Helsingin yliopisto

Kutsu medialle: Helsinki Institute of Life Sciencen (HiLIFE) avajaisviikko 30.10.–3.11.

Jaa

Helsingin yliopisto pyrkii maailman parhaiden joukkoon life science -alan tutkimuksessa. Tervetuloa juhlimaan HiLIFEn avajaisia ja kuulemaan, mitä uutta elämäntieteiden tutkimuksessa tapahtuu.

Elämäntieteet, life science, on yhteinen käsite bio- ja lääketieteellisille tutkimusaloille. Se on syntynyt korostamaan sitä, miten ruoan, ympäristön ja terveyden tutkimusalat ovat yhteydessä toisiinsa.

Life science on yksi Helsingin yliopiston kolmesta tutkimuksen painoalasta. Vuoden alussa tutkimusta tukemaan ja koordinoimaan syntyi Helsinki Institute of Life Science HiLIFE. Toivotamme median edustajat tervetulleiksi HiLIFEn avajaisviikon tapahtumiin.

Tilaisuudet ovat englanninkielisiä lukuun ottamatta Tiedekulmassa 30.10. järjestettävää yleisöluentoa.

Avajaisviikko huipentuu perjantaina 3.11. klo 15 Helsingin yliopiston juhlasalissa ja Tiedekulmassa. Tilaisuudessa ovat mukana Helsingin pormestari Jan Vapaavuori sekä tiedemaailman kansainvälisiä huippuja.

Lue lisää HiLIFE –avajaisviikon päätapahtumasta ja ilmoittaudu mukaan 29.10. mennessä.

Viikon muut tapahtumat:

Ma 30.10. Tiedekulma, Yliopistokatu 4, klo 16:30–18 
Hyvinvointia huippututkimuksesta

Maitohappobakteeriyhteisö, lituruohon stressi ja mitokondriot ovat Helsingin yliopistossa huippututkimuksen kohteena, mutta miksi? Miten tällainen huippututkimus auttaa edistämään ihmisten hyvinvointia? Mitä annettavaa Helsingin yliopiston uudella tutkimuskeskuksella HiLIFElla on tavalliselle suomalaiselle?

Ma 30.10. Biomedicum, Haartmaninkatu 8, klo 11:30–16:30
ERC Supporting Excellent Life Science Research

Euroopan tutkimusrahaston 10-vuotisjuhlan kunniaksi Helsingin yliopiston ERC-rahoitetut life science -tutkijat kertovat, miten merkittävä rahoitus on edistänyt heidän tutkimustaan.

Ti 31.10. Terkko Health Hub, Haartmaninkatu 4, klo 10–12
HiLIFE Goes Business

HiLIFE tukee myös tutkimusinnovaatioiden kaupallistamista yhdessä Helsinki Innovation Servicesin kanssa. Tapahtumassa on mukana life science -alan startup-yrityksiä.

Ke 1.11. Physicum, Gustaf Hällströmin katu 2, klo 13–16
Science in Life – Building Tools for Life Sciences

Iltapäivän aikana matemaattis-luonnontieteellisen tiedekunnan tutkijat kertovat miten mm. big data, tietojenkäsittelytiede ja nanokuvantaminen edistävät life science -alojen tutkimusta.

Tutustu koko viikon ohjelmaan HiLIFEn verkkosivuilla.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Helsingin yliopisto
Helsingin yliopisto
PL 3
00014 Helsingin yliopisto

02941 911 (vaihde)http://www.helsinki.fi/yliopisto

Helsingin yliopisto on yli 40 000 opiskelijan ja työntekijän kansainvälinen tiedeyhteisö, joka toimii neljällä kampuksella Helsingissä ja usealla muulla paikkakunnalla Suomessa. Se on toistuvasti maailman sadan parhaan yliopiston joukossa. Helsingin yliopisto on perustettu vuonna 1640.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin yliopisto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme