Teollisuuden palkansaajat TP ry

Kutsu: Koulutuksen digiloikka -tutkimusraportin julkistaminen

Jaa

Teollisuuden palkansaajat TP ry julkistaa maanantaina 10.12. tutkimusraportin Koulutuksen digiloikka – Miten onnistumme suomalaisten osaamisen päivittämisessä.

Kutsu: Tutkimusraportin julkistaminen
Aika ja paikka: Maanantaina 10.12. klo 10 Kaisa-talon (HY:n pääkirjastorakennus) Kirja & kahvi -ravintolassa osoitteessa Vuorikatu 7, 00100 Helsinki.

Koulutuksen digiloikka – Miten onnistumme suomalaisten osaamisen päivittämisessä

Teknologinen kehitys on vauhdittanut työn ja työelämän muutosta 2010-luvulla. Seuraavalla vuosikymmenellä muutosvauhdin oletetaan yhä kiihtyvän. On arvioitu, että kaikki sellaiset tehtävät, jotka voidaan kirjoittaa tietokoneohjelmiksi, tulevat koneiden tekemiksi. Muutoksen keskellä koulutuksen ja osaamisen merkitys korostuu.

Teollisuuden palkansaajat TP ry julkistaa maanantaina 10.12. tutkimusraportin Koulutuksen digiloikka – Miten onnistumme suomalaisten osaamisen päivittämisessä. Kantava teema raportissa on elinikäisen oppimisen vaatimus.

Raportin ovat kirjoittaneet tutkimusprofessori, VTT Tommi Hoikkala, vanhempi tutkija, KTT Hannu Karhunen, erikoistutkija, FT Tomi Kiilakoski, projektipäällikkö, KM Maria Mäkynen ja kansanedustaja, VTT Pilvi Torsti.

Tutkimusraportissa kirjoittajat analysoivat, miten suomalainen koulutusjärjestelmä on valmistautunut vastaamaan teknologisen murroksen synnyttämiin haasteisiin. Toiseksi raportissa esitetään keinoja, miten aikuisväestön koulutusta pitäisi uudistaa niin, että koulutuksen vaikuttuvuudesta saadaan luotettavaa tutkimustietoa. Raportti päättyy näkemykseen siitä, millaista koulutuspoliittista päätöksentekoa Suomi tarvitsee työn murroksesta selviämiseen.

Julkistamistilaisuudessa tutkimusraportin kirjoittajat esittelevät havaintojaan. Elinkeinoelämän tutkimuslaitoksen tutkimusjohtaja, FT Mika Maliranta kommentoi löydöksiä.

Koulutuksen digiloikka – Miten onnistumme suomalaisten osaamisen päivittämisessä -tutkimusraportti avaa TP:n Edistys-julkaisusarjan. Ensimmäisellä Edistys-raportilla TP antaa oman panoksensa keskusteluun suomalaisen koulutusjärjestelmän tutkimukseen perustuvasta uudistamisesta.

Lisätietoja ja ilmoittautumiset:
Pääsihteeri Matti Hirvola, p. 0400 764 518, matti.hirvola@tpry.fi   

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Teollisuuden palkansaajat TP ry
Teollisuuden palkansaajat TP ry
John Stenbergin ranta 6
00530 HELSINKI

Pääsihteeri Matti Hirvola 0400 764 518http://www.tpry.fi

Teollisuuden palkansaajat TP ry on jäsenliittojensa yhteistyö- ja vaikuttamisjärjestö. Perimmäisenä tehtävänä on edistää teollisuuden ja sen työntekijöiden hyvinvointia kaikilla käytettävissä olevilla keinoilla. TP:ssä on 18 ammattiliittoa kaikista kolmesta palkansaajien keskusjärjestöstä. TP:n liittojen edustamilla aloilla työskentelee noin 750 000 palkansaajaa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Teollisuuden palkansaajat TP ry

Innovaatiovetoinen kasvu seuraavan hallitusohjelman strategiseksi tavoitteeksi29.11.2018 14:28:22 EETTiedote

Teollisuuden palkansaajat TP ry esittää kasvuohjelmaa Suomen viennin ja teollisuuden tukemiseksi. Suomalainen hyvinvointiyhteiskunta on rakennettu viennin ja teollisuuden menestyksen varaan. Viennistä saatavilla tuloilla on huolehdittu tasapainoisesta ja solidaarisesta yhteiskuntakehityksestä. Globaalin kilpailun ja teknologisen kehityksen kiihtyessä viennin ja teollisuuden merkitys yhä kasvaa. Siksi seuraavan hallitusohjelman yhteydessä on laadittava vaikuttava kasvuohjelma, johon kootaan valtiovallan strategiset toimet viennin ja teollisuuden tukemiseksi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme