Helsingin Diakonissalaitos

KUTSU MEDIALLE: Helsingin Diakonissalaitos 150 vuotta -juhlamessu 17.12.2017

Jaa

Helsingin Diakonissalaitos on juhlinut tänä vuonna 150-vuotisjuhlavuottansa. Monipuolisia tapahtumia sisältänyt juhlavuosi huipentuu sunnuntaina 17.12. klo 10 Kallion kirkossa Helsingissä pidettävään juhlamessuun.

Juhlamessussa saarnaa piispa Teemu Laajasalo, joka on myös Helsingin Diakonissalaitoksen säätiön uusi valtuuskunnan puheenjohtaja. Messun musiikkiesityksissä on muun muassa laitoksen urkurina 1900-luvun alkupuolella toimineen Mikko Pietarisen musiikkiteos sekä lisäksi sama virsi, joka laulettiin laitoksen vihkiäisjuhlassa tasan 150 vuotta sitten 17.12.1867. Tuolloin paikalla oli laitoksen perustaja everstinna Aurora Karamzin sekä kenraalikuvernööri Nikolai Adlerberg, keisarivallan edustaja Suomessa. Tilaisuudessa luettiin säätiön perustamisasiakirja ja laitoksen säännöt sekä kuultiin esitelmä diakoniatyön vaiheista ja tulevaisuuden näkymistä. Katovuosista kärsivässä Suomessa elettiin vaikeita aikoja, mutta toivo kantoi huomiseen.

Yhä tänään Helsingin Diakonissalaitoksen työ perustuu ajatukseen rohkeasta diakoniasta. Diakoniasta nouseva palvelutehtävä ohjaa hakeutumaan yhteiskunnassa niiden luo, jotka ovat pahiten uhattuina ja sinne missä muuta apua ei ole saatavilla. Diakonian tehtävä ei ole vain auttaa tai tehdä jotain toisen ihmisen puolesta, vaan myös pureutua syihin eli yhteiskunnan rakenteisiin.

”Olemme kuluneen juhlavuoden ajan pyrkineet rakentamaan dialogia ja vaikuttamaan yhteiskunnalliseen keskusteluun. Uskomme, että Suomella on varaa kantaa vastuuta kaikkein heikoimmista ja tiedämme, että ihmisillä on sekä kykyjä että halua kantaa vastuuta toisistaan. Olemme nähneet, että suomalaisten enemmistö on valmis puolustamaan hyvinvointiyhteiskuntaa ja sen arvopohjaa. Emme siis tänäänkään tee työtämme yksin, vaan yhdessä kaikkien niiden ihmisten kanssa, jotka näkevät, että yhteiskunta on juuri niin vahva kuin sen heikoin jäsen. Tämän ajatuksen äärelle on hyvä päättää juhlavuotemme”, Diakonissalaitoksen toimitusjohtaja Olli Holmström sanoo.

Toivotamme lämpimästi myös median edustajat tervetulleeksi juhlamessuumme. Se on myös nähtävissä verkossa suorana lähetyksenä https://www.youtube.com/watch?v=6S8MT32KoXE sekä kuultavissa radiosta Yle Radio 1:ltä tapaninpäivänä 26.12. klo 10.00.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:
Jaana af Hällström
intendentti, juhlavuoden koordinaattori
Helsingin Diakonissalaitos
p. 040 485 3545 jaana.af.hallstrom@hdl.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Helsingin Diakonissalaitos
Helsingin Diakonissalaitos
Alppikatu 2
00530 HELSINKI

09 77 501http://www.hdl.fi

Helsingin Diakonissalaitos on yleishyödyllinen säätiö, rohkea ihmisarvon puolustaja. Tarjoamme vaikuttavia palveluita ihmisille, jotka ovat vaarassa jäädä yhteiskunnassamme syrjään. Tavoitteenamme on, että jokaisella on mahdollisuus
arvokkaaseen elämään.

Yhteiskunnallisessa konsernissamme työskentelee tuhat ammattilaista ja yli kaksi tuhatta vapaaehtoista. Toiminnasta ja omaisuudesta syntyvällä tuotolla toteutamme perustehtäväämme, työtä ihmisarvoisen huomisen puolesta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin Diakonissalaitos

Moniäänisempää mediaa! - SuomiAreenalla keskustellaan median vallasta ja vastuusta28.6.2018 10:03Kutsu

Media on vallan vahtikoira, mutta medialla itsellään on myös valtaa. Median valta ja vastuu konkretisoituu valintoihin: mitä aiheita käsitellään, keiden ääni kuuluu ja mistä näkökulmasta maailmaa katsotaan. Auttaako media meitä ymmärtämään toisiamme vai lietsooko se vastakkainasetteluun? Entä kuuluuko kaikkien, myös vähemmistöjen ja syrjään jääneiden ääni? On aika pohtia, millaista mediaa tarvitaan ja miten siitä voi kehittää entistä parempaa.

Mera mångfald i media! - Under SuomiAreena diskuteras mediernas makt och ansvar28.6.2018 10:03Kutsu

Medierna fungerar som maktens vakthund men medierna besitter också själva makten. Mediernas makt och ansvar konkretiseras genom de val medierna gör: Vilka ämnen behandlas, vem får sin röst hörd och ur vilken synvinkel iakttas världen? Hjälper medierna oss att förstå varandra eller hetsar media till motsättningar? Hörs olika röster i media, också minoriteters och deras som hamnat i skymundan? Det är dags att diskutera hurudana medier vi behöver och hur medierna kan utvecklas till att bli ännu bättre.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme