Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Kutsu medialle: Esteettömän pitkospolun ja Luonnon syli -polun avajaisretki Vanhankaupunginlahdella

Jaa

Tervetuloa mukaan avajaisretkelle juhlimaan kutsuvieraiden seurassa Helsingin pisintä esteetöntä pitkospolkua. Lähes kilometrin mittainen pitkospolku kulkee Pornaistenniemestä Lammassaareen, jonne on rakennettu myös esteetön lintulava. Pornaistenniemeä kiertävä uusi Luonnon syli -polku tarjoaa oman elämyksellisen lisänsä esteettömään retkeilyyn.

Esteetön pitkospolku.
Esteetön pitkospolku.

Aika: Torstai 31. toukokuuta klo 12.30–15.00 (eväsreput jaetaan klo 12.15 alkaen)

Tapaamispaikka: Pornaistenniemi, Jokisuuntien pää.

Opaskartta paikalle saapumiseen (pdf)

Ohjelma:

  • Avajaissanat ympäristöjohtaja Esa Nikunen (Helsingin kaupunki, ympäristöpalvelut)
  • Retki alkaa, kävellään uutta esteetöntä pitkopolkua pitkin Lammassaareen
  • Maljojen nosto Lammassaaressa, tiimiesimies Kaisa Pajanen (Helsingin kaupunki, ympäristöpalvelut, luonto ja ympäristötietoisuus) Tutustuminen Lammassaaren esteettömään lintujenkatselulavaan ja lintutorniin.
  • Luonnon syli -polkuun tutustuminen paluumatkalla, projektipäällikkö Elina Nummi (Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristö, viestintäpalvelut)

Lisäksi juhlaohjelmaa reitin varrella. Mahdollisuus kokeilla pyörätuolilla liikkumista reitillä.

Saavu paikalle mieluiten julkista liikennettä käyttäen. Retkeilyyn sopiva vaatetus.

Ilmoittautuminen Leena Junnila, leena.junnila@hel.fi, puh. 09 310 21200

Taustaa

Helsingin kaupunki on vuosina 2016–2018 kehittänyt Vanhankaupunginlahden virkistyskäyttömahdollisuuksia erityisesti Pornaistenniemessä ja Lammassaaressa.

Alueen noin kilometrin mittainen pitkospolku ja levähdyspaikat on uusittu esteettömiksi. Lisäksi Lammassaareen on rakennettu nykyisen lintutornin viereen uusi esteetön lintujenkatselulava. Alue on näin kaikkien kaupunkilaisten helposti saavutettavissa – kulki sitten jalan, pyörätuolilla tai lastenrattaiden kanssa.

Pornaistenniemeä kiertää uusi elämyksellinen Luonnon syli -polku, jossa perinteisen luontotietoa sisältävän luontopolun sijaan tuodaan esille luonnossa oleskelun hyvinvointivaikutuksia. Alueelle on tuotu myös uusia monikielisiä opastauluja.

Uusi nettisivusto citynature.eu tarjoaa runsaasti lisätietoa Vanhankaupunginlahden luonnosta ja historiasta. Puhelimen kautta voi seurata mobiililuontopolkuja, jotka toimivat samalla alueen karttana kävijälle. Alue sopii myös opetuskäyttöön, ja reiteille on luotu uuden ilmiöpohjaisen opetussuunnitelman mukaisia ilmiöoppimisrasteja.

Kunnostustöihin ja nettisivuston luomiseen on saatu rahoitusta EU:n Central Baltic Interreg -rahastosta vuosina 2016–2018 hankkeeseen NATTOURS Sustainable urban nature routes using new IT solutions. www.hel.fi/nattours

Nattours-logo

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoa hankkeesta
tiimiesimies Kaisa Pajanen, kaisa.pajanen@hel.fi, puh. 09 310 31521

Kuvat

Esteetön pitkospolku.
Esteetön pitkospolku.
Lataa
Nattours
Nattours
Lataa

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaoston päätökset 17.5.201917.5.2019 17:26:56 EESTTiedote

Kokouksen päätöstiedote on luettavissa osoitteessa: https://www.hel.fi/static/public/hela/Kaupunkiymparistolautakunnan_ymparisto-_ja_lupajao/Suomi/Paatostiedote/2019/Kymp_2019-05-17_Ylja_9_Pt/index.html Jaosto kokoontuu seuraavan kerran 14.6.2019. Lisää tietoa ympäristö- ja lupajaoston toiminnasta: https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/Ymparisto-ja-lupajaosto/

Musiikkitalon ja Makasiinipuiston työmaan välinen reitti avautuu 24.5. – Töölönlahdenkadulla viimeistelytöitä kuluvalla viikolla16.5.2019 13:29:44 EESTTiedote

Rakennustyöt etenevät Töölönlahdenkadulla sekä Oodin ja Musiikkitalon välissä Kansalaistorin ja Makasiinipuiston ympäristössä. Kävelijöiden ja pyöräilijöiden kulku helpottuu alueella, kun Musiikkitalon ja Makasiinipuiston työmaan välinen kävely- ja pyöräilyreitti avautuu perjantaina 24.5. Tällä ja ensi viikolla Töölönlahdenkadulla tehdään asvaltointia ja viimeistellään kiveyksiä.

Katutyö haittaa liikennettä Kantelettarentiellä16.5.2019 12:45:11 EESTTiedote

Kantelettarentiellä Kannelmäessä on meneillään katutyö, jonka yhteydessä rakennetaan uusi kävelytie ja pyörätie sekä uusitaan alueen vesihuollon linjoja sekä johtoja. Toukokuussa Kantelettarentieltä Kauppakeskus Kaaren menevä oma kaista sulkeutuu ja kaikki liikenne tulee kulkemaan kiertoliittymän kautta. Jalankulku ja pyöräliikenne siirretään Kauppakeskus Kaareen menevälle suljetulle ajokaistalle.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme