Euroopan parlamentti – Suomen-toimisto

KUTSU: Keskustelu EU:n muuttoliikepolitiikasta Eurooppasalissa pe 1.12. klo 9-12

Jaa

Miten EU:n muuttoliikepolitiikka on kehittynyt viimeisten vajaan 20 vuoden aikana ja mihin suuntaan sitä ollaan viemässä? Vastaako muuttoliikepolitiikan käytäntö sen normeja - tai eurooppalaisia arvoja? Aiheesta keskustellaan Eurooppasalissa (Malminkatu 16, Helsinki) perjantaina 1.12. klo 9 alkaen.

EU-maiden johtajat päättivät Tampereen huippukokouksessa lokakuussa 1999 pyrkiä kohti yhteistä eurooppalaista, Geneven yleissopimukseen perustuvaa turvapaikkajärjestelmää. Päättäjät asettivat tavoitteeksi yhteiseurooppalaisen turvapaikkamenettelyn ja yhtenäisen aseman turvapaikan saaneille koko unionin alueella. Mepit ja EU-maiden ministerit työstävät paraikaa uudistuksia turvapaikkahakemusten käsittelyä koskeviin ns. Dublin-sääntöihin. Miten EU:n muuttoliikepolitiikka on kehittynyt viimeisten vajaan 20 vuoden aikana ja mihin suuntaan sitä ollaan viemässä? Vastaako muuttoliikepolitiikan käytäntö sen normeja - tai eurooppalaisia arvoja?

Aiheesta alustavat EMN:n ylitarkastaja Rafael Bärlund, lainsäädäntöneuvos Heidi Kaila valtioneuvoston kansliasta, ohjelmakoordinaattori Ellen M. Houlding, Nyenrode Business University in the Netherlands, sekä viestinnän, median ja Lähi-idän asiantuntija Lilly Korpiola. Karri ”Paleface” Miettinen esittää kommenttipuheenvuoron räp-esityksen muodossa. Paneelikeskusteluun osallistuvat Euroopan parlamentin jäsenet Henna Virkkunen (kok, EPP), Nils Torvalds (sfp, ALDE) ja Heidi Hautala (vihr, Greens/EFA). Aamukahvitarjoilu klo 8.30 alkaen.

Osin englanninkielisen tilaisuuden järjestävät yhteistyössä Euroopan parlamentin Suomen-tiedotustoimisto ja Euroopan muuttoliikeverkosto (EMN).

Tilaisuuden ohjelma

Ennakkoilmoittautuminen viimeistään 28.11.2017 sähköpostitse ephelsinki@europarl.europa.eu

Suoraa lähetystä keskustelusta on mahdollista seurata verkon kautta: www.facebook.com/Euroopanparlamentti

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Euroopan parlamentti – Suomen-toimisto
Euroopan parlamentti – Suomen-toimisto
Malminkatu 16
00100 Helsinki

+358 9 622 0450http://www.europarl.fi

Euroopan parlamentin Suomen-toimisto jakaa tietoa parlamentin toiminnasta, jäsenistä ja päätöksistä niin tiedotusvälineille kuin kouluille, viranomaisille, tutkijoille ja järjestöille. Toimisto palvelee myös yksittäisiä kansalaisia. Euroopan parlamentin toimisto järjestää seminaareja ja muita tilaisuuksia sekä pitää luentoja parlamentin toiminnasta tai ajankohtaisista EU-aiheista. Lisäksi toimisto ottaa vastaan vierailijaryhmiä ja järjestää toimittajatilaisuuksia. Parlamentin Suomen-toimisto sijaitsee Helsingin Kampissa, Malminkatu 16:ssa, jossa sijaitsee myös parlamentin ja Euroopan komission Suomen-edustuston yhteinen kansalaisten tietopiste.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Euroopan parlamentti – Suomen-toimisto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme