Kutsu: Kohti monikulttuurista pääkaupunkia – kokemuksia Ruotsista pe 8.11.2019
Kuntapäättäjiä, virkamiehiä ja tutkijoita Suomesta ja Ruotsista kokoontuu visioimaan monikulttuurista pääkaupunkiseutua. Perjantaina 8.11.2019 Helsingin yliopiston Tiedekulmassa järjestettävässä konferenssissa käsitellään segregaatiota, tasavertaista koulutusta ja syrjinnän tietoista torjumista sekä monikulttuurisuuden vahvuuksia
Konferenssiin on kutsuttu Ruotsista monikulttuurisuustyön asiantuntijoita jakamaan kokemuksiaan.
”He ovat seuranneet Tukholman kehittymistä monikulttuuriseksi alueeksi”, kertoo tapahtuman koordinaattori Robert Runeberg Helsingin yliopistosta.
Kokemusten ja hyvien käytäntöjen jakamisen lisäksi konferenssin tavoitteena on vaikuttaa pääkaupunkiseudun strategiseen suunnitteluun monikulttuurisena alueena. Konferenssissa puheenvuoron pitävät muun muassa sisäministeri Maria Ohisalo, segregaatiokehitystä Ruotsissa tutkinut kaupunkitutkimuksen professori Roger Andersson sekä Tukholman Monikulttuurisuuskeskuksen kouluttaja Anja Norell. Suomen ja pääkaupunkiseudun tilannetta pohditaan mm. Helsingin yliopiston kaupunkimaantieteen apulaisprofessori Venla Berneliuksen puheenvuorossa.
Puheenvuoroissa korostetaan muun muassa segregaation torjumisen tärkeyttä, koulutuksen toteutumista tasavertaisena kaikille, kaiken syrjinnän tietoista torjumista sekä monimuotoisuuden vahvuuksia. Puheenvuorojen päätteeksi järjestetään poliittinen keskustelu, johon on kutsuttu kuntapoliitikkoja Helsingistä ja Tukholmasta.
Monikulttuurinen Pääkaupunkiseutu 2040 –konferenssi perjantaina 8.11.2019. klo 8.30-16.30 Helsingin yliopiston Tiedekulma, Yliopistonkatu 4, Helsinki.
Lisätietoja sekä ilmoittautuminen konferenssiin: https://stiginastusisaan.com/2019/09/30/the-multicultural-helsinki-region-2040/
Konferenssi on osa Stig in! –hanketta, jonka tavoitteena on edistää yksityisellä ja kolmannella toimivien osaamista työskentelystä haavoittuvaisten pakolaisryhmien parissa tarjoamalla osallistujille ajankohtaista tutkimustietoa sekä käytännön työvälineitä ja menetelmiä. Sitä kautta hanke pyrkii edistämään pakolaisten psyykkistä hyvinvointia sekä integroitumista yhteiskuntaan.Hanketta rahoitetaan AMIF – Turvapaikka, maahanmuutto- ja kotouttamisrahaston tuen avulla.
Lisätietoja:
Yhteyspäällikkö Robert Runeberg
050 588 3003
robert.runerberg@helsinki.fi
https://stiginastusisaan.com/
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Riitta-Leena InkiViestinnän asiantuntija
+358 50 448 5770riitta-leena.inki@helsinki.fiLinkit
Tietoja julkaisijasta
Helsingin yliopisto on yli 40 000 opiskelijan ja työntekijän kansainvälinen tiedeyhteisö, joka toimii neljällä kampuksella Helsingissä ja usealla muulla paikkakunnalla Suomessa. Se on toistuvasti maailman sadan parhaan yliopiston joukossa. Helsingin yliopisto on perustettu vuonna 1640.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Helsingin yliopisto
Suomen joet kuljettavat Itämereen hiiltä yhä kiihtyvällä vauhdilla - kaikkia vaikutuksia ei vielä tunneta3.12.2019 10:20:41 EET | Tiedote
Itämereen laskevien Suomen jokien kuljettaman hiilen määrä on kohonnut reilusti viimeisten vuosikymmenien aikana, ilmenee Helsingin yliopiston, Aarhusin yliopiston ja Suomen ympäristökeskuksen yhteisestä tutkimuksesta.
Hedelmöityshoidot eivät lisää kromosomihäiriöitä istukan tai sikiön soluissa2.12.2019 13:26:36 EET | Tiedote
Äsken julkaistu kansainvälinen tutkimus osoittaa, että – toisin kuin eläinkokeiden perusteella on epäilty – hedelmöityshoidot eivät aiheuta pysyviä kromosomimuutoksia sikiön soluissa sen enempää kuin mitä syntyy myös luonnollisessa hedelmöityksessä.
Ohra oli esihistoriallisen ajan tärkein viljelykasvi Suomessa2.12.2019 11:51:31 EET | Tiedote
Mitä kasveja ihmiset keräilivät esihistoriallisena aikana ja miten kasveja hyödynnettiin? Milloin ensimmäiset viljelykasvit ilmaantuvat ja mistä ne ovat peräisin? Miten viljely kehittyy sen omaksumisen jälkeen?
Tutkimus koirien silmäsairauksista paljasti uudenlaisen periytymismallin – tuloksista hyötyä myös ihmisille28.11.2019 12:25:02 EET | Tiedote
Koirilla esiintyy useita perinnöllisiä silmäsairauksia. Helsingin yliopistossa tehdyn tutkimuksen seurauksena kehitettiin kolme uutta geenitestiä jalostuksen ja diagnostiikan tueksi sekä löydettiin uudenlainen äidistä riippuvainen periytymismalli. Tulokset hyödyttävät myös ihmispotilaita, sillä koira ja ihminen kärsivät samoista sairauksista, joiden geneettiset syyt ovat suurelta osin yhtenevät.
Suomalaistutkijat kehittivät tekoälyalgoritmin aivovammapotilaiden tehohoitoon27.11.2019 12:00:00 EET | Tiedote
HUSissa on kehitetty maailman ensimmäinen tekoälyyn perustuva algoritmi avuksi vaikeiden aivovammojen tehohoitoon. Scientific Reports -lehdessä julkaistussa tutkimuksessa olivat HUSin lisäksi mukana Kuopion ja Turun yliopistolliset sairaalat.
Rikollisuus edellisvuoden tasolla, varkaudet vähentyneet selvästi27.11.2019 09:00:00 EET | Tiedote
Poliisin tietoon tulleen rikollisuuden taso on viimeisen kymmenen vuoden aikana ollut pääosin laskusuuntainen. Merkittävä osatekijä on ollut varkausrikollisuuden ja eräiden muiden omaisuusrikosten huomattava vähentyminen. Myös rattijuopumusten määrä on laskenut viimeisen kymmenen vuoden aikana, ilmenee Helsingin yliopiston Kriminologian ja oikeuspolitiikan instituutin julkaisusta.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme