Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Kutsu: Lukuja luodoilta – Helsingin saaristolinnut nyt ja ennen. Uuden teoksen julkistamistilaisuus Harakan saaressa 7.6.2017 klo 10.00–12.30.

Jaa

Lukuja luodoilta on ensimmäinen ja jo siksikin ainutlaatuinen teos Helsingin saaristolinnuista. Lintujen tuntijat vievät meidät seuraamaan läheltä niiden elämää – porkkananokkaisesta meriharakasta surumieliseen alliin, laumasieluiseen valkoposkihanheen ja ulkoluotojen karikukkoon.

Haastatteluissa kaupunkilaiset kertovat omasta merkityksellisestä lintusuhteestaan. Historiakertomuksissa kuljetaan menneiden aikojen munanpaistajien ja legendaaristen suurrengastajien jäljillä. Kiinnostavat tarinat ja upeat kuvat herättävät innostuksen heittää kiikarit kaulalle ja lähteä retkeilemään Helsingin kauniiseen saaristoon!

Tervetuloa Lukuja luodoilta -kirjan julkistamistilaisuuteen, joka pidetään linturikkaalla ja luonnonkauniilla Harakan saarella. Ilmoittaudu viimeistään 5.6.2017 klo 16 tämän linkin kautta: http://digiumenterprise.com/answer/?sid=1487287&chk=HA74BWHX

 

Ohjelma:

klo 10.00               Lähtö yhteysaluksella Café Ursulan laiturilta

klo 10.15               Ympäristöjohtaja Esa Nikusen tervetulopuhe ja maljan nosto kirjalle

klo 10.20               Ympäristötarkastaja Raimo Pakarinen esittelee kirjan sisällön ja tekijät

klo 10.25               Marjo Soulanto haastattelee Matti Luostarista, 
                               jonka pitkäaikaisiin lintulaskentoihin kirjan keskeisin sisältö perustuu 

klo 10.40               Kahvi/tee kera Harakan saaristolaisleivän ja raparperipiirakan
                               sekä trubaduurin lintulaulun

klo 11.00               Halukkaille lähtö Harakan linturetkelle Raimo Pakarisen ja 
                               Erkki Makkosen johdolla

klo 11.00–12.30    Toimittajilla on mahdollisuus haastatella kirjan tekijöitä

klo 12.15                Linturetki päättyy

klo 12.30                Paluu yhteysaluksella mantereelle

Lukuja luodoilta -teoksen ovat kirjoittaneet Eero Haapanen, Antti Halkka, Matti Luostarinen, Raimo Pakarinen, Marjo Soulanto, Juha Tiainen, Sini Tuoriniemi ja Rauno Yrjölä. Kirja ilmestyy kesäkuussa 2017.

”Lempilinnukseni kalalokki tuli tietyn yksilön vuoksi. Tutustuin siihen vuonna 1974, kun olin 13-vuotias. Se oli poikanen, joka kasvoi normaalisti ja alkoi syksyllä itsenäistyä. Se istui rannalla pääni tai vatsani päällä ja haki ruokaa kädestäni. Välillä se kävi meillä kotonakin. 

Äiti antoi tuolle kalalokille nimeksi Viivi, vaikka se oli koiras. Minusta nimi oli tyhmä, joten annoin sille uuden nimen leffasta: Willy Boy.

Sitten lintu katosi. Luulin sen kuolleen, mutta nyt ymmärrän, että todennäköisesti se vietti vuoden läntisessä Euroopassa. 

Erään kerran huomasin kouluun kävellessäni, että katolta lähti lentoon kalalokki. Saarella ei vielä ollut pesiviä lokkeja, sillä kevät oli hyvin aikainen. Lintu syöksyi pääni yli ja jäi lekuttelemaan lähelle päästellen yhteysääniä. Se pelkäsi lähellä olevia matruuseja, mutta ei minua. Se osoitti selkeästi tuntevansa minut. 

Toverini oli siis ollut puolitoista vuotta poissa niin kuin muutkin nuoret lokit, mutta heti takaisin saavuttuaan se ilmoitti minulle itsestään!” (poiminta Matti Luostarisen haastattelusta).

Avainsanat

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 2244, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 1691http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnitteluun, rakentamiseen, ylläpitoon ja valvontaan liittyvistä palveluista. Toimiala aloitti 1.6.2017, jolloin Helsingin kaupunkisuunnitteluvirasto, rakennusvirasto, rakennusvalvontavirasto, kiinteistövirasto, ympäristökeskus, asuntotuotantotoimisto ja Helsingin tukkutori yhdistivät toimintansa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Helsinki Photo Festival – Helsingistä valokuvauksen pohjoinen pääkaupunki5.7.2018 12:58Tiedote

Teurastamon alueella 5.7. avautuva Helsinki Photo Festival tarjoaa monipuolista ohjelmaa, joka tukee nykyaikaista valokuvataidetta ja urbaaneja näyttelyitä. Festivaalin ohjelmaan sisältyy Artist talk -tilaisuuksia, työpajoja, seminaareja, valokuvauskävelyitä ja innovatiivisia valokuvarakennelmia. Teurastamon lisäksi tapahtumia on muun muassa Hermannin puistossa, Kalasatamanpuistossa, Sörnäistenlaiturilla ja Suvilahdessa. Festivaali jatkuu 15.8. saakka.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme