Akavan Erityisalat

KUTSU: Koko kansan kirjasto – hyvää jatkoa vai hyvästi?

Jaa

Suomalaiset rakastavat kirjastoja. Mutta mikä on kirjastojemme tulevaisuus? Kirjasto on ollut koko kansan ”matalan kynnyksen” kulttuurilaitos, jonka hyödyntäminen on mahdollista kaikille.

Vaan kuinka lopulta käy, riittävätkö rahat kirjastoverkkoon ja hankintoihin? Tuleeko kirjastoista itsepalvelulla toimivia e-kirjojen lainaamoja? Houkuttelevatko kirjastot enää digiajan ihmisiä, etenkään nuoria? Onko painetun kirjan aika kohta ohi?

Kirjastojen kohtalosta keskustelemassa

  • seikkailija ja toimittaja Riku Rantala
  • uutisankkuri ja dekkaristi Matti Rönkä
  • kansanedustaja ja toimittaja Timo Harakka
  • ysärin lapsi ja yrittäjä Ronja Salmi
  • Akavan Erityisalojen hallituksen puheenjohtaja, Tampereen pääkirjasto Metson kokoelmapäällikkö Maarit Helén

Keskustelun juontaa Suomen kirjastoseuran hallituksen puheenjohtaja, kulttuurin monitoimimies Jukka Relander.

Koko kansan kirjasto – hyvää jatkoa vai hyvästi?

11.7.2017 klo 13.30

BePOP-lava (Yrjönkatu 22), PORI

Tervetuloa!

Akavan Erityisalat julkaisee 11.7. klo 7.00 Suomalaisten käsityksiä kirjastoista -tutkimuksen tulokset.

Yhteyshenkilöt

Salla Luomanmäki, toiminnanjohtaja, Akavan Erityisalat, puh. 040 700 7800, salla.luomanmaki@akavanerityisalat.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Akavan Erityisalat
Akavan Erityisalat
Maistraatinportti 4 A
00240 HELSINKI

0201 235 340http://www.akavanerityisalat.fi

Akavan Erityisalat on kulttuurin ja hallinnon sekä viestinnän ja hyvinvoinnin aloilla asiantuntija- ja esimiestehtävissä toimivien ammattiliitto, johon kuuluu 23  jäsenyhdistystä. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Akavan Erityisalat

Akavan Erityisalat: Kannustavia avauksia budjettiriihessä31.8.2017 17:49Tiedote

Akavan Erityisalat pitää erinomaisena, että hallitus mahdollistaa työttömyysturvan käytön lyhytkestoiseen opiskeluun ilman TE-toimiston tarveharkintaa. Tämä kannustaa hyödyntämään työttömyysaikaa ja päivittämään osaamista, mikä edistää tutkitusti työllistymistä.  Muutos vähentää byrokratiaa ja helpottaa opintojen aloittamista nopeallakin aikataululla. Puoli vuotta voi olla juuri riittävä aika ammattitaidon syventämiseksi. Akavan Erityisalat kiittää myös, että jatkossa yritystoimintaa voi kokeilla työttömyysturvalla neljä kuukautta. Tämä on merkittävä muutos liiton jäsenten kannalta. Työttömyysturvan menettämisen uhka on ollut suurimpana esteenä oman yritystoiminnan aloittamiselle. Askel hyvää suuntaan on myös se, että kehysriihen mukaisesti työnantajan tarjoaman koulutuksen verovapautta selkeytetään ja laajennetaan ensi vuoden alusta.  Kantamme on, että tässä tulisi edetä niin, että kaikki työnantajan kustantama koulutus tulisi olla työntekijälle verotonta. Ammattikorkeakoulujen tutkim

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme