Kustannusosakeyhtiö Otava

KUTSU: Kiehtova kuvaus horjuvasta Venäjästä - Tervetuloa julkistamistilaisuuteen 27.9.

Jaa

Suomi hajoavan imperiumin sylissä -kirja sisältää ennennäkemätöntä ja -julkaisematonta materiaalia KGB:n arkistoista liittyen Neuvostoliiton hajoamisen vaiheisiin. Tervetuloa julkistustilaisuuteen 27.9. klo 14-16.

Eurooppalaisten vanhojen valtiokokonaisuuksien kutistumisen keskellä Venäjä pysyy näennäisen stabiilina. Neuvostoliiton lyhyeksi jäänyt aika kuitenkin näytti, että reformien tie voi johtaa tyytymättömyyteen. Jääkö Putinin imperiumi vain hetkeksi historiassa?

Dosentti Arto Luukkasen uutuuskirjaan keräämä ainutlaatuinen, ennennäkemätön ja -julkaisematon materiaali KGB:n arkistoista piirtää terävän kuvan Neuvostoliiton kuolinkamppailusta Ukrainassa. Kirjassa selvitetään, miten KGB reagoi itse poliittisiin muutoksiin ja perestroikan etenemiseen ja miten KGB toimi poikkeustilanteessa.

KGB:n arkisto Kiovassa oli Neuvostoliiton kolmanneksi tärkein aluearkisto. Se sisältää materiaalia aina vuodesta 1917 vuoteen 1991 saakka. Arkiston antama materiaali on ainutlaatuista, sillä se on alueellisesti kattavaa ja antaa erinomaisen mahdollisuuden tutustua pelätyn ”kolmen kirjaimen” todellisuuteen”, Luukkanen kuvailee.

Arto Luukkanen työskentelee Venäjän ja Itä-Euroopan yliopistonlehtorina Helsingin yliopistossa. Hän on kirjoittanut useita Venäjän historiaa ja nykypäivän politiikkaa käsitteleviä tietokirjoja.

Kutsu julkistustilaisuuteen

Aika: Perjantai 27.9. klo 14-16
Paikka: Otavan kirjakahvila, Uudenmaankatu 10

Ilmoitathan tulostasi osoitteeseen eeva.louko@otava.fi 20.9. mennessä!


Tekijän haastattelupyynnöt ja kirjan pdf-vedokset: eeva.louko@otava.fi

Arvostelukappaleet: arvostelukappaleet@otava.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Kustannusosakeyhtiö Otava
Kustannusosakeyhtiö Otava
Uudenmaankatu 10
00120 HELSINKI

Puhelinvaihde 09 15661https://otava.fi/

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustannusosakeyhtiö Otava

Sinä voit vaikuttaa. Tekoja nyt! -kirjan julkaisua juhlitaan IG Livessä torstaina 14.5. klo 19.0011.5.2020 09:32:00 EESTTiedote

Tuore Tekoja NYT! -tietokirja on ensiaputeos akuuttiin maailmantuskaan kaikille, joita huonot uutiset ahdistavat. Mitä voin tehdä torjuakseni ilmastonmuutosta tai puuttuakseni syrjintään? Kuinka autan säilyttämään luonnon monimuotoisuutta tai käyn keskustelua jakautuneessa maailmassa? Teoksen teemoista puhutaan Otavan Instagramin livelähetyksessä torstaina 14.5.2020 klo 19.00.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme