Suomen Kuntaliitto / Finlands Kommunförbund

Kutsu: Kuntaliiton talous- ja rahoitusfoorumi 7. - 9.2.2018

Jaa

Vuosittainen kunta-alan talous- ja rahoitusfoorumi järjestetään 7.–9. helmikuuta 2018 m/s Silja Symphonylla välillä Helsinki–Tukholma–Helsinki. Tapahtumaan on tähän mennessä ilmoittautunut runsaat neljäsataa kunta-alan päättäjää, talousasiantuntijaa ja elinkeinoelämän edustajaa.

Kuntaliiton kutsu tiedotusvälineille  
12.1.2018

Kuntaliiton talous- ja rahoitusfoorumi 7. - 9.2.2018


Vuosittainen kunta-alan talous- ja rahoitusfoorumi järjestetään 7.–9. helmikuuta 2018 m/s Silja Symphonylla välillä Helsinki–Tukholma–Helsinki. Tapahtumaan on tähän mennessä ilmoittautunut runsaat neljäsataa kunta-alan päättäjää, talousasiantuntijaa ja elinkeinoelämän edustajaa.


ILMOITTAUTUMINEN FOORUMIN ENSIMMÄISEEN PÄIVÄÄN SATAMASSA

Mahdollisuus osallistua Kuntaliiton talous- ja rahoitusfoorumin ensimmäiseen päivään 7.2.2018 tarjotaan sellaisille suomalaisille medioille, jotka uutisoivat kuntataloudesta säännöllisesti.

Yksittäisen toimittajien akkreditointi foorumiin edellyttää, että toimittajalla on lähettävä toimitus. Turvallisuussyistä varustamo edellyttää aina laivaan tulijoiden nimi- ja syntymäaikatietoja, myös laivan ollessa satamassa.

Toimituksenne nimeämä toimittaja on tervetullut osallistumaan maksutta foorumin ensimmäisen päivän ohjelmaan. Ilmoittautuminen tämän linkin kautta: https://www.webropolsurveys.com/S/EC7F1A960146BCE5.par

HUOM! Aiemmista vuosista poiketen, osallistuminen Kuntaliiton talous- ja rahoitusfoorumin risteilyosuuteen (ohjelma klo 17.00 alkaen 7.2. - 9.2.2018) edellyttää foorumin osallistumismaksun maksua myös median edustajilta. Mikäli haluatte osallistua koko foorumiin toimituksenne kustannuksella, voitte ilmoittautua erikseen sivulla www.rafo.fi 17.1.2018 mennessä.


TIEDOTUSTILAISUUS SATAMASSA 7.2. KLO 9.30 

Foorumin ensimmäinen seminaaripäivä alkaa satamassa keskiviikkona 7.2. Päivän aluksi järjestetään tiedotustilaisuus satamassa klo 9.30-10.30, jossa muun muassa analysoidaan Tilastokeskuksen ennakkotietoja kuntien vuoden 2017 tilinpäätöksistä. Pääsy talousfoorumin ensimmäisenä päivänä satamassa pidettävään tiedotustilaisuuteen on avoin kaikille toimittajille.
Lähetämme tästä erillisen kutsun myöhemmin.

Foorumin ohjelma ja lisätietoja saatte sivulta www.rafo.fi

Tervetuloa!


Esa Nieminen
Viestintä- ja yhteiskuntasuhdejohtaja
Suomen Kuntaliitto
p. 040 546 6424
esa.nieminen@kuntaliitto.fi

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Suomen Kuntaliitto / Finlands Kommunförbund
Suomen Kuntaliitto / Finlands Kommunförbund
Kuntatalo / Toinen linja 14
00530 HELSINKI

09 7711http://www.kuntaliitto.fi

Suomen Kuntaliitto on kaikkien maamme kuntien ja kaupunkien kaksikielinen etujärjestö, kunnallisten palvelujen asiantuntija ja kehittäjä. Kuntaliitto.fi on kuntatiedon keskus internetissä, johon on koottu keskeiset kunta-alan tiedot ja palvelut. Suomen kunnat ja kaupungit vastaavat noin 2/3 julkisista palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Kuntaliitto / Finlands Kommunförbund

Kuntaliitto laski oppivelvollisuuden pidentämisen kustannukset: Satojen miljoonien eurojen lisäkulut odotettavissa20.4.2018 10:00Tiedote

///KORJATTU 20.4.2018 KELLO 10.12 POISTETTU TOISESTA KAPPALEESTA SANA "UUSI"/// Suomen Kuntaliitto on laskenut oppivelvollisuuden pidentämisen kustannuksia. Jos yleinen oppivelvollisuus alkaisi 6-vuotiaana tai esiopetus 5-vuotiaana, toiminnan piiriin tulisi kokonainen ikäluokka, joista 13 500 olisi lapsia, jotka eivät aiemmin ole olleet varhaiskasvatuksen piirissä. Lisääntyvä lapsimäärä vaatisi mittavia investointeja, arviolta 300 miljoonaa euroa uusiin tiloihin sekä näiden ylläpitoon arviolta 12 miljoonaa euroa vuodessa.

Kuntaliiton toimitusjohtaja Jari Koskinen Kuopiossa: Alueille enemmän tilaa maakunta- ja sote-uudistuksen toteutuksessa13.4.2018 12:30Tiedote

Kuntien ja alueiden erityispiirteet ja vahvuudet olisi tunnistettava nykyistä paremmin maakunta- ja sote-uudistuksessa. Alueet ja kunnat ovat paitsi aluerakenteensa, voimavarojensa sekä väestö- ja työllisyyskehityksensä, myös haasteidensa ja ongelmien osalta hyvin erilaisia. Erilaisuuden unohtuminen näkyy muun muassa suurten kaupunkien aktiivisuutena ajankohtaisessa sote-ja maakuntakeskustelussa.

Kommunförbundet om ramförhandlingarna: Den kommunala ekonomin når sina mål – orosmomenten är en tillräcklig statsandelsfinansiering och kommunernas krympande roll i sysselsättningstalkot12.4.2018 13:11Tiedote

Kommunförbundet välkomnar åtgärderna för att främja sysselsättningen och att förbättra balansen mellan efterfrågan och utbud på arbetskraft. En besvikelse är att det ännu inte är fastslaget om till exempel de kommunbaserade försöken som gett utmärkta sysselsättningsresultat i Tammerfors- och Åboregionerna får fortsätta. Om försöken avslutas leder det till onödigt administrativt krångel och försvårar samordningen av kommunernas och arbets- och näringsförvaltningens resurser. Kommunförbundet kräver att sysselsättningsförsöken fortsätter och att handlingsmodellerna genom lagändringar görs till en bestående del av alliansmodellen för tillväxttjänsterna. Det skulle också ytterligare bidra till de arbetslösas möjligheter att uppfylla aktivitetsvillkoret, säger Kommunförbundets vice verkställande direktör Timo Reina

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme