HSL Helsingin seudun liikenne

Kutsu medialle: Etelä-Espoon ja Lauttasaaren joukkoliikenne uudistuu – mikä kaikki muuttuu?

Jaa

Metron laajeneminen Espoon Matinkylään asti muuttaa Espoon ja Lauttasaaren joukkoliikennettä ratkaisevasti. Myös Matinkylän bussiterminaali avautuu. Ensimmäiset bussit lähtevät sieltä varhain keskiviikkoaamuna 3.1.

Espoon ja Lauttasaaren linjastomuutos vaikuttaa yli 200 000 ihmisen päivittäiseen matkustamiseen. Mikä kaikki muuttuu?

Tervetuloa aamukahville ja tiedotustilaisuuteen kuulemaan, miten Espoon ja Kirkkonummen joukkoliikenne uudistuu keskiviikkona 3.1.!

Vierailemme bussikyydillä myös 3.1. avautuvassa Matinkylän bussiterminaalissa.

Paikka 1: Ison Omenan palvelutori, kokoushuone Kari

Palvelutori on Ison Omenan kauppakeskuksen laajennusosan ylimmässä, 3. kerroksessa, suoraan bussi- ja metroterminaalin yläpuolella.

Aika: Tiistai 19.12.2017 klo 8.30 alkaen 

Ohjelma:

8.30-9.00          Aamukahvi

9.00-9.45          Tiedotustilaisuus länsimetron liityntäliikenteestä

- Espoon ja Lauttasaaren linjastouudistus: Tiheä liikenne, selkeät reitit, lisää vaihtoja

Ryhmäpäällikkö Jonne Virtanen, HSL

- Katsaus länsimetron aloitukseen ja bussilinjastouudistuksen seuraaminen

Osastonjohtaja Tero Anttila, HSL

- Espoon kaupungin puheenvuoro: Etelä-Espoon joukkoliikenteen uudet  solmukohdat

Suunnittelupäällikkö Sinikka Ahtiainen, Espoon tekninen  ja ympäristötoimiala

Paikka 2: Matinkylän uusi bussiterminaali

10-10.45          Miten Matinkylän terminaali toimii? Vierailu bussikyydillä 3.1. avautuvaan Matinkylän terminaaliin.

- Liikennesuunnittelija Kari Lehtonen, HSL

Ilmoittauduthan tilaisuuteen Hanna Erikssonille: hanna.eriksson@hsl.fi, 050 375 4134

Yhteyshenkilöt

Hanna Eriksson, viestinnän asiantuntija, puhelin: 050 375 4134
Ilmoittaudu tilaisuuteen: hanna.eriksson@hsl.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

HSL Helsingin seudun liikenne
HSL Helsingin seudun liikenne
Opastinsilta 6 A
00520 Helsinki

09 4766 4444http://www.hsl.fi

HSL Helsingin seudun liikenne vastaa seudun joukkoliikenteen suunnittelusta ja tilaamisesta sekä Helsingin seudun liikennejärjestelmäsuunnitelman laatimisesta. Kuntayhtymässä on 380 työntekijää ja liikevaihto noin 700 milj. euroa vuodessa. HSL:n järjestämässä liikenteessä tehdään vuosittain noin 360 miljoonaa matkaa, mikä on 66 % kaikista Suomen joukkoliikennematkoista. Yhteystietoja medialle: www.hsl.fi/viestinta

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HSL Helsingin seudun liikenne

Joukkoliikenteessä on maanantaina 16.7. laajoja häiriöitä koko päivän - suosi metroa, lähijunia, kävelyä ja pyöräilyä14.7.2018 14:14Tiedote

Helsingin seudun joukkoliikenteessä on laajoja häiriöitä sunnuntaina 15.7. ja maanantaina 16.7. Yhdysvaltojen ja Venäjän presidenttien tapaamisen johdosta. Eniten häiriöitä ja pitkiä katkoja joukkoliikenteessä on maanantaina kello 11:n ja 20:n välillä. Raitiovaunuliikenne pysähtyy maanantaina kokonaan koko kaupungissa useaan otteeseen. Pääväyliä voidaan sulkea liikenteeltä autosaattueiden takia ja tällöin muu liikenne tyhjennetään saattueiden reiteiltä. Useilla busseilla on poikkeusreittejä sulkujen aikana ja sulut aiheuttavat merkittäviä myöhästymisiä ja poikkeuksia bussiliikenteeseen koko seudulla. Suomenlinnan lautta ei liikennöi maanantaina. Lauttaa korvaa huoltolautta, joka liikennöi Katajanokalle. Myös mielenosoitukset aiheuttavat poikkeuksia ja myöhästymisiä. Liikkumisessa kannattaa suosia kävelyä, pyöräilyä, metroa ja lähijunia. Metrot ja lähijunat liikennöivät sunnuntaina ja maanantaina pääosin normaalisti. Liikkumiseen kannattaa varata merkittävästi normaalia enemmän aikaa!

Major disruptions to I, P, L and A trains from 18 July -4 August - some trains will not run between Helsinki and Pasila during the daytime11.7.2018 13:57Tiedote

The second phase of the Helsinki rail yard improvement project will affect HSL’s commuter train services 18 July-4 August. The works will affect I, P, L and A trains. Some trains will not run between Helsinki and Pasila during the daytime. In addition, A and L trains will not stop at Ilmala. There will be changes to departure tracks at Pasila station and passengers are advised to check their platform at the station. Night services, other commuter trains and long-distance trains will run as usual.

Betydande ändringar gällande I-, P-, L- och A-tågen 18.7-4.8. - vissa tåg kör inte dagtid mellan Helsingfors och Böle11.7.2018 13:56Tiedote

Den andra etappen av förbättringsarbetet på Helsingfors bangård påverkar HRT:s närtågstrafik 18.7-4.8. Arbetet orsakar ändringar gällande I-, P-, L- och A-tågen. Vissa tåg kör inte dagtid mellan Helsingfors och Böle. A- och L-tågen stannar inte alls i Ilmala. Det kan också förekomma ändringar i avgångsspåren i Böle, så det lönar sig att alltid kontrollera plattformen då man väljer tåg. Nattågen, övriga närtåg och fjärrtågen kör som vanligt.

Uusia muutoksia lähijunaliikenteessä 18.7.-4.8. - osa junista ei liikennöi Helsingin ja Pasilan välillä päiväsaikaan11.7.2018 13:55Tiedote

Helsingin ratapihan toisen vaiheen parannustyöt vaikuttavat HSL:n lähijunaliikenteeseen 18.7.-4.8. Työt aiheuttavat poikkeuksia I, P, L ja A-junille. Osa junista ei kulje päiväsaikaan Helsingin ja Pasilan välillä. Lisäksi A- ja L-junat eivät pysähdy lainkaan Ilmalassa. Pasilan lähtöraiteilla on poikkeuksia, joten laituri kannattaa tarkistaa aina junaa valitessa. Yöliikenne, muut lähijunat ja kaukoliikenteen junat kulkevat normaalisti.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme