KOVA ry

Kutsu: KOVAn ajankohtaisseminaari 16.11.2022: Mitä ratkaisuja tarvitaan asumiskustannusten hillitsemiseksi ajankohtaisten talouden ja energiamarkkinoiden haasteiden vuoksi?

Jaa

Tervetuloa Kohtuuhintaisten vuokra- ja asumisoikeustalojen omistajat - KOVA ry:n järjestämään ajankohtaisseminaariin keskiviikkona 16.11.2022 klo 12.30–15.30 otsikolla "Mitä ratkaisuja tarvitaan asumiskustannusten hillitsemiseksi ajankohtaisten talouden ja energiamarkkinoiden haasteiden vuoksi?".

Seminaari järjestetään Hotelli Arthurissa, Juhlasalissa, käyntiosoite Vuorikatu 19, Helsinki. Tilaisuus alkaa kahvitarjoilulla klo 12.30. Seminaarin jälkeen on cocktail-tilaisuus klo 15.30 alkaen. Seminaaria voi seurata myös internetissä livelähetyksenä, johon toimitetaan linkki ilmoittautuneille ennen seminaarin alkua sähköpostitse.

Seminaarissa kuullaan korkeatasoisten alustajien näkökulmia talouden ja energiamarkkinoiden tilanteesta ja pohditaan sitä, miten asumiskustannuksia voitaisiin hillitä. Aihe on ajankohtainen, sillä tällä hetkellä energian, sähkön ja muidenkin kustannusten nousu haastaa asuntomarkkinoiden kaikkia toimijoita.

Ilmoittaudu seminaariin (osallistumistavasta riippumatta) käyttäen kutsun lopussa olevaa linkkiä viimeistään keskiviikkona 9.11.2022!

Alla ja ohessa seminaarin ohjelma.

Seminaarin ohjelma

12.30            Kahvitarjoilu

13.00            Seminaarin avaus

                       Jouni Parkkonen, toimitusjohtaja, Kohtuuhintaisten vuokra- ja                                               asumisoikeustalojen omistajat - KOVA ry

13.05            Suomen talouden ajankohtaisten ilmiöiden vaikutus                                                       asuntomarkkinoihin ja rakentamiseen

                      Pekka Pajakkala, johtava neuvonantaja, Forecon Oy

13.45            Energiamarkkinoiden näkymät ja vaikutukset asumiseen

                      Joona Turtiainen, edunvalvontajohtaja, Energiateollisuus ry

14.15            Miten ARA-järjestelmä reagoi nouseviin kustannuksiin?

                      Mikko Friipyöli, erityisasiantuntija, ympäristöministeriö

14.35            ARA-toimijoiden kommenttipuheenvuorot

                      Mirka Saarholma, toimitusjohtaja, VAV-yhtiöt Oy

                      Esa Kankainen, toimitusjohtaja, Asuntosäätiö sr

                      Tuukka Tuomala, toimitusjohtaja, Hämeenlinnan Asunnot Oy

15.05            Miten tästä eteenpäin – ratkaisut asumiskustannusten hillitsemiseksi                         (nauhoitettu puheenvuoro)

                      Maria Ohisalo, ympäristö- ja ilmastoministeri, ympäristöministeriö

15.20            Keskustelu

15.30            Loppusanat

                      Jaana Närö, hallituksen puheenjohtaja, Kohtuuhintaisten vuokra- ja                                      asumisoikeustalojen omistajat - KOVA ry

15.30-           Cocktail-tilaisuus

17.00

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Liitteet

Linkit

Tietoja julkaisijasta

KOVA ry
KOVA ry
Yliopistonkatu 5
00100 Helsinki

https://www.kovary.fi

Kohtuuhintaisten vuokra- ja asumisoikeustalojen omistajat - KOVA ry on yleishyödyllisten ja omakustannusperusteella toimivien vuokratalo- ja asumisoikeusyhteisöjen edunvalvonta-, palvelu- ja yhteistyöjärjestö. KOVAn jäsenet omistavat pääasiassa joko normaaleja vuokra-asuntoja tai asumisoikeusasuntoja. Osa KOVAn jäsenistä omistaa myös erityisryhmien vuokra-asuntoja, kuten palvelu-, opiskelija- ja nuorisoasuntoja.

KOVAlla on 117 jäsenyhteisöä. Niiden pysyvässä omistuksessa on yhteensä yli 310 000 vuokra- ja asumisoikeusasuntoa, joissa asuu noin 500 000 henkilöä. KOVAn jäsenet toimivat yli 100 kunnassa. KOVAn jäsenet omistavat yli 80 prosenttia rajoituksenalaisista normaaleista ARA-vuokra-asunnoista, noin 70 prosenttia kaikista rajoituksenalaista ARA-vuokra-asunnoista Suomessa ja noin 85 prosenttia asumisoikeusasunnoista Suomessa. KOVAn jäsenet aloittavat vuonna 2022 yhteensä yli 6 000 kohtuuhintaisen vuokra- ja asumisoikeusasunnon rakennuttamisen.

KOVA edustaa pitkäjänteisiä, pysyviä ja turvallisia vuokra- ja asumisoikeusasuntojen omistajia ja vuokranantajia. KOVA kehittää vuokratalo- ja asumisoikeusyhteisöjen toimintaedellytyksiä tekemällä vuokratalo- ja asumisoikeusyhteisöille Suomen parasta edunvalvontaa. KOVAn jäsenyhteisöt ylläpitävät asuntomarkkinoilla kilpailua, erityisesti hintakilpailua. KOVAn jäsenistö toimii siten, että pienituloisillakin ihmisillä on varaa laadukkaaseen ja kohtuuhintaiseen asumiseen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta KOVA ry

Kohtuuhintaisten vuokra- ja asumisoikeustalojen omistajat – KOVA ry:n hallitukseen muutoksia – Närö jatkaa puheenjohtajana viimeistä vuottaan16.11.2022 12:00:00 EET | Tiedote

Kohtuuhintaisten vuokra- ja asumisoikeustalojen omistajat - KOVA ry:n puheenjohtajana vuonna 2023 jatkaa Helsingin kaupungin asunnot Oy:n (Heka) toimitusjohtaja Jaana Närö. Valinnan teki tänään Helsingissä kokoontunut KOVAn syyskokous. Jaana Närö on toiminut KOVAn puheenjohtajana yhdistyksen perustamisesta lukien. KOVAn hallituksen kokoonpanoon puolestaan tuli useita muutoksia.

KOVA: Kohtuuhintaiset asuntotoimijat kantavat yhteiskuntavastuuta vuokrankorotuksissa16.11.2022 11:15:00 EET | Tiedote

Tänään 16.11.2022 syyskokoukseensa kokoontuneet Kohtuuhintaisten vuokra- ja asumisoikeustalojen omistajat - KOVA ry:n jäsenet ovat erittäin huolissaan asumiskustannusten jo tapahtuneista ja tulevista nousuista. Korkotason nousu yhdistettynä muun muassa kaukolämmön ja sähkön hintojen merkittäviin nousuihin luo merkittäviä vuokrien ja käyttövastikkeiden korotuspaineita useiksi tuleviksi vuosiksi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme