Suomen Vuokranantajat ry

Kutsu medialle: Airbnb meidän talossa – uhka vai mahdollisuus?

Jaa

Kotimajoitus ja muu asunnon lyhytaikainen vuokraus ovat taas kesän tullen kuumia puheenaiheita. Mitä laki sanoo asiasta, ja millaisia ohjeita viranomaisilta kaivattaisiin? Yksi suurimmista haasteista liittyy rajanvetoon vuokraustoiminnan ja majoitustoiminnan välillä. Toisena huolenaiheena on mm. henkilölukuun perustuvien vesimaksujen määräytyminen taloyhtiöissä, joissa majoitustoimintaa harjoitetaan.

Suomen Vuokranantajat ja Kiinteistöliitto Uusimaa tarttuvat aiheeseen ja järjestävät aiheesta jäsentilaisuuden, jonka 500-paikkainen sali varattiin hetkessä loppuun. Koska tilaisuuden aika on rajallinen kysymyksille ja keskustelulle, haluamme tarjota median edustajille mahdollisuuden haastatella pääpuhujia jo ennen tilaisuuden alkua.

Mediainfossa kysymyksiin vastaavat

Sanna Hughes, päälakimies Suomen Vuokranantajat ry
Mia Pujals, johtava lakimies Kiinteistöliitto Uusimaa ry

Aika: keskiviikko 30.5.2018 klo 16.30-17.00
Paikka: Ravintola Lasipalatsi Helsinki, kabinetti Rewell (Mannerheimintie 22-24, 00100 Helsinki)

Median edustajilla on mahdollisuus jäädä seuraamaan yleisötilaisuutta, joka alkaa välittömästi tiedotustilaisuuden jälkeen Bio Rexissä. Lisätietoa tapahtumasta: https://vuokranantajat.fi/tapahtuma/airbnb-meidan-talossa-uhka-mahdollisuus/

Lämpimästi tervetuloa!

Ystävällisin terveisin

Suomen Vuokranantajat ry
Kiinteistöliitto Uusimaa ry

Lisätiedot: Suomen Vuokranantajat / viestintä p. 050 3477 760, maria.makela@vuokranantajat.fi

­

Suomen Vuokranantajat ry on yksityisten vuokranantajien ja asuntosijoittajien järjestö, jossa on 13 000 jäsentä. Edistämme vuokranantajien asiaa ja tarjoamme Suomen parasta asiantuntijatietoa vuokrauksesta ja asuntosijoittamisesta.

Kiinteistöliitto Uusimaa ry on valtakunnallisen Suomen Kiinteistöliiton suurin paikallisyhdistys. Palvelemme toiminta-alueellamme yli 11 000 jäsentaloyhtiötämme tukien yhtiöiden hallintoa juridisissa, teknisissä ja hallinnollisissa kysymyksissä. Toimimme tiiviissä yhteistyössä toimialamme organisaatioiden kanssa varmistaaksemme jäsentemme edunvalvonnallisen turvan sekä viimeisimmän tiedon ja tutkimustulokset.

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Suomen Vuokranantajat ry
Suomen Vuokranantajat ry
Annankatu 24
00100 HELSINKI

(09) 1667 6421http://www.vuokranantajat.fi

Suomen Vuokranantajat on yksityisten vuokranantajien ja asuntosijoittajien valtakunnallinen järjestö. Edistämme vuokranantajien asiaa ja tarjoamme Suomen parasta asiantuntijatietoa vuokrauksesta ja asuntosijoittamisesta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Vuokranantajat ry

Kotimajoitukseen kaivataan kieltojen sijaan pelisääntöjä30.5.2018 16:00Tiedote

Airbnb ja muu lyhytaikainen vuokraustoiminta on kasvattanut suosiotaan viime aikoina myös Suomessa. Helsingissä jo viidennes majoituspaikoista tarjotaan Airbnb:n kautta. Osa taloyhtiöistä ja majoitusalan toimijoista on esittänyt huolensa Airbnb-toiminnan aiheuttamista häiriöistä ja muista lieveilmiöistä sekä kilpailuneutraliteetista Ala ei kuitenkaan kaipaa kieltoja ja rajoituksia vaan reiluja ja yhdenmukaisia pelisääntöjä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme