Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Kutsu keskustelutilaisuuteen – Stadin lukioiden opetussuunnitelma uudistetaan yhteisvoimin

Jaa

Lukiolaki uudistui elokuussa 2019. Sen myötä opetussuunnitelma uudistetaan. Helsingin kaupungin lukioiden opetussuunnitelman (LOPS) uudistustyö on lähtenyt hyvään vauhtiin. Toimittajat ovat tervetulleita kuulemaan ja keskustelemaan lukio-opiskelun muutoksesta keskustelutilaisuuteen keskiviikkona 25. syyskuuta klo 9–10 Ressun lukion väistötiloihin, os. Lehtikuusentie 4.

Lukiolaisten näkökulmaa uudistukseen tuovat opiskelijat, jotka ovat nyt ensimmäistä kertaa mukana opetussuunnitelmatyössä työryhmien jäseninä. Työhön osallistuvat rehtorit, opettajat, opiskelijat, opiskeluhuollon edustajat ja huoltajat.

LOPS-työssä mukana olevat tahot alkavat nyt rakentaa Helsingin lukioiden opetussuunnitelman yleistä osiota. Se sisältää muun muassa ohjaukseen ja tukeen sekä arviointiin liittyviä näkökulmia. Keväällä työ jatkuu lukio- ja ainekohtaisen osan muodostamisella. Opiskelu uuden opetussuunnitelman mukaisesti alkaa elokuussa 2021.

Toimittajat ovat tervetulleita kuulemaan, miten lukio-opiskelu muuttuu ja miten se näkyy Stadin lukioissa. Paikalla ovat Ressun lukion rehtori Ari Huovinen, Gymnasiet Lärkanin rehtori Magnus Westerlund, opiskelijoita ja lukiokoulutuksen päälliköt Moa Thors ja Mervi Willman.

Tule aamiaisen ääreen kysymään ja keskustelemaan lukiokoulutuksen kehittämisestä!

Aika: keskiviikko 25.9.2019 klo 9–10
Paikka: Ressun lukion väistötila, Lehtikuusentie 4, Helsinki

Ilmoittaudu 24.9.2019 klo 12 mennessä: https://bit.ly/2m1MXmg

Lue uutinen Lukio-opiskelijat mukana Stadin lukioiden opetussuunnitelmatyössä

Läroplanen i Helsingfors stads gymnasier förnyas med gemensamma krafter

Välkommen med på en frukoststund för att fråga och diskutera gymnasieutbildningens utveckling 25.9. kl. 9–10

Den nya gymnasielagen trädde i kraft i augusti 2019. Som en följd av den nya lagen omarbetas de lokala läroplanerna. Helsingfors stads läroplansarbete har fått en god start. I arbetet deltar rektorer, lärare, studerande, studerandevårdens representanter och vårdnadshavare.

Journalister är välkomna att höra hur gymnasieutbildningen förändras och hur detta återspeglar sig i stadens gymnasieverksamhet. Som sakkunniga på plats finns Ari Huovinen, Ressun lukio, Magnus Westerlund, Gymnasiet Lärkan, studerande samt gymniasieutbildningens chefer Moa Thors och Mervi Willman.

Tidpunkt: onsdag 25 september kl. 9-10

Plats: Ressun lukio, Lärkträdsvägen 4, Helsingfors

Anmäl dig senast 24.9 kl. 12.00 via länken: https://bit.ly/2m1MXmg


 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:

Mervi Willman, suomenkielisen lukiokoulutuksen päällikkö,
puh. 09 310 86342, mervi.willman@hel.fi

Moa Thors, ruotsinkielisen vapaan sivistystyön ja lukiokoulutuksen päällikkö,
puh. 09 310 70077, moa.thors@hel.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Töysänkatu 2 D
00510 Helsinki

09 310 44986https://www.hel.fi/kasvatuksen-ja-koulutuksen-toimiala/fi

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala huolehtii Helsingin kaupungin varhaiskasvatuksesta, esiopetuksesta, perusopetuksesta ja lukiokoulutuksesta, suomenkielisestä ammatillisesta koulutuksesta sekä vapaasta sivistystyöstä. Toimialaan kuuluu neljä palvelukokonaisuutta: varhaiskasvatus ja esiopetus, perusopetus, lukio- ja ammatillinen koulutus ja vapaa sivistystyö, ruotsinkieliset palvelut sekä hallinto. Seuraa meitä @HelsinkiOppii, @tyovaenopisto, @Hforsarbis ja @StadinAO

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Ennakkotiedote: kasvatus- ja koulutuslautakunta kokoontuu 22.10.18.10.2019 12:00:00 EESTTiedote

Kasvatus- ja koulutuslautakunta kokoontuu seuraavan kerran tiistaina 22.10.2019 klo 16. Kokouksen esityslistaan voi tutustua kasvatuksen ja koulutuksen toimialan verkkosivuilla. Lautakunnan esityslistalla on mm. seuraavat asiat: Toisen asteen maksuttomuuden kokeilun väliraportti Lautakunta saa tiedoksi väliraportin toisen asteen maksuttomuuden kokeilusta. Kaupunginhallitus päätti syyskuussa 2018 esittää kaupunginvaltuustolle, että Helsingin kaupunki lähtee edistämään toisen asteen maksuttomia oppimateriaaleja ja työvälineitä. Kaupunginvaltuusto päätti kohdentaa 2 miljoonaa euroa kokeiluun. Kasvatus- ja koulutuslautakunta päätti kohdentaa määrärahan lukuvuonna 2019 aloittaville ensimmäisen vuoden opiskelijoille lainattavaan oppimateriaaliin, HSL:n Helsingin sisäiseen matkakorttiin ja kulttuurikäynteihin. Kokeilun piiriin kuuluvat ensimmäisen vuoden opiskelijat kaupungin lukioissa ja Stadin ammatti- ja aikuisopistossa. Avustusperusteet perusopetuslain mukaisen iltapäivätoiminnan avustuks

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme