Tampereen taidemuseo ja MuumimuseoTampereen taidemuseo ja MuumimuseoTampereen taidemuseo ja Muumimuseo

Kutsu julkistamistilaisuuteen – Taidevaltakunnassa valta on taiteella

Jaa
Tervetuloa julkistamistilaisuuteen kuulemaan mistä Taidevaltakunnassa on kyse Hämeenlinnan taidemuseoon Lohrmann-rakennukseen (Viipurintie 2, Hämeenlinna) torstaina 16.3.2023 klo 11.

Tilaisuuden suoraa lähetystä voi seurata osoitteessa: https://youtube.com/live/5I6OYysIdKM

Hämeenlinnan ja Tampereen taidemuseot sekä Lahden visuaalisten taiteiden museo Malva ovat perustaneet Taidevaltakunnan. Taidemuseot kutsuvat alueisiinsa sitoutuneet tai kiinnittyneet taiteilijat mukaan osallistumaan Taidevaltakuntaan ja sen rakentamiseen.


Taidevaltakunnan ensimmäinen biennaali toteutuu Hämeenlinnan taidemuseossa ja Kanta-Hämeen alueella kesällä ja alkusyksystä 2024. Tampereella ja Pirkanmaalla biennaali nähdään 2026 ja Lahdessa ja Päijät-Hämeen alueella 2028.

Taidevaltakunta on osa Hämeenlinnan taidemuseon (Kanta-Häme), Lahden visuaalisten taiteiden museo Malvan (Päijät-Häme) ja Tampereen taidemuseon (Pirkanmaa) alueellista taidemuseotyötä.

Pyydämme tarjoilun vuoksi Ilmoittautumaan ti 14.3.2023 mennessä julkistamistilaisuuteen Hämeenlinnan taidemuseossa: https://link.webropolsurveys.com/S/162E9F499F5BCC99

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Soile Ollikainen
amanuenssi, Hämeenlinnan taidemuseo
puh. 040-7229186, soile.ollikainen@hameenlinna.fi

Elisa Lindell
tutkija, Lahden visuaalisten taiteiden museo Malva
puh. 044-826371, elisa.lindell@lahti.fi

Virpi Nikkari
Näyttelypäällikkö (ma.), Tampereen taidemuseo
puh. 040-800 4389, virpi.nikkari@tampere.fi

Tietoja julkaisijasta

Tampereen taidemuseo ja Muumimuseo
Tampereen taidemuseo ja Muumimuseo



Tampereen taidemuseo

Tampereen taidemuseo järjestää vaihtuvia näyttelyitä taiteen historian teemoista ja esittelee vanhoja mestareita sekä nykytaiteen tuoreimpia tekijöitä. Esille nostetaan niin paikallisia taiteilijoita kuin kansainvälisiäkin tekijöitä. Vuoden kohokohta on Vuoden nuoren taiteilijan julkistus ja palkintonäyttely. Pirkanmaan vastuumuseona taidemuseo tutkii paikallista taidehistoriaa ja tukee alueen toimijoita. Tampereen taidemuseo hallinnoi ja hoitaa Suomen toiseksi suurinta taidekokoelmaa, joka käsittää yli 15 000 teosta.

Tampereen taidemuseo
Puutarhakatu 34, 33230 Tampere
puh. 041 730 3104
tampereentaidemuseo.fi

Maailman ainoa Muumimuseo

Muumimuseo perustuu Tove Janssonin vuonna 1986 lahjoittamaan muumikuvitusten kokoelmaan. Muumimuseo on elämyksellinen taidemuseo, joka viehättää kaikenikäisiä muumien ja kuvataiteen ystäviä. Laajan muumitaiteen näyttelyn lisäksi Muumimuseossa on vaihtuvia näyttelyitä ja museo on mukana kansainvälisessä näyttelytoiminnassa. Muumimuseo on osa Tampereen taidemuseon organisaatiota. Molemmat museot kuuluvat Tampereen museoihin.

Muumimuseo
Tampere-talo, Yliopistonkatu 55, 33100 Tampere
Tampere-talon vaihde 03 243 4111
muumimuseo.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tampereen taidemuseo ja Muumimuseo

Kolmen maakunnan uusi Taidevaltakunta-biennaali antaa vallan taiteelle16.3.2023 11:30:00 EET | Tiedote

Hämeenlinnan taidemuseo, Tampereen taidemuseo ja Lahden visuaalisten taiteiden museo Malva ovat perustaneet Taidevaltakunnan, joka järjestää kahden vuoden välein biennaalinäyttelyt vuorotellen Kanta-Hämeessä, Pirkanmaalla ja Päijät-Hämeessä. Ensimmäinen Hämeenlinnan taidemuseossa ja Kanta-Hämeessä toteutuva biennaali kesällä 2024 tutkii, mitä tapahtuu, kun taide saa vallan ja yhteiskunta toimii sen mukaan. Taidevaltakunnan avoin taiteilija- ja teoshaku avautuu 31.3.2023.

Tampereen suurin prosenttitaidekokonaisuus valmistui uuteen Sammon kouluun17.2.2023 15:07:37 EET | Tiedote

Sammon koulun ja päiväkodin uudisrakennukseen on valmistunut Tampereen tähän asti suurin prosenttitaidekokonaisuus. Vajaa prosentti rakennuskustannuksista tarkoittaa tässä tapauksessa yli 200 000 euroa taiteeseen. Rakennuksen sisälle ja piha-alueelle taidetta ovat tehneet viisi Tampereen taiteilijaseuran jäsentä. Taiteilijat ovat Janne Hokkanen, Sanna Kauppinen, Heta Laitakari, Johanna Lonka sekä Piia Rantakangas. Heistä Hokkanen ja Kauppinen valittiin vuonna 2019 koordinoimaan tämä poikkeuksellisen suuri taidehanke.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme