Demarinuoret

Kutsu medialle: Demarinuorten liittokokous Turussa 8.-10.6. kello 12 alkaen

Jaa

Sosialidemokraattiset Nuoret ry:n XXVII liittokokous järjestetään Turun yliopistossa 8.-10.6. kello 12 alkaen. Liittokokouksessa päätetään esimerkiksi liiton poliittisista linjoista sekä henkilövalinnoista, eli puheenjohtajistosta ja liittohallituksesta.

Poliittisissa linjoissa nyt puhututtavat esimerkiksi suostumuksen kirjaaminen raiskauslainsäädäntöön, oppivelvollisuuden pidentäminen, ympäristöpolitiikka, liiton suhtautuminen Suomen Nato-jäsenyyteen sekä päihdelainsäädäntö. SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne pitää oman tervehdyksensä liittokokoukselle perjantaina 8.6. kello 14.30. Demarinuorten puheenjohtaja Mikkel Näkkäläjärvi pitää poliittisen tilannekatsauksen tämän jälkeen noin kello 15.45. 

Liiton puheenjohtaja ja kaksi varapuheenjohtajaa valitaan lauantaina 9.6. viimeistään kello 13. Uusi liittohallitus on valittu sunnuntaina 10.6. noin kello 13 ja tällöin kuullaan myös liitolle valitun puheenjohtajan linjapuhe. Tarkempi ohjelma kokouksen puheenjohtajineen sekä saapumisohjeineen on tämän viestin liitteenä. 

Median edustajille on varattu liittokokouspaikalta oma tila esimerkiksi tavaroiden säilytystä varten. 

Ilmoittauduthan kokoukseen perjantaihin 8.6. kello 10.00 mennessä osoitteeseen noora.eilola@demarinuoret.fi. Kerrothan mahdollisuuksien mukaan ilmoittautumisesi yhteydessä miltä osin osallistut liittokokouksen ohjelmaan. 

Kokousteknisiin kysymyksiin vastaa Demarinuorten pääsihteeri Simo Rissanen, simo.rissanen@demarinuoret.fi

Yhteyshenkilöt

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Demarinuoret
Demarinuoret
Siltasaarenkatu 18-20 C 6 krs.
00530 Helsinki

http://www.demarinuoret.fi

Demarinuoret - Sosialidemokraattiset Nuoret ry on yli 110-vuotias poliittinen nuorisojärjestö, joka toimii niin kansallisesti kuin kansainvälisestikin. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Demarinuoret

Demarinuoret: Perintövero on Suomen parhaita veroja ja sitä tarvitaan jatkossakin!11.10.2018 14:33Tiedote

Eduskunnassa keskustellaan tänään kansalaisaloitteesta perintö- ja lahjaveron poistamiseksi. Demarinuoret eivät kannata kansalaisaloitetta ja kehottavat eduskuntaa äänestämään kansalaisaloitteen hylkäämisen puolesta. Perintöveroa pitäisi sen sijaan korottaa hillitysti enimmillään 40 %:iin, lisätä perintöveron progressiivisuutta sekä poistaa perintöveron sukupolvenvaihdoshuojennus. Perintöveron maksuaikoja on myös paikallaan joustavoittaa.

Demarinuoret: Ulkoministeri Soinin luottamuksesta äänestettävä13.8.2018 14:54Tiedote

Demarinuoret haluaa ulkoministeri Timo Soinin (sin.) luottamuksesta välikysymyksen. Ministerin on nautittava eduskunnan luottamusta ja eduskunta voi mittauttaa ministerin luottamuksen välikysymyksellä, mikäli 20 kansanedustajaa sitä vaatii. Ulkoministeri Soinin toistuvat aborttivastaiset kannanotot ja osallistuminen ulkomailla aborttia vastustavaan mielenosoitukseen ovat selkeästi vastoin Suomen ihmisoikeus- ja ulkopoliittista linjaa.

Näkkäläjärvi: Puolueiden nimettävä ehdokkaansa EU-komissaariksi - Urpilainen SDP:n komissaariehdokkaaksi29.6.2018 06:07Tiedote

Demarinuorten puheenjohtaja Mikkel Näkkäläjärvi esittää, että eduskuntapuolueet sitoutuvat nimeämään omat ehdokkaansa Suomen EU-komissaariksi jo hyvissä ajoin ennen vaaleja. Suomen EU-komissaarin on tähän asti nimittänyt Suomen hallitus, mutta käytännössä henkilö on valittu eduskuntavaalien suurimman puolueen ehdotuksesta. Komissaariehdokkaiden nimeäminen ennen eduskuntavaaleja toisi menettelyyn avoimuutta ja edistäisi EU-keskustelua eduskuntavaaleissa. Eduskuntavaaleja pidetään pääministerivaaleina, mutta ne ovat lähtökohtaisesti myös komissaarivaalit.

Demarinuoret tavoittelee 5 nuorta kansanedustajaa ja yhtä nuorta MEPiä vuoden 2019 vaaleissa10.6.2018 14:56Tiedote

Demarinuorten liittokokous on asettanut tavoitteita liittokokouskaudelle 2018-2020. Demarinuorten tavoitteena on saada SDP:n eduskuntaryhmään viisi alle 32-vuotiasta kansanedustajaa ja europarlamenttiin yksi alle 32-vuotias MEP. Mahdollisissa maakuntavaaleissa tavoitteena on, että SDP:n ehdokkaista vähintään kymmenen prosenttia on alle 32-vuotiaita ja nuorten ehdokkaiden keräämän äänimäärän on oltava vähintään kymmenen prosenttia kaikkien SDP:n ehdokkaiden yhteenlasketusta äänimäärästä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme