MessukeskusMessukeskus

KUTSU medialle: Educa 2023 Helsingin Messukeskuksessa

Jaa

Hyvä median edustaja, Suomen johtava opetus- ja kasvatusalan tapahtuma Educa avautuu Helsingin Messukeskuksessa perjantaista lauantaihin 27.–28.1.2023. Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Helsingin Messukeskus ja Opetusalan Ammattijärjestö OAJ. Educa on kävijöille maksuton mutta vaatii rekisteröitymisen. Tapahtuman teemana on tänä vuonna Tulevaisuuden sivistys – kasvatuksen, opetuksen ja tutkimuksen merkitys.

Suomen johtava opetus- ja kasvatusalan tapahtuma Educa avautuu Helsingin Messukeskuksessa perjantaista lauantaihin 27.–28.1.2023. (Kuva: Helsingin Messukeskus)
Suomen johtava opetus- ja kasvatusalan tapahtuma Educa avautuu Helsingin Messukeskuksessa perjantaista lauantaihin 27.–28.1.2023. (Kuva: Helsingin Messukeskus)

Avajaiset ja puoluejohtajien koulutuskeskustelu

Educan avajaistilaisuus käynnistää tapahtuman perjantaina 27.1.2023 klo 10.30–12.00 Visio-lavalla. Keskustelussa pohditaan muun muassa, mitä sivistys on ja miten se kehittyy tulevaisuudessa. Avajaisissa puheenvuoron pitävät OAJ:n puheenjohtaja Katarina Murto, opetusministeri Li Andersson, OPH:n pääjohtaja Minna Kelhä ja Suomen Akatemian pääjohtaja Paula Eerola. Puheenvuorojen jälkeen keskusteluun liittyvät mm. filosofi Lauri Järvilehto ja professori Arto O. Salonen.

Millaisella osaamisella Suomi pärjää nyt ja tulevaisuudessa? Miten koulutuksella saadaan maamme uuteen nousuun? Eduskuntapuolueiden koulutusaiheinen vaalitentti järjestetään lauantaina 28.1. klo 11.30–13.00 Visio-lavalla. Tenttiin osallistuvat puoluesihteeri Antton Rönnholm (SDP), eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio (PS), varapuheenjohtaja Antti Häkkänen (Kok.), varapuheenjohtaja Petri Honkonen (Kesk.), puheenjohtaja Maria Ohisalo (Vihr.), puheenjohtaja Li Andersson (Vas.), puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson (RKP), puheenjohtaja Sari Essayah (KD) ja puheenjohtaja Harry Harkimo (Liike Nyt). Tentin juontavat toimittaja Jan Andersson ja koulutuspolitiikan johtaja Nina Lahtinen OAJ:sta. Väittelyä voi seurata suorana verkossa osoitteessa oaj.fi sekä oajry:n YouTube-kanavalla.

Educassa on ohjelmaa tapahtumapäivien aikana yhteensä 17 ohjelmalavalla ja -alueella noin 450 esiintyjän voimin. Educan koko ohjelma on nähtävillä tapahtuman nettisivuilla www.educamessut.fi/ohjelma

Ennätyssuuri näyttely esittelee alan toimijoita

Runsaan ohjelmatarjonnan lisäksi Educassa on näyttely, jossa alan toimijat esittelevät tuotteitaan ja palveluitaan. Mukana on yli 370 näytteilleasettajaa, joiden osastoilla voi tutustua muun muassa oppimateriaaleihin ja opetusvälineisiin, opetusteknologiaan, digitalisuuteen, mediakasvatukseen ja työhyvinvointiin. Alla joitakin poimintoja näyttelyn tarjonnasta:

Ammatillista koulutusta ja oppimateriaaleja

Opettajat ilman rajoja (osasto 6p61) | Opettajat ilman rajoja -verkosto (OIR) on kaikkien Suomen opetus- ja kasvatusalan ammattilaisten vapaaehtoisverkosto, jonka tarkoituksena on vastata maailmanlaajuiseen oppimisen kriisiin ja pyrkiä takaamaan laadukas ja tasa-arvoinen opetus kaikille. Verkosto vahvistaa kehitysyhteistyö- ja humanitäärisissä konteksteissa työskentelevien kollegoiden ammattitaitoa hyödyntämällä suomalaista opetus- ja kasvatusalan ammattitaitoa.

Nuori Yrittäjyys ry (osasto 6e82) | Nuori yrittäjyys (NY) on voittoa tavoittelematon yrittäjyyskasvatuksen järjestö Suomessa, joka tarjoaa lasten ja nuorten yrittäjyys-, työelämä- ja taloustaitoja tukevia oppimateriaaleja kaikille kouluasteille. Lukuvuonna 2021–2022 järjestön oppimateriaalit tavoittivat jopa 60 000 lasta ja nuorta ympäri Suomen. Materiaalit on suunniteltu oppimispolun eri vaiheisiin.

Mediakasvatusta

Yle Uutisluokka (osasto 6n31) | Yle Uutisluokan tavoitteena on parantaa nuorten medialukutaitoa ja lisätä kiinnostusta yhteiskuntaa ja ajankohtaisia asioita kohtaan. 13–16-vuotiaille suunnattu Uutisluokka järjestää uutisluokkatoimintaa kouluissa ympäri Suomen.

Koulujen elokuvaviikko (osasto 6f91) | Koulujen elokuvaviikko on valtakunnallinen kaikille perusasteen kouluille sekä esi- ja alkuopetukseen suunnattu teemaviikko, jonka aikana oppilaat katsovat elokuvia, tekevät itse elokuvia työpajoissa ja käyttävät videokameraa oppimisen välineenä toiminnallisilla teematunneilla. Osastolla tietoa lokakuussa järjestettävästä elokuvaviikosta. 

Harrastuksia ja vapaa ajan toimintaa

Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto / Taidetestaajat (osasto 6d10) | Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto on lastenkulttuuritoimijoiden valtakunnallinen keskusjärjestö, jonka tavoitteensa on se, että jokaisella lapsella ja nuorella olisi mahdollisuus osallistua laadukkaaseen taide- ja kulttuuritoimintaan sekä tekijänä että kokijana. Liitto koordinoi myös Suomen suurinta kulttuurikasvatusohjelmaa, Taidetestaajia, joka vie kaikki kahdeksasluokkalaiset opettajineen kokemaan ja arvioimaan korkealaatuista taidetta kaksi kertaa lukuvuodessa.

Changemaker (osasto 6r81) | Changemaker on vaikuttamisverkosto, joka edistää nuorten mahdollisuuksia vaikuttaa yhteiskunnassa. Changemakerissa nuoret oppivat, miten yhteiskunnallisiin ongelmiin ja epäoikeudenmukaisiin rakenteisiin voi vaikuttaa Suomessa ja maailmanlaajuisesti. Suomen Changemaker on perustettu Kirkon Ulkomaanavun yhteyteen 2004.

Koko näytteilleasettajalistaus on nähtävillä tapahtuman nettisivuilla www.educamessut.fi.

Ohjeita median edustajille:

Tapahtuma on avoinna pe 27.1. klo 10–19 ja la 28.1. klo 10–17.

Lehdistökeskus palvelee median edustajia tapahtuman aukioloaikoina, perjantaina jo klo 9 alkaen.
 
Akkreditointi joko ennakkoon osoitteessa http://messukeskus.com/uutishuone/akkreditointi tai paikan päällä Messukeskuksen Lehdistökeskuksessa (eteläinen sisäänkäynti, 2. krs). Akkreditointi edellyttää voimassa olevaa Journalistiliiton jäsenkorttia tai vastaavaa todistetta siitä, että olet median edustaja ja työtehtävissä messuilla. Todisteeksi riittää esim. päätoimittajan allekirjoittama vapaamuotoinen lausunto.

Pysäköinti on toimittajille maksuton. Pysäköinti kuitataan maksetuksi Lehdistökeskuksessa, ilmoitathan autosi rekisterinumeron kuittauksen yhteydessä.

Valokuvia Messukeskuksen aiemmista tapahtumista vapaasti median käyttöön: https://mediabank.messukeskus.com.

#educamessut #educa2023 

Pohjoismaiden johtava opetus- ja kasvatusalan ammattilaisten koulutustapahtuma Educa järjestetään Messukeskuksessa 27.–28.1.2023. Educan järjestävät yhteistyössä Helsingin Messukeskus ja Opetusalan Ammattijärjestö OAJ. Ohjelmasta vastaa OAJ yhteistyökumppaneinaan Opetushallitus, Suomen Rehtorit ry, Opetus- ja sivistystoimen asiantuntijat Opsia ry, Pedagogiset opettajajärjestöt, FinlandsSvenskaLärarförbund FSL ja Suomen Opettajaksi Opiskelevien Liitto SOOL ry.  

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt:  

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Suomen johtava opetus- ja kasvatusalan tapahtuma Educa avautuu Helsingin Messukeskuksessa perjantaista lauantaihin 27.–28.1.2023. (Kuva: Helsingin Messukeskus)
Suomen johtava opetus- ja kasvatusalan tapahtuma Educa avautuu Helsingin Messukeskuksessa perjantaista lauantaihin 27.–28.1.2023. (Kuva: Helsingin Messukeskus)
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Helsingin Messukeskus on ihmisläheinen media ja turvallisuudestaan palkittu tapahtumatalo, joka luo kasvua aitojen kohtaamisten kautta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan live-, hybridi- ja virtuaalitapahtumien areenaksi. | Messukeskus – kasvua kohtaamsista | www.messukeskus.com | @messukeskus | twitter.com/messukeskus 

Helsinki Expo and Convention Centre (brand name Messukeskus) creates growth through encounters. We are the largest event organiser in Finland producing or hosting 50 exhibitions and one thousand meetings and congresses annually. We provide a perfect venue with 7 adaptable halls, 40 conference spaces, the 4,400-seater Amfi Hall auditorium, 21 restaurants, a fully renewed event hotel, and all event services, including live, virtual and hybrid events. | www.messukeskus.com | @messukeskus |  | twitter.com/messukeskus 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Kevätmessujen ohjelmassa kuullaan kasvitrendeistä, voimaannutaan rakennus- ja remonttitarinoista, kevätsiivouksesta, skandipihasta ja puutarhan tuomisesta maljakkoon2.2.2023 08:30:00 EET | Tiedote

Kevätmessujen ohjelma on julkaistu. Neljän päivän aikana poimitaan tuoreet ideat kukoistaviin puutarhoihin ja pihoihin, inspiroidutaan monenlaisista rakennus- ja remonttitarinoista, kurkistetaan kasvi- ja sisustustrendeihin ja haetaan vinkit kevätsiivoukseen. Suomen suurin puutarhanhoidon, rakentamisen, remontoinnin ja piensisustamisen tapahtumakokonaisuus juhlistaa kevättä Helsingin Messukeskuksessa 30.3.–2.4.2023.

Habitare Choice nostaa näkyviin yritysten vastuullisia askeleita – uuden alueen kuratoi sisustusstylisti Susanna Vento2.2.2023 08:00:00 EET | Tiedote

Suomen johtava huonekalu-, design- ja sisustustapahtuma Habitare tuo syksyn tapahtumaan uuden vastuullisuutta ja kestävyyttä esiin nostavan Choice-alueen. Habitare Choice kutsuu mukaan yrityksiä ja toimijoita, jotka ovat tehneet tietoisia valintoja kohti vastuullisempaa ja kestävämpää tulevaisuutta. Näyttelyn kuratoi sisustusstylisti Susanna Vento. Habitare järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 13.–17.9.2023.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme