Hyvinvointiala HALI ry

KUTSU: Kotiin vietävät hoito- ja hoivapalvelut - alhaisemmat kustannukset eivät tarkoita matalampaa laatua 21.3.

Jaa

Tervetuloa Kotiin vietävien palvelujen tulevaisuus -selvityksen julkaisutilaisuuteen torstaina 21.3. klo 8 cafe Ekbergin tiloihin (Ekberg extra) osoitteeseen Bulevardi 9.

Kunnat ostavat yrityksiltä ja järjestöiltä kotiin vietäviä hoito- ja hoivapalveluja tällä hetkellä erittäin vähän. Yksityinen pärjää kuitenkin sekä palvelujen laadussa että kustannuksissa hyvin.

Tulevaisuudessa on etsittävä kokonaisvaltaisesti parhaita palveluntuottajia. Hyvinvointiala HALI ry on teettänyt selvityksen asiasta kuntien ja kuntayhtymien tueksi.

Selvityksen tuloksia esittelee johtaja Petri Heikkilä Nordic Healthcare Groupista. Tulevaisuuden mahdollisuuksista kertovat THL:n johtava asiantuntija Teija Hammar jaSTM:n I&O-kärkihankkeen hankepäällikkö Satu Karppanen. Palveluntuottajan puheenvuoron tulee kertomaan Stella Kotipalveluiden toimitusjohtaja Juhani Pälve. Tilaisuutta emännöi Hyvinvointiala HALI ry:n toimitusjohtaja Ulla-Maija Rajakangas.

Lämpimästi tervetuloa!

Ilmoittaudu mukaan tästä

 Ohjelma: 

8.00 Ilmoittautuminen ja aamiainen

8.30 Tervetuloa - Miksi selvitys toteutettiin
Ulla-Maija Rajakangas, toimitusjohtaja, Hyvinvointiala HALI ry

8.40 Kotiin vietävien hoito- ja hoivapalvelujen tulevaisuus -selvityksen tulokset
Petri Heikkilä, johtaja, NHG

9.00 Kotihoidon digitalisaation kokemukset ja uudet visiot
Teija Hammar, johtava asiantuntija, THL

9.20 Kotihoidon tulevaisuuden näkymät
Satu Karppanen, hankepäällikkö, sosiaali- ja terveysministeriö 

9.40Palveluntuottajan puheenvuoro
Juhani Pälve, toimitusjohtaja, Stella Kotipalvelut

10.00 Yhteenveto

Avainsanat

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Hyvinvointiala HALI ry
Hyvinvointiala HALI ry
Eteläranta 10
00130 HELSINKI

09 1728 5500https://www.hyvinvointiala.fi

Hyvinvointiala HALI ry edistää yksityisten sosiaali- ja terveysalan sekä varhaiskasvatuksen palveluja tuottavien yritysten ja järjestöjen toimintaedellytyksiä ja neuvottelee alan yleissitovat työehtosopimukset. Liitto valvoo jäsentensä yhteisiä etuja. Se myös neuvoo jäseniään työoikeudellisissa ja elinkeinopolitiikan kysymyksissä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Hyvinvointiala HALI ry

Hyvinvointiala HALI ry: Työvoimapulan ratkaisemiseksi tarvitaan monipuolinen ohjelma22.5.2019 10:20:49 EESTTiedote

Hyvinvointiala HALI ry esittää monipuolisen ohjelman käynnistämistä hyvinvointialojen ammattitaitoisen työvoiman saatavuuden turvaamiseksi. Koulutuksen aloituspaikkoja on lisättävä merkittävästi sote-aloilla toisen asteen-, amk-tason ja yliopisto-tason koulutuksessa. Tarvitaan myös lisää työperäistä maahanmuuttoa ja naisten työmarkkina-asemaa vahvistava perhevapaauudistus.

Hyvinvointiala HALI ry: Varhaiskasvatuksen työvoimapula huolestuttaa21.5.2019 15:23:05 EESTTiedote

Hyvinvointiala HALI ry on huolissaan päiväkotien ammattitaitoisen henkilöstön riittävyydestä. Työ- ja elinkeinoministeriön maaliskuussa julkaistun ammattibarometrin mukaan lastentarhanopettajista on tällä hetkellä pulaa lähes koko maassa, erityisesti esimerkiksi pääkaupunkiseudulla. Tilannetta heikentää vuonna 2018 päivitetyn varhaiskasvatuslain myötä toteutettavat henkilöstön kelpoisuusehtojen tiukennukset. Uusien säännösten mukaan jopa puolella lastentarhaopettajista on oltava alan yliopistotutkinto viimeistään vuonna 2030.

Hyvinvointiala HALI ry esittää: Verottaja mukaan vanhuspalvelutalkoisiin17.5.2019 16:04:23 EESTTiedote

Hyvinvointiala HALI ry esittää, että hallitusohjelmaan sisällytettäisiin kirjaus ikääntyneille suunnatusta laajennetusta kotitalousvähennysoikeudesta. Kotitalous-, hoiva- ja hoitopalveluissa työn osuus on noin 90 prosenttia. Oikeus voitaisiin antaa esimerkiksi yli 75 -vuotiaille kotona asuville. He asuvat usein yksin ja heidän keskimääräiset eläkkeensä ovat melko pieniä. Verovähennyksen myötä ikääntyneiden mahdollisuuksia käyttää kotiin vietäviä hoiva- ja hoitopalveluita parannettaisiin. Samalla edistettäisiin ikääntyneiden kotona asumisen edellytyksiä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme