Diakonissalaitos

KUTSU MEDIALLE - Lämpimästi tervetuloa käynnistämään päivä Diakonissalaitoksen Aamunavauksella: Mistä on vieraanvaraiset yhteisöt tehty?

Jaa

Aika: perjantai 28.8. klo 9.00-10.30
Paikka: verkkokokous Zoomissa
Lähetämme osallistumislinkin tapahtumaan ilmoittautuneille.

”Joka päivä jää fiilis, että on tosi lämmin meininki. Vaikka aluksi jännittää tänne tuleminen, tunne helpottuu.”

Kaikilla meistä on oma ajatuksemme vieraanvaraisuudesta, ja monella jokin kokemus sen puutteesta.  Diakonissalaitoksen kansalaistoiminta on pureutunut vieraanvaraisuuteen havainnoimalla erilaisia yhteisöjä.  Esiin on noussut kuusi olennaista vieraanvaraisuuden tekijää: huokoisuus ja kokeilukulttuuri, asenteet ja käytöskulttuuri, mahdollistajat ja rakentajat, johtaminen, ammattitaito ja tunteet sekä toivo.

Havainnoista on syntynyt oivallus siitä, että vieraanvaraisuuden eetos on tärkeä menestystekijä jokaiselle yhteisölle.  Vieraanvarainen yhteisö on paitsi vetovoimainen myös sitouttava. Vieraanvaraisissa yhteisöissä syntyy myös toivoa.

”Täällä ei tarvitse peitellä, valehdella tai hävetä, mikä tuntuu tosi hyvältä.”

Aamunavauksessa Diakonissalaitoksen kansalaistoiminnan Kanssalan projektipäällikkö Saara Simonen ja tuotantokoordinaattori Joonas Timonen kertovat, mistä on vieraanvaraiset yhteisöt tehty.

Lisäksi Helsingin kaupungin apulaispormestari Nasima Razmyar sekä asiakkaamme kertovat miksi vieraanvaraisuus on tärkeää. Tilaisuuden päätteeksi kuulemme filosofi ja onnellisuustutkija Frank Martelan puheenvuoron siitä, tekeekö vieraanvaraisuus meidät onnelliseksi. Lisäksi ohjelmassa on aikaa osallistujien välisille keskusteluille.

Lämpimästi tervetuloa!

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja ja ilmoittautumiset:

Laura Niemi, viestintäjohtaja
laura.niemi@hdl.fi, puh. 050 373 8602

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Diakonissalaitos
Diakonissalaitos
Alppikatu 2
00530 HELSINKI

09 77 501http://www.hdl.fi

Diakonissalaitos on yleishyödyllinen säätiö, rohkea ihmisarvon puolustaja. Säätiö, siihen kuuluva Rinnekoti ja tytäryritys Diakonissalaitoksen Hoiva Oy tuottavat yhdessä vaikuttavia sosiaali- ja terveyspalveluita, jotka parantavat asiakkaiden elämää. Yhteiskunnallisena yrityksenä Diakonissalaitos laittaa hyvän kiertämään. Toiminnasta ja omaisuudesta syntyvällä tuotolla autetaan niitä, jotka ovat vaarassa jäädä yhteiskunnassamme syrjään. ​

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Diakonissalaitos

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme