Espoon kaupunki - Esbo stadEspoon kaupunki - Esbo stadEspoon kaupunki - Esbo stad

Kutsu lehdistötilaisuuteen: Meret Oppenheimin ja John Kørnerin näyttelyt

Jaa

Tervetuloa 14.2.2018 avautuvien Meret Oppenheimin Mielen peilit -näyttelyn ja John Kørnerin installaation Tripoli-Lampedusan lehditötilaisuuteen EMMAan tiistaina 13.2. klo 10-11.

Aika: tiistai 13.2. klo 10-11
Paikka: EMMA – Espoon modernin taiteen museo, Aukio (2. krs),
Näyttelykeskus WeeGee, Ahertajantie 5, Espoo, Tapiola

Puheenvuorot:
Pilvi Kalhama, museonjohtaja, EMMA
Tiina Penttilä, Meret Oppenheimin näyttelyn kuraattori, amanuenssi, EMMA
Arja Miller, intendentti, näyttelyt, EMMA
John Kørner, taiteilija

Ilmoittautuminen: iia.palovaara@emmamuseum.fi

Meret Oppenheim: Mielen peilit, 14.2. - 12.8.2018

EMMAn kansainvälisiä modernisteja esittelevää näyttelysarjaa jatkava Mielen peilit on laaja katsaus surrealismia uudistaneen Meret Oppenheimin tuotantoon. Meret Oppenheimin (1913–1985) elämästä ja taiteesta välittyvä älyllinen leikkisyys, kokeellisuus sekä feminismi ovat edelleen ajankohtaisia. Hän naamioi käyttöesineitä, vaatteita, asusteita ja huonekaluja synnyttäen niille yllätyksellisen uuden elämän. Näyttelyssä on mukana teoksia myös Oppenheimin aikalaistaiteilijoilta Ranskan ja Sveitsin surrealistipiireistä (esim. Man Ray ja Daniel Spoerri) sekä valokuvia ja muotokuvia Oppenheimista itsestään. Kokonaisuus on koostettu eurooppalaisista yksityisistä ja julkisista kokoelmista. Näyttelyn tuotannollinen yhteistyökumppani on ARTOMA Art and Cultural Management, Hampuri.

John Kørner: Tripoli – Lampedusa 14.2.– 29.7.2018

EMMA on kutsunut nykymaalaustaiteen uudistajan, tanskalaisen John Kørnerin EMMAn Areena-tilaan. Kørnerin paikkasidonnainen installaatio muuntaa galleriatilan osallistavaksi kokonaistaideteokseksi. Hänen taiteensa ammentaa niin oman aikamme polttavista kysymyksistä, siirtolaisuudesta ja epätasa-arvosta kuin henkilökohtaisemmista identiteettiin, ihmissuhteisiin ja hyvinvointiin liittyvistä teemoista. Kørnerin lähestymistapa on kuitenkin aina runollinen, avoin ja katsojan mielikuvitusta ruokkiva.

Lehdistökuvat: https://kuvat.emma.museum/kuvat/Lehdistokuvat-Press/
Salasana: emmamuseum

 

#emmamuseum #IamMeret #KornerEMMA

Espoon Tapiolassa sijaitsevan EMMA – Espoon modernin taiteen museon kokoelma- ja näyttelytoiminta profiloituu kotimaiseen ja kansainväliseen modernismiin, nykytaiteeseen sekä designiin. Arkkitehtonisesti vaikuttavassa professori Aarno Ruusuvuoren suunnittelemassa WeeGee-talossa sijaitsevat EMMAn näyttelytilat ovat pinta-alaltaan Suomen suurimmat. Puhdaslinjainen moderni arkkitehtuuri tukee EMMAn, Saastamoisen säätiön ja Tapio Wirkkala Rut Bryk Säätiön kokoelmien sekä vaihtuvien näyttelyiden kokemuksellista esittämistä.

Yhteyshenkilöt

Lisätietoa:
Pilvi Kalhama, museonjohtaja, EMMA
pilvi.kalhama@emmamuseum.fi, +358 40 533 4070 

Arja Miller, intendentti, EMMA
arja.miller@emmamuseum.fi, +358 50 336 1980

Tiina Penttilä, Meret Oppenheim: Mielen peilit -näyttelyn kuraattori, amanuenssi, EMMA
tiina.penttila@emmamuseum.fi, +358 46 877 2420

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme