Suomen Lääkäriliitto - Finlands Läkarförbund ry

Kutsu mediainfoihin ja Lääkäri 2020 -tapahtumaan

Jaa

Lääkäri 2020 -tapahtuma järjestetään 8.-10.1.2020 Messukeskuksessa. Lääkärien vuoden tärkein tapahtuma kerää paikalle noin 6000 kävijää, luennoitsijaa ja näytteilleasettajaa. Toimittajat voivat osallistua kursseille, ja lisäksi järjestämme kaksi mediainfoa.

Tapahtuman teemana on tänä vuonna Terveys ja kestävä kehitys.
Päivien koko ohjelma on avoin medialle lukuunottamatta pienryhmäkursseja.

Median ilmoittautuminen Lääkäri 2020 -tapahtumaan on auki. Ilmoittaudu täältä>>


Mediainfo keskiviikkona 8.1. klo 10.00

10.00 Max Oker-Blom -palkinto

Lääkäriliiton Max Oker-Blom -palkinto jaetaan Lääkäri 2020 -avajaisissa lääkärintyön, terveydenhuollon ja sairaanhoidon kehittämisestä. Palkittava pitää tiiviin esityksen ja vastaa median kysymyksiin.

10.20 Pohjola-palkinto

Pohjolan ja Suomi-yhtiön lääketieteen palkinto myönnetään huomattavasta kansallisesta ja kansainvälisestä elämäntyöstä lääketieteen alalla. Palkittava pitää tiiviin esityksen ja vastaa median kysymyksiin.

10.40 Teema: Lääkärien erikoistumiskoulutus

Sara Kaartinen ja Jesper Perälä, Nuorten Lääkärien Yhdistys (NLY)
Koulutuspäällikkö Sami Heistaro, Lääkäriliitto
LL Pyry Mattila

Mitä kuuluu uudistuvalle erikoistumiskoulutukselle? Mitkä koulutuspaikat nousivat tänä vuonna tähtilistan kärkeen? Miten ja millaisia hyviä käytäntöjä erikoistumiskoulutuksessa voidaan levittää? Tule kuuntelemaan NLY:n ja Lääkäriliiton Koulutuspaikkakyselyn tulokset ja juhlistamaan ansioituneita erikoistuvien lääkäreiden koulutuspaikkoja! Lisäksi kuulemme ennakkotietoja Lääkäri 2018 -tutkimuksen erikoistumiskoulutusta käsittelevistä tuloksista.


Mediainfo torstaina 9.1. klo 10.00

10.00 Uusi Käypä hoito -suositus itsemurhien ehkäisystä ja itsemurhaa yrittäneen hoidosta

Sami Pirkola, Käypä hoito -työryhmän puheenjohtaja, LT, sosiaalipsykiatrian professori, Tampereen yliopisto

Itsemurha on taustaltaan monitekijäinen prosessi, minkä vuoksi sen vaikuttava ehkäisy terveydenhuollossa on monitekijäistä. Itsemurhaa yrittäneiden hoito keskittyy somaattisen akuuttihoidon jälkeen mielenterveyden häiriöiden ja päihdeongelmien diagnosointiin ja hoitoon. Muun psykiatrisen hoidon tehostamisen lisäksi erilliset itsetuhoisuuteen kohdennetut psykososiaaliset hoitointerventiot voivat merkittävästi pienentää itsemurhayrityksen uusimisen riskiä.

10.30 Lääkärin ja toimittajan haasteet terveyshuuhaan maailmassa

Professori Juhani Knuuti, Turun yliopisto

Juhani Knuuti on taistellut jo vuosia terveyshuuhaata vastaan ja valmistelee aiheesta parhaillaan kirjaa. Väärää tietoa liikkuu erityisesti ravinnosta ja kroonisista elintapasairauksista. Mitä lääkärin ja toisaalta toimittajan pitäisi tehdä?

11.00 Teema: Perusterveydenhuollon pelastaminen

Lääkintöneuvos Katri Makkonen, STM
Johtaja Heikki Pärnänen, Lääkäriliitto

Tarvitaanko terveyskeskuksiin 1000 uutta lääkäriä toteuttamaan viikon hoitotakuuta?
Vai onko terveyskeskuslääkärin työssä tehtäviä, joiden siirtämisellä muiden tehtäväksi työaikaa vapautuisi vastaanottotyöhön? Millaisia nämä tehtävät olisivat ja paljonko ne tällä hetkellä vievät lääkärin työaikaa? Tule kuulemaan Lääkäriliiton syksyn 2019 Terveyskeskusten lääkäritilanne -tutkimuksen tuloksia, mukaan lukien johtavien lääkärien vastaukset edellä esitettyihin kysymyksiin.

Molemmissa mediainfoissa on tarjolla aamupalaa klo 10 alkaen.

Avajaiset keskiviikkona 8.1. klo 17.00. Valtiovallan tervehdyksen tilaisuuteen tuo perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru. Ohjelman jälkeen on cocktail-tilaisuus, jonne myös median edustajat ovat tervetulleita.

Pressikeskus avaa ovensa keskiviikkona 8.1. klo 8.00. Tiloissa on mahdollisuus työskennellä koko päivien ajan.

Päivien ohjelmaan voit tutustua Lääkäri2020 -sivustolla. Samasta paikasta löydät muutakin hyödyllistä tietoa lääkäripäivistä. Myös ohjelmapäivitykset tulevat lääkäripäivien nettisivuille.

Sosiaalisessa mediassa löydät meidät #lääkäri2020 ja #lääkäripäivät -aihetunnisteilla.

Tavataan Lääkäri 2020 -tapahtumassa!

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Suomen Lääkäriliitto - Finlands Läkarförbund ry
Suomen Lääkäriliitto - Finlands Läkarförbund ry
Mäkelänkatu 2
00500 HELSINKI

http://www.laakariliitto.fi

Suomen Lääkäriliitto on ammattijärjestö, johon kuuluu noin 92 % Suomessa toimivista lääkäreistä. Lääkärit yhdessä potilaan parhaaksi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Lääkäriliitto - Finlands Läkarförbund ry

Lääkäriliitto: Sairauksia jää hoitamatta, kun vastaanottoaikoja perutaan13.5.2020 08:00:00 EESTTiedote

Lääkärit ovat huolissaan siitä, että potilaat jättävät tulematta vastaanotoille, eivät hakeudu tarvittaviin tutkimuksiin ja jopa peruvat sovittuihin leikkauksiin tulonsa. Käynnit ovat pudonneet jopa alle puoleen. Viikkotasolla peräti 100 000 käyntiä jää toteutumatta. Tämä näkyy monilla erikoisaloilla julkisella sektorilla ja perusterveydenhuollossa. Erityisesti yksityissektorilla lääkärit ovat todenneet vastaanottokäyntien peruutuksia ja potilasmäärän vähentymistä kevään aikana. Työmäärä on vähentynyt heillä huomattavasti.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme