Helsingin Diakonissalaitos

KUTSU MEDIALLE: Helsingin Diakonissalaitos 150 vuotta -juhlamessu 17.12.2017

Jaa

Helsingin Diakonissalaitos on juhlinut tänä vuonna 150-vuotisjuhlavuottansa. Monipuolisia tapahtumia sisältänyt juhlavuosi huipentuu sunnuntaina 17.12. klo 10 Kallion kirkossa Helsingissä pidettävään juhlamessuun.

Juhlamessussa saarnaa piispa Teemu Laajasalo, joka on myös Helsingin Diakonissalaitoksen säätiön uusi valtuuskunnan puheenjohtaja. Messun musiikkiesityksissä on muun muassa laitoksen urkurina 1900-luvun alkupuolella toimineen Mikko Pietarisen musiikkiteos sekä lisäksi sama virsi, joka laulettiin laitoksen vihkiäisjuhlassa tasan 150 vuotta sitten 17.12.1867. Tuolloin paikalla oli laitoksen perustaja everstinna Aurora Karamzin sekä kenraalikuvernööri Nikolai Adlerberg, keisarivallan edustaja Suomessa. Tilaisuudessa luettiin säätiön perustamisasiakirja ja laitoksen säännöt sekä kuultiin esitelmä diakoniatyön vaiheista ja tulevaisuuden näkymistä. Katovuosista kärsivässä Suomessa elettiin vaikeita aikoja, mutta toivo kantoi huomiseen.

Yhä tänään Helsingin Diakonissalaitoksen työ perustuu ajatukseen rohkeasta diakoniasta. Diakoniasta nouseva palvelutehtävä ohjaa hakeutumaan yhteiskunnassa niiden luo, jotka ovat pahiten uhattuina ja sinne missä muuta apua ei ole saatavilla. Diakonian tehtävä ei ole vain auttaa tai tehdä jotain toisen ihmisen puolesta, vaan myös pureutua syihin eli yhteiskunnan rakenteisiin.

”Olemme kuluneen juhlavuoden ajan pyrkineet rakentamaan dialogia ja vaikuttamaan yhteiskunnalliseen keskusteluun. Uskomme, että Suomella on varaa kantaa vastuuta kaikkein heikoimmista ja tiedämme, että ihmisillä on sekä kykyjä että halua kantaa vastuuta toisistaan. Olemme nähneet, että suomalaisten enemmistö on valmis puolustamaan hyvinvointiyhteiskuntaa ja sen arvopohjaa. Emme siis tänäänkään tee työtämme yksin, vaan yhdessä kaikkien niiden ihmisten kanssa, jotka näkevät, että yhteiskunta on juuri niin vahva kuin sen heikoin jäsen. Tämän ajatuksen äärelle on hyvä päättää juhlavuotemme”, Diakonissalaitoksen toimitusjohtaja Olli Holmström sanoo.

Toivotamme lämpimästi myös median edustajat tervetulleeksi juhlamessuumme. Se on myös nähtävissä verkossa suorana lähetyksenä https://www.youtube.com/watch?v=6S8MT32KoXE sekä kuultavissa radiosta Yle Radio 1:ltä tapaninpäivänä 26.12. klo 10.00.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:
Jaana af Hällström
intendentti, juhlavuoden koordinaattori
Helsingin Diakonissalaitos
p. 040 485 3545 jaana.af.hallstrom@hdl.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Helsingin Diakonissalaitos
Helsingin Diakonissalaitos
Alppikatu 2
00530 HELSINKI

09 77 501http://www.hdl.fi

Helsingin Diakonissalaitos on yleishyödyllinen säätiö, rohkea ihmisarvon puolustaja. Tarjoamme vaikuttavia palveluita ihmisille, jotka ovat vaarassa jäädä yhteiskunnassamme syrjään. Tavoitteenamme on, että jokaisella on mahdollisuus
arvokkaaseen elämään.

Yhteiskunnallisessa konsernissamme työskentelee tuhat ammattilaista ja yli kaksi tuhatta vapaaehtoista. Toiminnasta ja omaisuudesta syntyvällä tuotolla toteutamme perustehtäväämme, työtä ihmisarvoisen huomisen puolesta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin Diakonissalaitos

Helsingin Diakonissalaitos haluaa vaihtoehtoja kerjäämiselle – kerjääminen on työ, jonka moni vaihtaisi26.9.2018 06:01Tiedote

Helsingin Diakonissalaitos on toiminut vuosikymmenen EU:n liikkuvan väestön keskuudessa. Työ pääosin bulgarialaisten ja romanialaisten romanien parissa on edennyt ja laajentunut, mutta romanien heikko asema on edelleen yksi Euroopan suurimmista ihmisoikeusongelmista. Työn painopiste on siirtynyt hätäavusta kestävämpiin ratkaisuihin, kuten toimeentuloedellytysten luomiseen. Tavoitteena on, että ihmisen ei tarvitse hankkia elantoaan kerjäämällä.

KUTSU: Ihmisoikeuksista on kyse – Hirundo 10 vuotta -juhlaseminaari18.9.2018 12:19Kutsu

KUTSU KE 26.9. KLO 12-15.30 Keskiviikkona 26.9. juhlitaan Helsingin Diakonissalaitoksen 10-vuotista toimintaa EU:n liikkuvan väestön parissa. Juhlaseminaarin teema on ihmisoikeudet, joita tarkastellaan eri näkökulmista ja kulttuureista käsin. Aiheesta kuullaan lyhyitä puheenvuoroja sekä Suomesta että maailmalta. Aika: Keskiviikko 26.9. klo 12-15.30 Paikka: Helsingin Diakonissalaitos, Suomen Diakoniaopiston auditorio, Alppikatu 2, 00530 Helsinki Seminaarissa mukana muun muassa: Anca Enache, kehittämispäällikkö (HDL), Henna Huttu, neuvotteleva virkamies (STM, Romaniasiain neuvottelukunta), Anca Nica, unit coordinator (Roma Women and Participation, E-Romnja Association), Marja Pentikäinen, toimialajohtaja (HDL), Cristina Rat, PhD (Babes-Bolyai University), Sanna Vesikansa, apulaispormestari (Helsingin kaupunki, Sosiaali- ja terveystoimi), Katri Viinikka, tasa-arvoasioiden suurlähettiläs (UM, Ihmisoikeuspolitiikan yksikkö) Videotervehdykset: Heidi Hautala, parlamentin jäsen (Euroopan parla

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme