Talous ja nuoret TAT

Kutsu medialle 16.4.: Kiertotaloudesta helpotusta nuorten ilmastoahdistukseen

Jaa

Vuoden 2018 Nuorisobarometrin mukaan nuoret ovat huolissaan erityisesti ilmastosta. Nuoret ovat myös valmiita muuttamaan nykyisiä toimintamallejamme kestävämmän yhteiskunnan eteen. Kiertotalous on uusissa toimintamalleissa avainasemassa. Tule ottamaan selvää, mitä kiertotalous oikeasti tarkoittaa ja kuinka se integroidaan osaksi koulutusta.

Yrityskylässä kiertotalous on luonnollinen osa kuudesluokkalaisten omaa yhteiskuntaa.
Yrityskylässä kiertotalous on luonnollinen osa kuudesluokkalaisten omaa yhteiskuntaa.

Tervetuloa kuulemaan, kuinka Yrityskylä Itä-Suomi ja Kuopion kaupunki edistävät kiertotaloutta. Pääset samalla tutustumaan kuopiolaisen Fantasia Worksin kanssa toteutettuun koululaisten pienoisyhteiskuntaan.


Aika: Tiistai 16.4. klo 9.30 – 11.00
Paikka: Yrityskylä Itä-Suomi, Leväsentie 2 (Kauppapaikka Herman), Kuopio

Ohjelma

09.30 Aamupalaa tarjolla

09.45 Mitä on kiertotalous?
TATin kiertotalousasiantuntija Päivi Kosunen

10.00 Kiertotalous Kuopiossa ja Savilahdessa
Ympäristöasiantuntijat Minna Kuuluvainen ja Tapio Kettunen, Kuopion kaupunki

10.15 Miten nuorista kasvaa kiertotalousnatiiveja?
TATin kiertotalousasiantuntija Päivi Kosunen

10.30 Mahdollisuus tutustua kuopiolaisen Fantasia Worksin toteuttamaan kuudesluokkalaisten pienoisyhteiskuntaan, Yrityskylään

Mikä Yrityskylä?

Yrityskylä Alakoulu on koululaisten oma yhteiskunta, pienoiskaupunki, jossa oppilas työskentelee omassa ammatissaan saaden palkkaa tekemästään työstä. Lisäksi oppilas toimii vastuullisena kuluttajana ja kansalaisena osana suomalaista yhteiskuntaa. Yhdeksäsluokkalaisille suunnatussa Yrityskylä Yläkoulussa taas hypätään pelillisin keinoin kansainvälistä vientiä tekevän yrityksen johtoryhmän saappaisiin.

Yrityskylä Itä-Suomen oppimisympäristössä on nyt mm. kierrätykseen ja lajitteluun kannustava puhuva raaka-aineiden lajittelupiste, sataprosenttisesti kiertotalousratkaisuihin pohjautuva puurakentamisen yritys sekä suuri määrä työtehtäviä, jotka edistävät resurssitehokkuutta, jakamistapoja ja vastuullista kuluttamista.

Yrityskylä Itä-Suomessa vierailee kolmen lukuvuoden aikana (2018 – 2021) arviolta 14 000 kuudesluokkalaista ja 11 500 yhdeksäsluokkalaista Pohjois- ja Etelä-Savon, Pohjois-Karjalan sekä Etelä-Kainuun alueelta.

Yrityskylä on osa Talous ja nuoret TATia. TAT auttaa nuoria kehittämään talous- ja työelämätaitoja sekä innostumaan yrittäjyydestä.

Ilmoittautuminen tilaisuuteen 15.4. mennessä:

Karoliina Kettunen
Aluepäällikkö, Yrityskylä Itä-Suomi
050 322 1641
karoliina.kettunen@tat.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Karoliina Kettunen
Aluepäällikkö, Yrityskylä Itä-Suomi
050 322 1641
karoliina.kettunen@tat.fi

Kuvat

Yrityskylässä kiertotalous on luonnollinen osa kuudesluokkalaisten omaa yhteiskuntaa.
Yrityskylässä kiertotalous on luonnollinen osa kuudesluokkalaisten omaa yhteiskuntaa.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Talous ja nuoret TAT
Talous ja nuoret TAT
Eteläranta 10
00130 HELSINKI

https://www.tat.fi

Talous ja nuoret TAT on valtakunnallinen vaikuttaja. Autamme nuoria kehittämään talous- ja työelämätaitoja sekä innostumaan yrittäjyydestä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Talous ja nuoret TAT

Nuorten talousosaamista pitää kehittää yhteistyössä eri tahojen kanssa15.7.2019 18:53:44 EESTTiedote

SuomiAreenassa allekirjoitettiin tänään julkilausuma nuorten talousosaamisen kehittämisestä. Julkilausumassa vaaditaan muun muassa lisää puhetta rahasta. Allekirjoittajina olivat Nyt tehdään nuorten talousosaamissopimus! -keskustelun osallistujat Opetushallituksen opetusneuvos Kristina Kaihari, Elinkeinoelämän Keskusliitto EK:n PK-johtaja Jouni Hakala, Opettajankoulutusfoorumin varapuheenjohtaja Seija Mahlamäki-Kultanen sekä Stadin ammatti- ja aikuisopistossa opiskeleva oppisopimusharjoittelija Miia Sailama.

Tutkimus: Yli puolet suomalaisista pitää nuorten talousosaamisen tasoa huonona15.7.2019 08:45:00 EESTTiedote

Yli puolet suomalaisista ajattelee, että nuorten talousosaaminen on huonolla tasolla. Nuorten talousosaamisen parantamisessa tulisi panostaa aihealueissa erityisesti oman talouden hallintaan sekä lainoihin ja velkoihin. Suomalaisten, varsinkin naisten, mielestä vastuu nuorten talousosaamisen parantamisessa on ensisijaisesti kodilla. Miehet näkevät, että koululla on yhtä suuri vastuu talouden opettamisessa. Tiedot ilmenevät tuoreesta kyselytutkimuksesta koskien suomalaisten mielipiteitä nuorten talousosaamisesta.

Duunikoutsi – työelämätaitojen valmentaja ja henkinen tuki nuoren takataskussa!15.5.2019 07:39:28 EESTTiedote

Nuoret kaipaavat tukea työelämän alkutaipaleella ja kokevat, että he eivät saa tarpeeksi tietoa työelämään liittyvistä asioista koulun kautta. Myös harjoituksen puute aiheuttaa tarpeetonta jännitystä työnhakutilanteissa. Työnantajat puolestaan haluavat jakaa nuorille vinkkejä työelämän pelisäännöistä, jotta yhteentörmäyksiltä vältyttäisiin. Ratkaisuksi ongelmaan Talous ja nuoret TAT sekä Oikotie Työpaikat ovat yhdessä luoneet Duunikoutsi-mobiilisovelluksen, jonka avulla nuoret voivat kartuttaa työelämätaitojaan ja treenata työnhakua henkilökohtaista kehitystä tukevassa virtuaaliympäristössä. Sovellus tarjoaa tietoa ja haasteita TET-jaksoihin ja kesätyön eri vaiheisiin. Tehtävien haastavuus on suunniteltu vastaamaan eri-ikäisten hakijoiden tarpeisiin. Puhelimeen ladattava Duunikoutsi-sovellus on nuoren henkinen tuki työnhaun taipaleelle. Duunikoutsi-mobiilisovelluksen kautta työelämätietoa on saatavilla helposti ja nopeasti, juuri sillä hetkellä, kun nuori kokee epävarmuutta. Sovellus o

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme