Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Kutsu medialle 15.1.2020: Finlandia-talon väistötilan Pikku-Finlandian suunnitelmat päätöksentekoon

Jaa

Tiedotustilaisuus Aika: 15.1.2020 klo 9–10 Paikka: Finlandia-talo, Terassi-sali, Mannerheimintie 13, sisäänkäynnit M4/K4

Finlandia-talo kesällä 2018. Kuva: Finlandia-talo, Pete Laakso.
Finlandia-talo kesällä 2018. Kuva: Finlandia-talo, Pete Laakso.

Tervetuloa kuulemaan Finlandia-talon väistötilasta 15.1.

Finlandia-talon perusparannus käynnistyy vuoden 2022 alussa. Perusparannus kestää noin 2,5 vuotta. Väistötila on keskeinen osa perusparannuksen toteutuksen vaiheittaista järjestelyä. Finlandia-talo jatkaa toimintaa kongressi- ja tapahtumakeskuksena koko perusparannuksen ajan osin väistötilassa. Pikku-Finlandiaksi nimetyn väistötilan ansiosta Finlandia-talo pystyy tarjoamaan uudenlaisia palveluja myös matkailijoille ja kaupunkilaisille.

Pikku-Finlandian suunnitelmat ovat valmistuneet poliittiseen päätöksentekoon.

Helsingin kaupungin kaupunkiympäristölautakunnan rakennusten ja yleisten alueiden jaosto käsittelee Pikku-Finlandian hankesuunnitelmaa kokouksessaan 23.1., ja kokouksen asialista julkaistaan 20.1.

Pikku-Finlandian suunnitelmia on kehitetty yhteistyössä Aalto-yliopiston arkkitehtuurin laitoksen Wood Programin opiskelijoiden ja opettajien kanssa. Väistötilan tavoitteena on toteuttaa Helsingin kaupungin puurakentamisen ja kiertotalouden tavoitteita siten, että rakennuksen osia voidaan jatkossa siirtää ja muokata muuhun väistötilakäyttöön esimerkiksi koulujen tai päiväkotien tarpeeseen.

Ohjelma

9.00–9.10 Avaus Johanna Tolonen, toimitusjohtaja, Finlandia-talo Oy

9.10–9.15 Töölönlahden, kaupunkikuvan ja tapahtumien merkitys Helsingille, Anni Sinnemäki, apulaispormestari, Helsingin kaupunki

9.15–9.20 Pikku-Finlandia rakentamisen näkökulmasta, Sari Hildén, vs tekninen johtaja, Helsingin kaupunki

9.20–9.25 Pikku-Finlandian merkitys Finlandia-talon toiminnalle, Johanna Tolonen

9.25–9.30 Aalto-yliopiston osuus projektissa, Finlandia Forestin työryhmä Elli Hirvonen, Havu Järvelä, Stine Pedersen ja Jaakko Torvinen sekä Pekka Heikkinen, Puurakentamisen professori, arkkitehti, Wood Program ohjelman johtaja, Aalto-yliopisto

9.30–9.45 Kysymyksiä ja vastauksia

9.45–10.00 Aikaa haastatteluille. Haastatteluja varten varattu myös tilat Aurora ja Aino Lounge.

10.00 tilaisuus päättyy.

Pyydämme ilmoittautumisia sähköpostilla osoitteeseen: sari.korolainen@hel.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tilaisuuteen liittyvät tiedustelut:
viestintäsuunnittelija Sari Korolainen
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala, viestintä
puh. 040 8220 734
sari.korolainen@hel.fi

Kuvat

Finlandia-talo kesällä 2018. Kuva: Finlandia-talo, Pete Laakso.
Finlandia-talo kesällä 2018. Kuva: Finlandia-talo, Pete Laakso.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Teollisten jätevesien hallintaa Itämeren alueella on parannettu BEST-hankkeessa25.9.2020 10:02:29 EESTTiedote

Suomalaiset, virolaiset, latvialaiset, puolalaiset ja venäläiset projektipartnerit ovat kehittäneet parempaa teollisten jätevesien hallintaa Itämeren alueella BEST-hankkeessa (Better Efficiency for Industrial Sewage Treatment). Hankkeessa on selvitetty teollisten jätevesien käsittelyn nykytilaa, etsitty hyvää käsittelyä estäviä pullonkauloja sekä kerätty ja testattu hyviä käytäntöjä ja ratkaisuja tilanteen parantamiseksi. Helsingin kaupunki on toiminut hankkeen pääpartnerina, lisäksi Suomesta ovat olleet mukana John Nurmisen Säätiö sekä Helsingin seudun ympäristöpalvelut.

Merellistä asumista veden päällä ja metsäkaupunkia Vartiokylänlahdelle - Vartiokylänlahden alueen tulevaisuuden suuntaviivat päätöksentekoon25.9.2020 09:01:26 EESTTiedote

Itäkeskuksen ja Vuosaaren väliin sijoittuvan Vartiokylänlahden molemmille puolille Puotilanrantaan, Rastilanrantaan ja myöhemmässä vaiheessa Rastilan kartanon alueelle suunnitellaan uutta asumista yhteensä noin 7500 asukkaalle. Uudet merelliset ja toiminnallisesti monipuoliset asuinalueet kytkeytyvät metroon ja täydentävät nykyistä kaupunkirakennetta. Itäisestä saaristosta Östersundomiin asti ulottuva Itä-Helsingin kulttuuripuisto toimii koko lahden pituisena yhtenäisenä virkistysalueena. Vartiokylänlahden suunnitteluperiaatteet ovat käsittelyssä kaupunkiympäristölautakunnassa 29.9.2020, ja niissä päätetään alueen täydennysrakentamisen ja virkistysalueiden tulevien vuosien tavoitteista.

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaoston päätökset 24.9.202024.9.2020 18:12:17 EESTTiedote

Kokouksen päätöstiedote (yhteenveto tehdyistä päätöksistä) on julkaistu kaupungin verkkosivuilla: Päätöstiedote 24.9.2020 » Päätöstiedote näkyy verkkosivuilla siihen asti kun kokouksen pöytäkirja julkaistaan. Pöytäkirja korvaa valmistuttuaan päätöstiedotteen. Jaosto kokoontuu seuraavan kerran torstaina 8.10.2020. Lisää tietoa ympäristö- ja lupajaoston toiminnasta: https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/Ymparisto-ja-lupajaosto/

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme