Talous ja nuoret TAT

Kutsu medialle 16.4.: Kiertotaloudesta helpotusta nuorten ilmastoahdistukseen

Jaa

Vuoden 2018 Nuorisobarometrin mukaan nuoret ovat huolissaan erityisesti ilmastosta. Nuoret ovat myös valmiita muuttamaan nykyisiä toimintamallejamme kestävämmän yhteiskunnan eteen. Kiertotalous on uusissa toimintamalleissa avainasemassa. Tule ottamaan selvää, mitä kiertotalous oikeasti tarkoittaa ja kuinka se integroidaan osaksi koulutusta.

Yrityskylässä kiertotalous on luonnollinen osa kuudesluokkalaisten omaa yhteiskuntaa.
Yrityskylässä kiertotalous on luonnollinen osa kuudesluokkalaisten omaa yhteiskuntaa.

Tervetuloa kuulemaan, kuinka Yrityskylä Itä-Suomi ja Kuopion kaupunki edistävät kiertotaloutta. Pääset samalla tutustumaan kuopiolaisen Fantasia Worksin kanssa toteutettuun koululaisten pienoisyhteiskuntaan.


Aika: Tiistai 16.4. klo 9.30 – 11.00
Paikka: Yrityskylä Itä-Suomi, Leväsentie 2 (Kauppapaikka Herman), Kuopio

Ohjelma

09.30 Aamupalaa tarjolla

09.45 Mitä on kiertotalous?
TATin kiertotalousasiantuntija Päivi Kosunen

10.00 Kiertotalous Kuopiossa ja Savilahdessa
Ympäristöasiantuntijat Minna Kuuluvainen ja Tapio Kettunen, Kuopion kaupunki

10.15 Miten nuorista kasvaa kiertotalousnatiiveja?
TATin kiertotalousasiantuntija Päivi Kosunen

10.30 Mahdollisuus tutustua kuopiolaisen Fantasia Worksin toteuttamaan kuudesluokkalaisten pienoisyhteiskuntaan, Yrityskylään

Mikä Yrityskylä?

Yrityskylä Alakoulu on koululaisten oma yhteiskunta, pienoiskaupunki, jossa oppilas työskentelee omassa ammatissaan saaden palkkaa tekemästään työstä. Lisäksi oppilas toimii vastuullisena kuluttajana ja kansalaisena osana suomalaista yhteiskuntaa. Yhdeksäsluokkalaisille suunnatussa Yrityskylä Yläkoulussa taas hypätään pelillisin keinoin kansainvälistä vientiä tekevän yrityksen johtoryhmän saappaisiin.

Yrityskylä Itä-Suomen oppimisympäristössä on nyt mm. kierrätykseen ja lajitteluun kannustava puhuva raaka-aineiden lajittelupiste, sataprosenttisesti kiertotalousratkaisuihin pohjautuva puurakentamisen yritys sekä suuri määrä työtehtäviä, jotka edistävät resurssitehokkuutta, jakamistapoja ja vastuullista kuluttamista.

Yrityskylä Itä-Suomessa vierailee kolmen lukuvuoden aikana (2018 – 2021) arviolta 14 000 kuudesluokkalaista ja 11 500 yhdeksäsluokkalaista Pohjois- ja Etelä-Savon, Pohjois-Karjalan sekä Etelä-Kainuun alueelta.

Yrityskylä on osa Talous ja nuoret TATia. TAT auttaa nuoria kehittämään talous- ja työelämätaitoja sekä innostumaan yrittäjyydestä.

Ilmoittautuminen tilaisuuteen 15.4. mennessä:

Karoliina Kettunen
Aluepäällikkö, Yrityskylä Itä-Suomi
050 322 1641
karoliina.kettunen@tat.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Karoliina Kettunen
Aluepäällikkö, Yrityskylä Itä-Suomi
050 322 1641
karoliina.kettunen@tat.fi

Kuvat

Yrityskylässä kiertotalous on luonnollinen osa kuudesluokkalaisten omaa yhteiskuntaa.
Yrityskylässä kiertotalous on luonnollinen osa kuudesluokkalaisten omaa yhteiskuntaa.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Talous ja nuoret TAT
Talous ja nuoret TAT
Eteläranta 10
00130 HELSINKI

https://www.tat.fi

Talous ja nuoret TAT on valtakunnallinen vaikuttaja. Autamme nuoria kehittämään talous- ja työelämätaitoja sekä innostumaan yrittäjyydestä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Talous ja nuoret TAT

Jenni Järvelä on valittu Talous ja nuoret TATin uudeksi toimitusjohtajaksi2.10.2019 12:00:00 EESTTiedote

Jenni Järvelä on valittu Talous ja nuoret TATin toimitusjohtajaksi. Hän aloittaa tehtävässään 2.1.2020. Tällä hetkellä Järvelä toimii Elinkeinoelämän keskusliitto EK:n viestintä- ja HR-johtajana. Aiemmin Jenni Järvelä on toiminut useissa eri tehtävissä median ja viestinnän parissa muun muassa Kymen Sanomien päätoimittajana, ET-lehden toimituspäällikkönä, Etelä-Suomen Sanomien toimitus- ja uutispäällikkönä sekä Suomen Akatemian tiedottajana. Koulutukseltaan hän on filosofian ja kauppatieteiden maisteri. - TAT tekee erittäin merkityksellistä työtä nuorten hyväksi, erityisesti talous- ja työelämätaitojen sekä yrittäjyystaitojen parantamiseksi. Kaikki tämä on viestintää, joten Jenni Järvelä on sekä taustansa että näyttöjensä puolesta erinomainen valinta TATin uudeksi toimitusjohtajaksi, sanoo TATin hallituksen puheenjohtaja Minna Vanhala-Harmanen. - Se, miten nuoret näkevät työelämän ja yrittäjyyden, on merkityksellinen asia koko Suomelle. TATin tärkeä tehtävä on antaa nuorille työelämässä

Suomalaisten mielestä kodit ensisijaisesti vastuussa nuorten talousosaamisesta − kampanja kannustaa vanhempia puhumaan rahasta1.10.2019 06:00:00 EESTTiedote

Tutkimusten mukaan vanhempien rahankäyttötavat ja tyyli puhua rahasta periytyvät. On tärkeää miettiä, kuinka kotona käydyistä rahaan liittyvistä keskusteluista saisi mahdollisimman rakentavia niin niukassa kuin yltäkylläisessäkin rahatilanteessa. Tänään käynnistyvällä #puhurahasta-kampanjalla tarjotaan tukea kotona tapahtuvaan talouskasvatukseen sekä kannustetaan vanhempia puhumaan rahasta lasten ja nuorten kanssa. Kampanja-aika on 1.–13.10.2019.

Ylen toimitus kasvaa tänä lukuvuonna yli tuhannella kuudesluokkalaisella3.9.2019 09:00:00 EESTTiedote

Yle tarjoaa kuudesluokkalaisille mahdollisuuden pyörittää uutistoimitusta, kun Talous ja nuoret TATin Yrityskylä ja Yle aloittavat yhteistyön Tampereella, Turussa ja Vaasassa. Ensimmäisen lukuvuoden aikana Yrityskylä Pirkanmaalla, Varsinais-Suomessa ja Pohjanmaalla vierailee yhteensä noin 15 000 kuudesluokkalaista opettajineen, joista noin 1200 tulee työskentelemään päivän Ylen pienoistoimituksessa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme