Lapinjärven kunta

KUTSU: Lapinjärvi <3 vaikuttajat! Tule mukaan 19.6. tutustumaan kuntaan, lähiruokaan ja maistelemaan huippukokin tekemää menua!

Jaa

Luulitko, että kaikki Suomen kunnat tekevät kuolemaa? Olit väärässä! Lapinjärven kunta on Suomessa pioneeri ihmislähtöisen kunnan kehittämisessä. Meille asukkaiden viihtyvyys ja hyvinvointi on tärkeää. Meille on niin ikään tärkeää tukea yrittäjiä heidän tavoitteissaan, sillä ilman toimivaa elinkeinoelämää ei kunnallakaan ole tulevaisuutta.

Lapinjärveltä tulevat muun muassa sellaiset yritykset kuin yrtteihin ja salaatteihin sekä niiden vertikaaliviljelyyn erikoistunut Robbes Lilla  Trädgård, joka innovoi jatkuvasti uusia tapoja liiketoimintaansa.  Porlammin Meijeri taas on kehittänyt maitojuustojensa lisäksi herkullisia vegaanijuustoja, jotka ovat saavuttaneet suuren suosion kuluttajien keskuudessa. Elinvoimaisen kunnan ruokatarjontaan kuuluu myös muun muassa paikallisia deli-tuotteita myyvä Kal's Speciality Foods, Lapinjärven Leipomo, sekä Fishermans Food ja heidän kehittämänsä umamilohi.

Lisäksi Lapinjärvellä on upeaa luontoa ja yksi Suomen kauneimmista kirkonkylistä, jota kehitetään muistiystävälliseksi. Kunta tukee yhteisöllisyyttä ja vapaaehtoistoimintaa. Kirkonkylään onkin esimerkiksi perustettu kuntalaisten toimesta yhteinen Koko Kylän Työhuone kuntalaisille käytettäväksi. Lapinjärvellä niin mielellä kuin kehollakin on yksinkertaisesti hyvä olla.

Nyt haluammekin kutsua bloggaajia, instagramittajia, tubettajia ja toimittajia tutustumaan elinvoimaiseen kuntaamme tiistaina 19.6. Ohjelmaan sisältyvät kuljetukset Helsingistä, ruokailu ja ohjelma. Päivälliseksi nautimme Strömsö-kokin Micke Björklundin paikallisista tuotteista suunnitteleman menun. Mukaan mahtuu kahdeksan bloggaajaa tai toimittajaa.


OHJELMA


8.00 Lähtö Helsingistä

9.30 Porlammin Meijerin juustot ja vegaanijuuston kehittäminen

10.30 Kevyt patikkaretki läheiselle Unescon maailmanperintökohteelle

11.30 Lounas Lapinjärven kirkonkylän Monica's caféssa

12.30 Kierros Lapinjärven kirkonkylässä ja tutustuminen Koko Kylän Työhuoneeseen

13.45 Robbes Lilla Trädgårdin salaatit, yrtit ja vertikaaliviljely, Micke Björklundin tapaaminen

15.15 Kimonkylän taidekoti

Syömme Strömsö-kokin Micke Björklundin suunnitteleman päivällismenun, joka sisältää paikallisia tuotteita. Tutustuminen Kal's Speciality Foodsiin, Lapinjärven Leipomoon ja Fishermans Foodiin aiempien ruokatoimijoiden lisäksi.

17.30 Lähtö kohti Helsinkiä


Päivän emännöi kunnanjohtaja Tiina Heikka.


Ilmoittaudu viimeistään 8.6 osoitteeseen lapinjarvi@wannado.fi, ja ilmoita samalla kuljetustarpeesi sekä mahdolliset allergiat, erikoisruokavaliot tai muut rajoitteet. Laita mukaan myös tiedot pääkanavistasi, blogisi/kanavasi kohderyhmästä ja aihepiiristä sekä kuukausittaisista/kanavakohtaisista seuraajamääristäsi! Kerro myös miksi kiinnostuit tästä ja muista laittaa mukaan myös yhteystietosi, että saamme sinut kiinni tarvittaessa nopeastikin!

Lämpimästi tervetuloa mukaan!


Lisätietoja voit klikkailla etukäteen näistä linkeistä:

Lapinjärven kunnan sivut
www.lapinjarvi.fi

Lapinjärven blogi
http://ihkulapinjarvi.blogspot.fi

Koko Kylän Työhuone
https://www.facebook.com/Koko-Kylän-Työhuone

Robbes Lilla Trädgård
http://robbes.fi/fi/

Porlammin Meijeri
http://www.porlammin.fi/

Fishermans Food
https://www.fishermans.fi/

Kal's Speciality Foods
http://gourmetfinn.com

Lapinjärven Leipomo
http://www.lapinjarvenleipomo.fi/

Kimonkylän taidekoti
https://www.kimonkyla.fi/kimonkylan-taidekoti/

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Lapinjärven kunta
Lapinjärven kunta
Lapinjärventie 20
07800 LAPINJÄRVI

019 510 860http://www.lapinjarvi.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Lapinjärven kunta

I Lappträsk inleds ett pilotprojekt där näringsämnen från dikesvatten binds med hjälp återvinningsmaterial21.8.2018 07:00Tiedote

I utfallsdiket från avloppsreningsverket i Kapellby i Lappträsk installeras fredagen den 24.8.2018 en re-ningsbehållare som har konstruerats till att samla näringsämnen i dikesvatten och där det uppsamlande ämnet är bitar som klippts från bilringar. Syftet med pilotprojektet är att testa reningsbehållarens funktion att binda och kapa näringsämnen. Samtidigt kan man minska på näringsbelastningen i Tessjö å.

Lapinjärven kunnan Eskola-hanke etenee: Mobiilikoulu luo uusia mahdollisuuksia perusopetuksen järjestämiseen etäisyyksien päästä9.8.2018 14:50Tiedote

Lapinjärven kunnan Eskola-hanke käynnistyy syksyllä 2018, kun ensimmäinen luokallinen oppilaita aloittaa koulunkäyntinsä Kannuksen kaupungin alueella sijaitsevassa Eskolan opetuspisteessä. Kannuksen kaupunki ja Lapinjärvi ovat sopineet kokeilusta, joka kestää enintään kolme lukuvuotta. Oppilaat tulevat Kannuksen kaupungin, Sievin kunnan ja Kalajoen kaupungin alueelta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme