Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Kutsu medialle: Hanasaareen uusi urbaani taideteos

Jaa

Maanantaina 11. syyskuuta kello 12 Hanasaari esittelee taideohjelmansa.

Mirza Cizmic. Valokuvaaja: Eliel Kilkki / Joel Grandell
Mirza Cizmic. Valokuvaaja: Eliel Kilkki / Joel Grandell

Tapahtumassa vihitään käyttöön kaksi täysin uutta teosta: värikäs ulkotaideteos, jonka on maalannut Kuvataideakatemian opiskelija Mirza Cizmic, sekä Susanne Gottbergin ja Markus Kåhren luoma taidekäytävä Korridoren. Uudet taideteokset toteutettiin Taiteen edistämiskeskuksen ja Suomalais-ruotsalaisen kulttuurirahaston tuella.

Manantain tapahtumaan kuuluu myös Mera konst! -seminaari, jonka pääpuhujaksi saapuu Mårten Castenfors. Mårten on johtaja Stockholm konst -organisaatiossa, joka vastaa julkisen tilan taidehankkeista Tukholmassa. Juuri tällä hetkellä Ruotsin pääkaupungissa on meneillään 120 eri projektia. Mera konst! on hanke, joka rohkaisee Suomen ja Ruotsin kuntia käymään dialogia julkisten ympäristöjen taideprojekteista.

Aika: maanantai 11. syyskuuta, kello 12.00–15.30

Paikka: Hanasaari – ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Ohjelma:

  • 12.00 - Tervetuloa, Gunvor Kronman, toimitusjohtaja, Hanasaari
  • Hanasaaren kahden uuden, suuren taideteoksen vihkiminen käyttöön: taideseinä Part of Something (Mirza Cizmic) ja Korridoren (Susanne Gottberg ja Markus Kåhre)  
  • Avauspuhe, Minna Sirnö, johtaja, Taiteen edistämiskeskus
  • 12.30 – Hanasaaren keittiöpäällikkö Lukas Hemnell tarjoaa lounasta
  • 13.30 – Hanasaaren taideohjelma, Gunvor Kronman, julkinen taide Tukholmassa, Mårten Castenfors, johtaja, Stockholm konst
  • 14.50 – Kahvitauko
  • 15.00 – Kommentti Espoon näkökulmasta, Susanna Tommila, kulttuurijohtaja, Espoo 
  • 15.30 – Yhteenveto ja päätös

Hanasaari on ainutlaatuinen yhdistelmä nimekkäiden pohjoismaalaisten suunnittelijoiden designia ja taidetta, idyllisiä saaristomaisemia ja monipuolisia hotellipalveluja. Kiinteistön mittava perusparannus valmistui maaliskuussa. Remontin aikana on valmistunut myös Hanasaaren taideohjelma, jonka ensimmäisiä näkyviä tuloksia voimme nyt iloksemme juhlistaa.

Tervetuloa mukaan!

Tapahtuma on osa Helsinki Design Week -festivaalia. Pohjolan suurin designfestivaali Helsinki Design Week järjestetään 7.–17.9.2017.

Lisätiedot: Håkan Forsgård, hakan.forsgard(at)hanaholmen.fi, puh. 040 767 7373

www.hanaholmen.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Viestintäpäällikkö Håkan Forsgård
Puh: 040 767 7373
hakan.forsgard(at)hanaholmen.fi

Kuvat

Mirza Cizmic. Valokuvaaja: Eliel Kilkki / Joel Grandell
Mirza Cizmic. Valokuvaaja: Eliel Kilkki / Joel Grandell
Lataa
Mirza Cizmic.Valokuvaaja: Eliel Kilkki / Joel Grandell
Mirza Cizmic.Valokuvaaja: Eliel Kilkki / Joel Grandell
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus
Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus
Hanasaarenranta 5
02100 ESPOO

+358 40 767 7373http://www.hanaholmen.fi

Hanasaaren ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus edistää ja kehittää Suomen ja Ruotsin välistä vuorovaikutusta ja yhteistyötä kaikilla yhteiskunnan alueilla. Toteutamme yhteistyönä erilaisia tapahtumia, kursseja, seminaareja ja projekteja, selvitämme kehittämistarpeita sekä teemme aloitteita maiden välisen yhteistyön kehittämiseksi. Hanasaaren kiinteistön omistaa Suomen valtio ja Suomalais-ruotsalainen kulttuurirahasto on sen hallinnollinen päämies. 

Hanaholmen är ett kulturcentrum för Sverige och Finland samt ett konferenshotell och mötescentrum i Esbo, strax utanför Helsingfors. Hanaholmen arrangerar högaktuella seminarier och evenemang där viktiga samhälleliga frågor diskuteras och debatteras. Kulturfonden för Sverige och Finland är Hanaholmens huvudman, dvs. har det yttersta ansvaret för Hanaholmens verksamhet. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme