Kimmo Pyykkö -taidemuseo

Kutsu: Kohtauspaikkana Kangasala -näyttelyn mediatilaisuus to 14.9.2017 klo 11.30

Jaa

Kohtauspaikkana Kangasala -näyttelyssä on esillä teoksia Suomen taiteen keskeisiltä nimiltä ja toisaalta Kangasalla vaikuttaneilta, syntyneiltä, asuneilta tai kesiään viettäneiltä taiteilijoilta. Mediatilaisuus järjestetään Kimmo Pyykkö -taidemuseossa to 14.9. klo 11.30 alkaen.

Einar Ilmoni on yksi näyttelyn taiteijoista, joka asui Kangasalla 1900-luvun ensimmäisinä vuosikymmeninä.  Ilmonin opettaja oli Helene Schjerfbeck.         Einar Ilmoni, Yöfantasia, yksityiskokoelma / Kuva Jussi Koivunen
Einar Ilmoni on yksi näyttelyn taiteijoista, joka asui Kangasalla 1900-luvun ensimmäisinä vuosikymmeninä. Ilmonin opettaja oli Helene Schjerfbeck. Einar Ilmoni, Yöfantasia, yksityiskokoelma / Kuva Jussi Koivunen

Kimmo Pyykkö -taidemuseon syksyn 2017 näyttely nostaa Kangasalan pääosaan. Näyttelyn taiteilijoita ja taideteoksia yhdistää paikkakunnan lisäksi vahva taiteellinen osaaminen ja herkkä keskustelu mallin, maiseman tai taiteilijan oman sisäisen maailman kanssa. Näyttelyn teosten teemat liikkuvat tutuista maisemista tunnettujen henkilöiden muotokuvien kautta nykyään täällä vaikuttavien taiteilijoiden hyvinkin omakohtaisiin aiheisiin.

Näyttelyssä on esillä 40 taiteilijaa ja 59 teosta. Näyttelyn vanhimmat teokset ovat 1800-luvun puolivälistä ja uusimmat teokset ovat tältä vuodelta. Mukana on teoksia mm. seuraavilta taiteilijoilta Magnus von Wright, Amélie Lundahl, Einar Ilmoni, Wäinö Aaltonen, Virpi Kinnunen, Maria Stereo.

Kohtauspaikkana Kangasala -näyttely on esillä Kimmo Pyykkö taidemuseossa 16.9.2017 – 7.1.2018. Näyttelyn on kuratoinut taidemuseon intendentti Soila Kaipiainen. Teokset on lainattu paikallisista yksityiskokoelmista, Kansallisgalleria/Ateneumin taidemuseosta, Tampereen taidemuseosta ja Hiekan taidemuseosta Tampereelta. Näyttelyyn liittyy luentosarja, jotka valottaa näyttelyn teemoja ja paikallisia ilmiöitä.

Tervetuloa näyttelyn mediatilaisuuteen to 14.9. klo 11.30 alkaen.

klo 11.30 Tervetulotarjoilu galleriassa

Kuraattori Soila Kaipiainen kertoo näyttelyn taustoista.

klo 12-13 Näyttelyyn tutustuminen kuraattori Soila Kaipiaisen johdolla

Ilmoittaudu tilaisuuteen viimeistään 13.9. mennessä tiina.kuivalainen(at)kangasala-talo.fi.

MITÄ: Kohtauspaikkana Kangasala -näyttelyn mediatilaisuus
MISSÄ: Kimmo Pyykkö -taidemuseo, Kangasala-talo, Kuohunharjutie 6
MILLOIN: To 14.9. klo 11.30 alkaen

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoa näyttelystä ja haastattelupyynnöt
Soila Kaipiainen
Kimmo Pyykkö -taidemuseon intendentti, näyttelyn kuraattori
soila.kaipiainen (at) kangasala-talo.fi
p. 050 502 1036

Kuvat

Einar Ilmoni on yksi näyttelyn taiteijoista, joka asui Kangasalla 1900-luvun ensimmäisinä vuosikymmeninä.  Ilmonin opettaja oli Helene Schjerfbeck.         Einar Ilmoni, Yöfantasia, yksityiskokoelma / Kuva Jussi Koivunen
Einar Ilmoni on yksi näyttelyn taiteijoista, joka asui Kangasalla 1900-luvun ensimmäisinä vuosikymmeninä. Ilmonin opettaja oli Helene Schjerfbeck. Einar Ilmoni, Yöfantasia, yksityiskokoelma / Kuva Jussi Koivunen
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Kimmo Pyykkö -taidemuseo
Kimmo Pyykkö -taidemuseo
Kuohunharjuntie 6
36200 KANGASALA

040 773 0148http://www.kimmopyykkotaidemuseo.fi

Kimmo Pyykkö -taidemuseon vaihtuvat näyttelyt esittelevät korkeatasoista kotimaista kuvataidetta kahdessa kerroksessa. Pysyvä näyttely Pitkän matkan ateljee taidemuseon kolmannessa kerroksessa avaa kuvanveistäjä Kimmo Pyykön elämän ja uran vaiheita. Taidemuseon yleisötyöhön kuuluvat yleisö- ja teemaopastukset, opastukset, luennot ja työpajat eri kohderyhmille. Kimmo Pyykkö -taidemuseo sijaitsee Kangasala-talossa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kimmo Pyykkö -taidemuseo

Kuvanveistäjä Reijo Hukkasen Luontopolku-näyttely avautuu Kimmo Pyykkö -taidemuseossa 27.1.201816.1.2018 15:57Tiedote

Kimmo Pyykkö -taidemuseossa on 27.1.–27.5.2018 esillä lähes kaksikymmentä tuoretta, vuonna 2017 valmistunutta veistosta ja esinekoostetta. Näyttelyä on täydennetty vanhemmilla teoslainoilla Oulun ja Rovaniemen taidemuseoiden sekä Kansallisgalleria Kiasman kokoelmista. KUTSU MEDIALLE: Taiteilija on tavattavissa mediatilaisuudessa Kimmo Pyykkö -taidemuseossa to 25.1.2018 klo 14.

Kuvanveistäjä Reijo Hukkasen Luontopolku-näyttely avautuu Kimmo Pyykkö -taidemuseossa 27.1.20185.1.2018 14:29Kutsu

KUTSU MEDIALLE Kuvanveistäjä Reijo Hukkasen näyttely Luontopolku on esillä Kimmo Pyykkö -taidemuseossa 27.1.–27.5.2018. Taidemuseon kahdessa kerroksessa nähdään Reijo Hukkasen tuoreita, 2017 vuonna syntyneitä teoksia. Näyttely koostuu lähes kahdestakymmenestä uudesta teoksesta. Näyttelyä on täydennetty vanhemmilla teoslainoilla Oulun ja Rovaniemen taidemuseoiden sekä Kansallisgalleria Kiasman kokoelmista.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme