Mannerheimin Lastensuojeluliitto

Kutsu leikkiin -seminaari

Jaa

Leikki on merkityksellinen osa ihmisenä olemista niin varhaislapsuudessa, aikuisuudessa kuin sukupolvien välisissä suhteissakin. Kutsu leikkiin koskee kaikkia, mutta millaisia merkityksiä leikkiin sisältyy nyt ja tulevaisuudessa? Kutsu leikkiin -seminaarissa kuullaan eri aloilla leikkitutkimusta tekevien asiantuntijoiden ajatuksia aiheesta.

Median edustajat ovat lämpimästi tervetulleita Kutsu leikkiin -seminaariin keskiviikkona 16. elokuuta 2017 kello 14–17 Helsingin yliopiston kasvatustieteelliseen tiedekuntaan.

Ohjelma
14.00 Seminaarin avaus
Nina Sajaniemi, dosentti, neuropsykologi, varhaiskasvatuksen opintosuunnan vastuuhenkilö, Helsingin yliopisto

14.10 Ihmisyys on leikkisyyttä
Frank Martela, filosofi, tutkijatohtori, tietokirjailija, Helsingin yliopisto / Filosofian Akatemia Oy

14.30 Yhteisymmärrystä ja myötätuntoa rakentava leikkikulttuuri varhaiskasvatuksessa
Annukka Pursi, tohtorikoulutettava, Helsingin yliopisto & Lasse Lipponen, varhaiskasvatuksen professori, Helsingin yliopisto

15.00 Leikki luonnossa ja taiteessa
Liisa Suomela, ympäristötieteiden didaktiikan lehtori, Helsingin yliopisto ja Sinikka Rusanen, kuvataiteen didaktiikan lehtori, Helsingin yliopisto

15.15 Väliohjelma
Eben laulu esiintyy

15.35 Jännitteinen leikin vapaus
Marjatta Kalliala, dosentti, Helsingin yliopisto & Leena Tahkokallio, yliopistonlehtori, Helsingin yliopisto

16.10 Paneelikeskustelu: Leikki diginatiivien aikakaudella – katse tulevaisuuden haasteisiin ja mahdollisuuksiin
Kristiina Kumpulainen, esi- ja alkuopetuksen professori, Helsingin yliopisto, Jerkka Laakkonen, lastentarhanopettaja, projektityöntekijä Oivalluksia varhaiskasvatukseen -hanke, Helsingin kaupungin varhaiskasvatusvirasto ja Eira Suhonen, erityispedagogiikan yliopistonlehtori, Helsingin yliopisto

16.50 Seminaarin päätössanat
Milla Kalliomaa, pääsihteeri, Mannerheimin Lastensuojeluliitto

Kutsu leikkiin on Helsingin yliopiston ja Mannerheimin Lastensuojeluliiton luotsaaman Leikkipäivä-ohjelman yhteistyössä järjestämä, kaikille avoin ja maksuton seminaari.

Seminaari järjestetään keskiviikkona 16.8.2017 kello 14–17 Helsingin yliopiston kasvatustieteellisessä tiedekunnassa osoitteessa Siltavuorenpenger 10. Medialla on mahdollisuus haastatella puhujia heidän aiheistaan. Mikäli haluat haastattelua, otathan ennakkoon yhteyttä tiedottaja Eveliina Kutilaan, eveliina.kutila(a)mll.fi tai puhelimitse 040 580 2393.


Lisätietoja
Tarja Satuli-Kukkonen, perhekeskustoiminnan päällikkö, tarja.satuli-kukkonen(a)mll.fi, p. 040 524 0888
Nina Sajaniemi, dosentti, yliopistonlehtori, nina.sajaniemi(a)helsinki.fi, p. 02 9412 9843
Eevamaija Paljakka, Leikkipäivä-ohjelman koordinaattori, eevamaija.paljakka(a)mll.fi, p. 050 438 0557
Eveliina Kutila, tiedottaja, eveliina.kutila(a)mll.fi, p. 040 580 2393

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Mannerheimin Lastensuojeluliitto
Mannerheimin Lastensuojeluliitto
Toinen linja 17
00530 Helsinki

075 32451http://www.mll.fi

Leikkipäivä kutsuu aikuisia ja lapsia viettämään kiireetöntä aikaa yhdessä leikkien vuoden jokaisena päivänä. Leikkipäivä-ohjelma edistää leikkiä monin tavoin jakaen muun muassa monipuolista leikkitietoutta ja -tutkimusta, keräten leikkiperinnettä ja kannustaen ihmisiä heittäytymään leikin vietäväksi. www.leikkipäivä.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Mannerheimin Lastensuojeluliitto

Hyvä Joulumieli -keräys ilahduttaa vähävaraisia lapsiperheitä17.11.2017 14:14Tiedote

Perheen vähävaraisuus heikentää nuoren mahdollisuuksia osallistua ja kouluttautua. Lapsuudenperheessä koetulla taloudellisella ahdingolla on vaikutuksia pitkälle aikuiselämään, joten lapsiperheköyhyyden poistaminen on yhteiskunnallisesti tärkeä tavoite. Hyvä Joulumieli -keräyksellä halutaan nostaa keskustelunaiheeksi perheiden vähävaraisuus. Kotimaan köyhien lapsiperheiden hyväksi järjestettävä keräys alkaa 23. marraskuuta ja jatkuu jouluaattoon asti.

Insamlingen Jul i sinnet sprider åter glädje i barnfamiljer som har knappt om pengar17.11.2017 14:13Tiedote

När familjen inte har mycket pengar har de unga i familjen färre möjligheter att delta och studera. De känner också av följderna av detta långt in i vuxenlivet. Därför är det ett viktigt mål för samhället att avlägsna fattigdomen i barnfamiljer. Jul i sinnet aktualiserar åter denna fråga genom att samla in pengar till familjer i Finland som har svårigheter med sin ekonomi. I år börjar insamlingen den 23 november och fortsätter fram till julafton.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme