset osoittavat muun muassa, että rahapolitiikan vaikutus osakkeiden hinnoitteluun ei ole niin yksioikoinen kuin yleisesti uskotaan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme