Helsingin Diakonissalaitos

KUTSU MEDIALLE: Helsingin Diakonissalaitos 150 vuotta -juhlamessu 17.12.2017

Jaa

Helsingin Diakonissalaitos on juhlinut tänä vuonna 150-vuotisjuhlavuottansa. Monipuolisia tapahtumia sisältänyt juhlavuosi huipentuu sunnuntaina 17.12. klo 10 Kallion kirkossa Helsingissä pidettävään juhlamessuun.

Juhlamessussa saarnaa piispa Teemu Laajasalo, joka on myös Helsingin Diakonissalaitoksen säätiön uusi valtuuskunnan puheenjohtaja. Messun musiikkiesityksissä on muun muassa laitoksen urkurina 1900-luvun alkupuolella toimineen Mikko Pietarisen musiikkiteos sekä lisäksi sama virsi, joka laulettiin laitoksen vihkiäisjuhlassa tasan 150 vuotta sitten 17.12.1867. Tuolloin paikalla oli laitoksen perustaja everstinna Aurora Karamzin sekä kenraalikuvernööri Nikolai Adlerberg, keisarivallan edustaja Suomessa. Tilaisuudessa luettiin säätiön perustamisasiakirja ja laitoksen säännöt sekä kuultiin esitelmä diakoniatyön vaiheista ja tulevaisuuden näkymistä. Katovuosista kärsivässä Suomessa elettiin vaikeita aikoja, mutta toivo kantoi huomiseen.

Yhä tänään Helsingin Diakonissalaitoksen työ perustuu ajatukseen rohkeasta diakoniasta. Diakoniasta nouseva palvelutehtävä ohjaa hakeutumaan yhteiskunnassa niiden luo, jotka ovat pahiten uhattuina ja sinne missä muuta apua ei ole saatavilla. Diakonian tehtävä ei ole vain auttaa tai tehdä jotain toisen ihmisen puolesta, vaan myös pureutua syihin eli yhteiskunnan rakenteisiin.

”Olemme kuluneen juhlavuoden ajan pyrkineet rakentamaan dialogia ja vaikuttamaan yhteiskunnalliseen keskusteluun. Uskomme, että Suomella on varaa kantaa vastuuta kaikkein heikoimmista ja tiedämme, että ihmisillä on sekä kykyjä että halua kantaa vastuuta toisistaan. Olemme nähneet, että suomalaisten enemmistö on valmis puolustamaan hyvinvointiyhteiskuntaa ja sen arvopohjaa. Emme siis tänäänkään tee työtämme yksin, vaan yhdessä kaikkien niiden ihmisten kanssa, jotka näkevät, että yhteiskunta on juuri niin vahva kuin sen heikoin jäsen. Tämän ajatuksen äärelle on hyvä päättää juhlavuotemme”, Diakonissalaitoksen toimitusjohtaja Olli Holmström sanoo.

Toivotamme lämpimästi myös median edustajat tervetulleeksi juhlamessuumme. Se on myös nähtävissä verkossa suorana lähetyksenä https://www.youtube.com/watch?v=6S8MT32KoXE sekä kuultavissa radiosta Yle Radio 1:ltä tapaninpäivänä 26.12. klo 10.00.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:
Jaana af Hällström
intendentti, juhlavuoden koordinaattori
Helsingin Diakonissalaitos
p. 040 485 3545 jaana.af.hallstrom@hdl.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Helsingin Diakonissalaitos
Helsingin Diakonissalaitos
Alppikatu 2
00530 HELSINKI

09 77 501http://www.hdl.fi

Helsingin Diakonissalaitos on yleishyödyllinen säätiö. Se muodostaa tytäryhtiöineen yhteiskunnallisen konsernin, joka tuottaa monipuolisia sosiaali- ja terveyspalveluja. Olemme erikoistuneet vaativien erityisryhmien palveluihin, joita kehitämme ennakkoluulottomasti yhdessä asiakkaiden ja yhteistyökumppaneiden kanssa. Kansalaistoiminta on vahvasti mukana kaikessa toiminnassamme.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin Diakonissalaitos

Asunnottomien yö 17.10. - Asunnottomuuden ennaltaehkäisy on edullisempaa kuin sen hoitaminen16.10.2017 14:20Tiedote

Tiedote 16.10.2017. Helsingin Diakonissalaitos (HDL) haluaa kiinnittää huomiota piiloon jäävään asunnottomuuteen ja erityisesti asunnottomiin nuoriin. Yli 80 prosenttia asunnottomistamme nukkuu muiden sohvalla, ja suuri osa heistä on nuoria. Samalla HDL muistuttaa, että asunnottomuuteen johtavat polut pitää tunnistaa mahdollisimman varhain ja, että asunnottomuuden ennaltaehkäisy on edullisempaa kuin asunnottomuuden hoitaminen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme