Keski-Uudenmaan hyvinvointialue (Keusote)

Kutsu medialle: Ensimmäiset etulinjan terapeutit valmistuivat Keusotessa

Jaa
Elämme Keusoten mielenterveyspalveluissa historiallista aikaa: todistamme ensimmäisten niin kutsuttujen etulinjan terapeuttiemme valmistumista.

Tervetuloa juhlimaan kanssamme valmistuneiden todistustenjakotilaisuuteen Järvenpään Justin kahvion ala-aulassa 29.3.2023 klo 14.30 alkaen.

- Etulinja terapeuttikoulutus on ollut iso satsaus henkilöstöltä, joka on sitoutunut pitkäjänteiseen opiskeluun ja uuden toimintatavan sisäistämiseen. Kaikella tällä tähtäämme mielenterveyspalveluissa kehittämään asiakkaidemme hoitoa paremmaksi, jotta he saisivat tarvitsemaansa apua elämän kriisitilanteissa ja taitekohdissa, toteaa mielenterveys- ja päihdepalvelujen esihenkilö Marko Poikolainen.

Etulinjan lyhytterapia eli kognitiivinen lyhytterapia on lieviin ja keskivaikeisiin mielenterveyden pulmiin tarkoitettu 5–10 käyntikerran hoito, jossa asiakas ja ammattilainen tekevät yhteistyötä valitun kohdeoireen tai ongelman äärellä. Hoitomalleja on tarjolla yleisiin mielenterveyden häiriöihin, kuten masennukseen ja ahdistukseen.

Hoitovalikoima laajenee mielenterveyspalveluissa

Etulinjan terapeuttien kouluttaminen on osa perusterveydenhuollon mielenterveyspaleluissa tarjottavan hoitovalikoiman laajentamista. Hoitovalikoiman laajentamisen tarkoituksena on vahvistaa ja monipuolistaa perustason olemassa olevaa palveluvalikoimaa siten, että nopeasti alkavia hoitomuotoja olisi tarjolla useammalle apua hakevalle.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:

Marko Poikolainen, mielenterveys- ja päihdepalvelujen esihenkilö, 050 497 0663, marko.poikolainen@keusote.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Keski-Uudenmaan hyvinvointialue (Keusote)
Keski-Uudenmaan hyvinvointialue (Keusote)
Suutarinkatu 2
05900 Hyvinkää

http://www.keusote.fi

Keski-Uudenmaan hyvinvointialue vastaa sosiaali- ja terveyspalveluista sekä pelastustoimen ja erikoissairaanhoidon järjestämisestä Hyvinkään, Järvenpään, Nurmijärven, Pornaisten, Tuusulan ja Mäntsälän alueella.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Keski-Uudenmaan hyvinvointialue (Keusote)

Aluehallitus päätti käynnistää Hyvinvointialueohjelman – ohjelmalla haetaan ratkaisuja talouden alijäämään9.3.2023 18:26:19 EET | Tiedote

Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen aluehallitus teki merkittäviä päätöksiä kokouksessaan tiistaina 7.3., kun se päätti käynnistää Hyvinvointialueohjelman, jonka yhtenä tavoitteena on kattaa valtiovarainministeriön vaatimuksen mukaisesti hyvinvointialueen talouden alijäämä. Alustavien laskelmien mukaan toiminnan tasapainottamisen suuruusluokka on arviolta noin 100 miljoonaa euroa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme