Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Kutsu: KunnonKartta -tutkimuksen avaustapahtuma Töölön kisahallissa 14.11.

Jaa

KunnonKartta -tutkimus - tietoa aikuisten fyysisestä kunnosta ja aktiivisuudesta.

Miten paljon suomalaiset todellisuudessa liikkuvat ja ovat paikallaan päivän aikana? Millaisessa fyysisessä kunnossa olemme? Entäpä kuinka paljon nukumme?

Tätä selvittääkseen UKK-instituutti on aloittanut opetus- ja kulttuuriministeriön tuella Suomi 100 KunnonKartta -väestötutkimuksen. Tarkoitus on tuottaa tietoa suomalaisten aikuisten (20‒69 v.) fyysisestä kunnosta, sekä liikemittarilla mitatusta paikallaanolosta, fyysisestä aktiivisuudesta ja unesta. Tutkimus selvittää yllä mainittujen tekijöiden yhteyttä mm. terveyteen liittyvään elämänlaatuun, sairastavuuteen, työkykyyn, terveyspalveluiden käyttöön sekä niistä yhteiskunnalle aiheutuviin kustannuksiin.

"KunnonKartta -tutkimuksella saadaan ensimmäistä kertaa tarkka kokonaiskuva siitä, miten fyysisesti aktiivisia suomalaiset ovat, miten he nukkuvat ja missä kunnossa he ovat", kertoo UKK-instituutin johtaja Tommi Vasankari.

Tutkimukseen kutsutaan yhteensä 10 500 henkilöä, jotka valitaan satunnaisotoksena 20‒69-vuotiaasta väestöstä kuudelta alueelta Suomesta. Tutkimus tehdään laajalla yhteistyöllä. Mukana ovat neljä Liikuntalääketieteen keskusta (Turku, Tampere, Kuopio, Oulu), LIKES-tutkimuskeskus (Jyväskylä), Helsingin kaupunki ja paikallisia ammattikorkeakouluja.

Osallistujat vastaavat terveydentilaa ja liikuntatottumuksia kartoittavaan sähköiseen kyselyyn ja käyvät 1‒2 kertaa paikallisessa tutkimuskeskuksessa mm. kuntotesteissä ja verikokeissa. Lisäksi he saavat mukaansa liikemittarin, jolla mitataan fyysistä aktiivisuutta, paikallaanoloa ja unta.

KunnonKartan avaus Helsingissä (Töölön Kisahalli) ti 14.11.2017
Varsinaiset tutkimusmittaukset klo 8.30–12.00
VIP/mediatilaisuus klo 12.30–14.30

Infon lisäksi mahdollisuus osallistua kuntomittauksiin (max 10 henkilöä) - pituus, paino, vyötärönympärys, hartiaseudun liikkuvuus, lihaskunto (muunneltu punnerrus) ja kestävyyssuorituskyky (6 minuutin kävelytesti)
12.30–13.00 Info (Kokoushuone A)
13.00–14.30 Kuntomittaukset (juoksusuora/loosit)

Lisätietoja: 
ArI Mänttäri
Liikuntafysiologi, LitM
UKK-instituutti
puh. 03 282 9334
sähköposti: ari.manttari@uta.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala ylläpitää ja parantaa eri-ikäisten helsinkiläisten mahdollisuuksia henkiseen ja fyysiseen hyvinvointiin, sivistymiseen sekä aktiiviseen kansalaisuuteen ja tukee Helsingin elinvoimaisuutta. Toimiala jakautuu kolmeen palvelukokonaisuuteen, jotka ovat kulttuuri, liikunta ja nuoriso.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme