Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Kutsu medialle: Hanalys 2023 keskittyy Suomen ja Ruotsin EU-yhteistyöhön ja maiden tulevaan Nato-jäsenyyteen

Jaa
Hanasaari isännöi ulkopoliittista Hanalys-seminaaria yhdessä Suomen ulkoministeri Pekka Haaviston ja Ruotsin ulkoministeri Tobias Billströmin kanssa 7.2.2023. Asialistalla ovat eurooppalainen yhteistyö, Ruotsin EU-puheenjohtajuus sekä Suomen ja Ruotsin tuleva Nato-jäsenyys.

Ruotsi toimii Euroopan unionin neuvoston puheenjohtajana kevään 2023. Puheenjohtajuutta varjostaa Venäjän hyökkäyssota Ukrainassa.

Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyyshakemus aloittaa samaan aikaan entistäkin tiiviimmän turvallisuusyhteistyön Pohjolassa. Miten maamme voivat edistää rauhaa ja demokratiaa ja toimia Euroopan unionin vahvistamiseksi? Mitkä ovat Suomen ja Ruotsin näkemykset EU:n ja Naton välisestä yhteistyöstä?

Hanasaari järjestää tämän vuoden Hanalys-seminaarin yhteistyössä Ruotsin ja Suomen ulkoministeriöiden kanssa. Seminaarin kielet ovat suomi, ruotsi ja englanti. Tilaisuudessa on simultaanitulkkaus.

Tervetuloa!

Aika: 7.2.2023 klo 9.00–14.00. Lehdistötilaisuus klo 10.50.   

Paikka: Hanasaari, Hanasaarenranta 5, 02100 Espoo  

Ohjelma

8.30 Kahvi ja ilmoittautuminen

9:00 Moderaattori esittelee Hanalys-seminaarin (Kirsi Heikel, YLE)

9.05 Tervetuliaissanat (Hanasaaren toimitusjohtaja Gunvor Kronman)

9.10 Suomen ja Ruotsin näkemykset eurooppalaisesta yhteistyöstä (Suomen ulkoministeri Pekka Haavisto ja Ruotsin ulkoministeri Tobias Billström)

9.40 Osa 1: Miten EU:n globaalia roolia on mahdollista vahvistaa? (Richardo Borges de Castro, apulaisjohtaja, Europe in the World, European Policy Center)

Huomioita: Demokratian globaali heikentyminen (Cecilia Ruthström-Ruin, Ruotsin ihmisoikeus-, demokratia- ja oikeusvaltioperiaatteiden lähettiläs, Heidi Hautala, europarlamentaarikko ja entinen ministeri, Christofer Fjellner, oppositiokunnanneuvos, Tukholma, entinen europarlamentaarikko, Erkki Tuomioja, Suomen ulkoasiainvaliokunnan varapuheenjohtaja, Aron Emilsson, Ruotsin ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja)

10.50 Lehdistötilaisuus, ulkoministerit Pekka Haavisto ja Tobias Billström, kokoushuone Tetra, Hanasaari. Lisätiedot: Suomen ulkoministeriön tiedottaja Hanni Hyvärinen, hanni.hyvarinen(at)formin.fi, puh. 050 536 1232

Lehdistötilaisuutta voi seurata suorana verkossa: www.youtube.com/channel/UCmwGoZVxXfiR13b7sth9ebQ

11.20 Osa 2: Ruotsi, Suomi ja siviilipuolustus

Kansallinen puolustuskyky ja sen merkitys kokonaisturvallisuudessa (Hasit Thankey, NATOn siviilipuolustusyksikön päällikkö)

Huomioita: suuren yleisön reaktiot kriisien tai sodan yhteydessä, odotukset ja realiteetit (Misse Wester, professori, Lundin yliopiston riskinhallinnan ja yhteiskuntaturvallisuuden laitos, Hans Wallmark, Ruotsin turvallisuus- ja puolustuspoliittisen valmisteluryhmän puheenjohtaja, Teija Tiilikainen, Euroopan hybridiuhkien torjunnan osaamiskeskuksen johtaja, Jussi Halla-Aho, Suomen ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja) 

12.40 Yhteenvetokeskustelu (Suomen ulkoministeri Pekka Haavisto, Ruotsin ulkoministeri Tobias Billström, Ruotsin YK-nuorisodelegaatti Oscar Molander, Suomen EU-nuorisodelegaatti Emilia Uljas)

13.00 Lounas

Hanalys verkossa: Ellet pääse osallistumaan paikan päälle, voit seurata Hanalys-seminaaria kokonaisuudessaan verkossa: www.youtube.com/watch?v=m99278-R8bE

Lisätietoja Hanalys-seminaarista: Hanasaaren viestintäjohtaja Håkan Forsgård, hakan.forsgard(at)hanaholmen.fi, puh. +358 40 767 7373

Lisätiedot klo 10.50 järjestettävästä lehdistötilaisuudesta: ulkoministeriön tiedottaja Hanni Hyvärinen, hanni.hyvarinen(at)formin.fi, puh. 050 536 1232

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus
Hanasaarenranta 5
02100 ESPOO

+358 40 767 7373http://www.hanaholmen.fi

Hanasaaren ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus edistää ja kehittää Suomen ja Ruotsin välistä vuorovaikutusta ja yhteistyötä kaikilla yhteiskunnan alueilla. Toteutamme yhteistyönä erilaisia tapahtumia, kursseja, seminaareja ja projekteja, selvitämme kehittämistarpeita sekä teemme aloitteita maiden välisen yhteistyön kehittämiseksi. Hanasaaren kiinteistön omistaa Suomen valtio ja Suomalais-ruotsalainen kulttuurirahasto on sen hallinnollinen päämies. 

Hanaholmen är ett kulturcentrum för Sverige och Finland samt ett konferenshotell och mötescentrum i Esbo, strax utanför Helsingfors. Hanaholmen arrangerar högaktuella seminarier och evenemang där viktiga samhälleliga frågor diskuteras och debatteras. Kulturfonden för Sverige och Finland är Hanaholmens huvudman, dvs. har det yttersta ansvaret för Hanaholmens verksamhet. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme