Turun Messukeskus Oy/Turun Messu- ja Kongressikeskus

Kutsu medialle Caravan Show -messujen infoon 12.1.

Jaa

Caravan Show -messut järjestetään Turun Messukeskuksessa 12.-14.1. Tapahtuman järjestää yhdessä Turun Messukeskus Oy yhdessä harrastuksen kattojärjestön SF-Caravan ry:n kanssa. Vuoden ensimmäinen automatkailutapahtuma esittelee uudet matkailuautot ja -vaunut sekä tarjoaa mukavan kohtaamispaikan reissaajille talven keskellä. Tänä vuonna nähdään mm. mitä on taitoajo aikaa vastaan, kun ratissa ovat caramba-ajon huippukuljettajat, vaikeat ratakuviot ja perässä matkailuvaunu. Messuilla palkitaan parhaat caravan-alueet ja tällä kertaa myös koiraystävällisin leirintäalue.

Messujen erikoisuutena on talvileiri eli talvitreffit. Turun Messukeskuksen pihalle leiriytyy jälleen satoja matkailuajoneuvoja mahtaville talvitreffeille, joita isännöi SF-Caravan Turku ry.

Caravan Show’n mediainfo järjestetään avajaispäivänä perjantaina 12.1. kello 11 (lounas, kokoustilassa 4).

Caravan Show -messujen sisältö, poiminnat ja uutuudet.
projektijohtaja Tiina Heiskari, Turun Messukeskus Oy

Matkailuajoneuvoharrastajilla on keskeinen rooli kotimaan matkailussa.
Yhteistyön mahdollisuuksia ja karavaanarimatkailun tulevaisuutta arvioi tuore puheenjohtaja Olli Rusi, SF-Caravan ry

Sadat leiriytyjät tulossa jälleen talvitreffeille.
Leiripäällikkö Pentti Groth, SF-Caravan Turku ry

Myynti on kasvussa. Kaupan tilannekatsaus ja alan trendit.
puheenjohtaja Bo Karlsson, Matkailuajoneuvotuojat ry

Mitä on taitoajo eli caramba?
Kello käy, vaikeita ratakuvioita, ratti kääntyy nopeasti. Pohjoismaiden huiput löytyvät Suomesta. Tilaisuuden jälkeen halukkaat pääsevät myös kokeilemaan carambaa eli taitoajoa. Caramban asiantuntija Olof Bussman esittelee

Mahdollisuus kokeilla uusia kevyitä sähköajoneuvoja.
Ajoneuvoja esittelee Trafin johtava asiantuntija Jussi Pohjonen

Tilaisuuden jälkeen voi vapaasti tutustua messuhalleihin. Merkeistä esillä myös mm. Adria, Bürstner, Concorde, Dethleffs, Fendt, Hobby, Hymer, LMC, Roadcar ja Sunlight. Mukana Suomen ensiesittelyjä.

Tervetuloa!

Ystävällisesti

Turun Messukeskus Oy
Taina Pärkö-Luotonen, viestintäpäällikkö, puh. (040) 505 6424, taina.parko-luotonen@turunmessukeskus.fi
(Ilmoittautumiset pyydämme ystävällisesti 9.1. mennessä)

Lisätietoa:

Turun Messukeskus, puh. (02) 337 111
projektijohtaja Tiina Heiskari, puh. 050 487 2015, tiina.heiskari@turunmessukeskus.fi

SF-Caravan ry, toiminnanjohtaja Timo Piilonen, puh. (03) 615 3121, puh. 050 592 6561, timo.piilonen@karavaanarit.fi

SF-Caravan ry, puheenjohtaja Olli Rusi, puh. 0400 522 895

Caravan-treffit, SF-Caravan Turku ry:n puheenjohtaja Pentti Groth, puh. 0400 824 471 

Lisätiedot netistä messuista & näytteilleasettajista: www.caravanshow.fi

Media-akkreditointi: http://www.turunmessukeskus.fi/medialle/akkreditointi/

Caravan Show -messut avoinna 12.-13.1. klo 10-18 ja 14.1. klo 10-16

Tiedote 14.12.2017

Tammikuussa on tarjolla mm. taitoajoa ja lähdetään koiran kanssa reissuun

Caravan Show -messut kutsuu automatkailun äärelle vuoden aluksi 12.-14.1. Yhdessä SF-Caravan ry:n kanssa järjestettävässä tapahtumassa kisataan tällä kertaa mm. matkailuvaunun ja -auton taitoajossa Turun Messukeskuksessa. Caramba-kilpailunäytökseen osallistuu alan suomalaisia huippukuljettajia, ja yleisö pääsee seuraamaan ja kokeilemaan ajoa lauantaina 13.1. Suomalaiset kuljettajat ovat lajissa pohjolan parhaimpia.

Turun Messukeskuksen pihalle leiriytyy jälleen satoja matkalaisia. Vuosittainen harvinaisuus, talvitreffit, houkuttelee paikalle satoja matkalaisia oli keli mikä tahansa. Vieri viereen parkkeerattujen matkailuajoneuvojen ikkunoista loistaa viikonloppuna tunnelmallinen valo, ja iltaohjelma jatkuu pitkälle iltaan. Tapahtumalla onkin merkittävä yhteisöllinen merkitys karavaanareille muuten hiljaiseloiseen talvikauteen. SF-Caravan Turku ry:n kymmenet talkoolaiset pitävät huolta alueen turvallisuudesta ja viihtyvyydestä.

Matkailuauto- ja -vaunukaupalla menee hyvin

Neljä messuhallia on täynnä nähtävää. Näytteilleasettajat esittelevät matkailuauto ja -vaunumallistoja sekä tarvikkeita. Muun muassa LMC tuo Turussa Suomen markkinoille kolme uutta tuotetta.

Matkailuauto- ja -vaunukaupan tilanne näyttää tällä hetkellä erittäin hyvälle. Matkailuvaunukaupan osalta myynti on kasvanut viime vuodesta vauhdikkaasti peräti 20 prosentilla. Tämä selviää Matkailuajoneuvotuojien tuoreimmista tilastoista.

Palkintoja mm. koiraystävällisimmälle leirintäalueelle

Messuilla jaetaan perjantaina 12.1. lukuisia tunnustuspalkintoja. SF-Caravan ry palkitsee vuoden 2017 caravan-alueet. Messuilla palkitaan myös ensimmäistä kertaa vuoden koiraystävällisimmät leirintäalueet. Messuohjelmassakin annetaan vinkkejä koiran kanssa autoreissulle lähteville. Messujen ohjelma sisältää runsaan tietopankin matkailusta yleensäkin kiinnostuneille. Tietoa on tarjolla mm. automatkalle Eurooppaan mieliville, lauttaeduista kiinnostuneille ja Baltian leirintäalueista.

Tarjolla on turvallisuustietoutta turvaväleistä palovaroittimien ja sammuttimien käytöstä matkailuajoneuvossa.

Turkulainen Momo Racing Team ja Turun Seudun Moottoriurheilijat tuovat messuille moottoriurheiluaiheisen näyttelyn. Sähkökäyttöisiä motocross-pyöriä on kokeiltavana niin isoille kuin pienille juniorikuskeille. Suomen ensimmäisen maailmanmestaruuden saavuttaneen Jarno Saarisen Yamaha-pyörä on messuilla esillä.

www.caravanshow.fi

#caravanshow

Lähde tilastoihin: https://liikkuvakoti.fi/

Lisätiedot:
Turun Messukeskus Oy, projektijohtaja Tiina Heiskari, puh. 050 487 2015, tiina.heiskari@turunmessukeskus.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Turun Messukeskus Oy/Turun Messu- ja Kongressikeskus
Turun Messukeskus Oy/Turun Messu- ja Kongressikeskus
Messukentänkatu 9-13
20210 Turku

vaihde 02 337 111http://www.turunmessukeskus.fi

Turun Messu- ja Kongressikeskus on messu- ja näyttelytoimintaa harjoittava palveluyritys, jonka liiketoimintaan kuuluvat messujen ohella tilojen vuokraus erilaisia tapahtumia, kongresseja ja messuja varten sekä näihin liittyvän tekniikan ja osaamisen markkinointi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Turun Messukeskus Oy/Turun Messu- ja Kongressikeskus

Vuoden Puutarhuri 2018: Mari Helin5.4.2018 14:22Tiedote

Tiedote 5.4.2018. Lounais-Suomen Puutarhayhdistys on valinnut vuoden 2018 Vuoden Puutarhuriksi hortonomi Mari Helinin. Hän on ollut Turun kaupungin palveluksessa vuodesta 1999 ja toimii tällä hetkellä kaupungin infran ylläpitopäällikkönä. Vajaan 20 vuoden aikana Mari on noussut puistosuunnittelijasta kaupungin ympäristöstä vastaavaksi henkilöksi, jonka vastuulla on viheralueiden lisäksi kaiken muunkin yleisten alueiden kuten katujen, metsien ja viljelyalueiden sekä saariston toimivuus ja kehittäminen. Turussa onkin saatu näin yhdistettyä kaikki ihmisten ympäristöön vaikuttavat sektorit saumattomaan yhteistyöhön, mikä alentaa kustannuksia hyvän arkiympäristön luomisessa. Valinta julkistettiin Piha & Puutarha -messujen tiedotustilaisuudessa Turun Messukeskuksessa.

Messukävijät tähyävät urbaaniin puumajaan29.3.2018 09:54Tiedote

Piha & Puutarha -messuilla Turun Messukeskuksessa kurkistetaan kevääseen ja tulevaan kesään 6.-8.4. Messuilla on esillä mm. pioneja, joista kuullaan mm. Luonnonvarakeskuksen esityksiä. Pionien Koti myy messuilla mm. harvinaisempia pionilajikkeita. Messuilla tutustutaan ensimmäistä kertaa myrkkykasveihin ja puutarhan tuholaisiin. Mielenkiintoista kuultavaa on luvassa herbalisti Henriette Kressiltä. Hänen aiheenaan on puutarhakasvien käyttö rohtona ja villivihanneksena.

Kutsu toimituksille Piha & Puutarha -messujen ja Mökki & Meri -messujen infoon 5.4.28.3.2018 13:08Kutsu

Kevät! Turun Messukeskus virittäytyy jo kevääseen ja kesään. Suosittu Piha & Puutarha -messut yhdessä Mökki & Meri -messujen kanssa avautuu 6.-8.4. Tällä kertaa yleisö yllätetään mm. urbaanilla puumajalla, vihreällä puutarhalla ja variksenpelättimillä. Messujen tähtinä ovat mm. pionit. Mökki & Meri -kokonaisuudessa teemana on kalastus, ja luvassa on mm. ajankohtainen kuhaseminaari. Tervetuloa mediainfoon, joka on viimeisenä rakennuspäivänä torstaina 5.4. kello 11 – n. 12.15 kokoustilassa 4 (Turun Messukeskus 2. krs).

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme