Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

KUTSU: Kiusaamisen vastainen työ on osa kaikkien työtä

Jaa

Helsingin kaupunki järjestää 9.12. klo 8.30-10.30 Kiusaamisen vastaisen ohjelman (KVO13) virtuaaliseminaarin, jonka kohderyhmänä ovat lasten ja nuorten kanssa työskentelevät kasvatus- koulutus-, sosiaali- ja terveysalan ammattilaiset sekä kaikki nuorten hyvinvoinnista kiinnostuneet.

Vaikka kiusaaminen on tilastojen mukaan vähentynyt, sitä esiintyy yhä. Helsingin kaupunki on rakentanut yhdessä eri alojen ammattilaisten ja nuorten kanssa Kiusaamisen vastaisen ohjelman, jonka 13 toimenpiteen avulla se taklaa ongelmaa monesta suunnasta. Ohjelma antaa kouluille, oppilaitoksille ja varhaiskasvatukseen työvälineitä kiusaamisen ennaltaehkäisyyn, siihen puuttumiseen ja tapausten selvittämiseen sekä jälkihoitoon.

Osana ohjelmaa Helsinki järjestää kaikille avoimen ja maksuttoman seminaarin kiusaamista vastaan.

Ajankohta:
Keskiviikko 9.12. klo 8.30-10.30

Paikka:
Teams Live Event

Koronatilanteen vuoksi seminaari järjestetään virtuaalisena. Lähetystä pääset seuraamaan täältä. Tilaisuuden aikana on mahdollista esittää kysymyksiä ja kommentteja viestiseinän kautta.

Ohjelma:

8.30-8.50
Tilaisuuden avaus: KVO13 – kiusaamisen vastainen työ on osa kaikkien työtä
Oppilashuollon päällikkö Vesa Nevalainen, opiskelijahuollon päällikkö Hanna Kaunisto, chef för den grundläggande utbildningen Niclas Rönnholm, Helsingin kaupunki

8.50-9.35
Kiusaamisen ja ulkopuolisuuden kokemusten vaikutukset lasten ja nuorten hyvinvoinnille ja oppimiselle
Professori Niina Junttila, Turun yliopisto

9.35-9.45
Tauko

9.45-10.15
Koulun hyvinvointiprofiili ja sen hyödyntäminen kiusaamisen ennaltaehkäisyssä
Dosentti Anne Konu, Tampereen yliopisto

10.15-10.20
”Kiusaaminen voi tuntua tosi pahalta, ärsyttävältä ja yksinäiseltä”
Lasten ja nuorten ajatuksia kiusaamisesta

10.20-10.30
Tilaisuuden päätös
Perusopetusjohtaja Outi Salo, Helsingin kaupunki

Tervetuloa!

Osallistumislinkki

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja: Oppilashuollon päällikkö Vesa Nevalainen, puh. 040 149 0890

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Töysänkatu 2 D
00510 Helsinki

09 310 44986https://www.hel.fi/kasvatuksen-ja-koulutuksen-toimiala/fi

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala huolehtii Helsingin kaupungin varhaiskasvatuksesta, esiopetuksesta, perusopetuksesta ja lukiokoulutuksesta, suomenkielisestä ammatillisesta koulutuksesta sekä vapaasta sivistystyöstä. Toimialaan kuuluu neljä palvelukokonaisuutta: varhaiskasvatus ja esiopetus, perusopetus, lukio- ja ammatillinen koulutus ja vapaa sivistystyö, ruotsinkieliset palvelut sekä hallinto. Seuraa meitä @HelsinkiOppii, @tyovaenopisto, @Hforsarbis ja @StadinAO

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Ennakkotiedote: Helsingin kasvatus- ja koulutuslautakunta kokoontuu tiistaina 19.1.202115.1.2021 14:10:44 EETTiedote

Kasvatus- ja koulutuslautakunnan kevätkauden ensimmäinen kokous pidetään tiistaina 19. tammikuuta klo 16.00. Kokouksen esityslista on julkaistu kasvatuksen ja koulutuksen toimialan verkkosivuilla. Lautakunnan kokouksen esityslistalla on muun muassa lausunto kaupunkiympäristölautakunnan rakennusten ja yleisten alueiden jaostolle osoitteeseen Soittajantie 10 toteutettavan uudisrakennuksen hankesuunnitelmasta. Lisäksi lautakunnalle esitetään lausunto osoitteeseen Pieksupolku 5 toteutettavan päiväkotihankkeen hankesuunnitelmasta Lautakunnan kokouksen päätöstiedote julkaistaan kokouksen päätyttyä toimialan verkkosivuilla.

Personalen fick beröm i en kundenkät om småbarnspedagogiken och förskoleundervisningen i huvudstadsregionen13.1.2021 10:30:00 EETTiedote

Esbo, Helsingfors, Grankulla och Vanda genomförde i månadsskiftet oktober–november (19.10–8.11.2020) en gemensam kundenkät för vårdnadshavare till barn i kommunal eller privat småbarnspedagogik eller förskoleundervisning. Kundenkäten skickades till nästan 60 000 vårdnadshavare med barn i kommunal eller privat småbarnspedagogik. Sammanlagt 15 269 svar inkom.

Henkilöstölle kiitosta pääkaupunkiseudun varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen asiakaskyselyssä13.1.2021 10:30:00 EETTiedote

Espoo, Helsinki, Kauniainen ja Vantaa toteuttivat loka-marraskuun vaihteessa (19.10.- 8.11.2020) yhteisen asiakaskyselyn kaikille kunnallisessa ja yksityisessä varhaiskasvatuksessa ja esiopetuksessa olevien lasten huoltajille. Asiakaskysely lähetettiin lähes 60 000 huoltajalle, joiden lapset ovat joko kunnallisessa tai yksityisessä varhaiskasvatuksessa. Vastauksia saatiin yhteensä 15 269.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme