HSL Helsingin seudun liikenne

Kutsu medialle: HSL:n strategia myllätään Suomen ensimmäisessä Strackathonissa

Jaa

Mitä HSL:n pitää tehdä nyt? Mitä vuonna 2030? Näihin kysymyksiin saadaan vastauksia lauantaina 11.11., kun viisi strategian huippujoukkuetta esittelevät omat ehdotuksensa HSL:n uudeksi strategiaksi.

HSL järjestää 10.-11.11. Suomen – ja luultavasti myös maailman – ensimmäisen Strackathonin. HSL:n strategian hackathoniin osallistuvat Aalto-yliopiston, ITS Finlandin, OP:n ja HSL:n joukkueet sekä Sitran ja Tekesin yhdistetty joukkue.

Tiimeillä on 24 tuntia aikaa ratkaista, mikä on niiden suositus HSL:n uudeksi perustehtäväksi ja rooliksi liikkumisen ja liikenteen ekosysteemissä, mihin tulevaisuudessa pitäisi panostaa, mihin ei, ja mitkä tulisi olla HSL:n tavoitteet ja painopisteet. Tiimien työskentely alkaa perjantaina kello 15.

Tule kuuntelemaan tulokset

Media on tervetullut seuraamaan Strackathonia, vaihtoehtoisten strategioiden esittelyä ja palkintojenjakoa lauantaina 11.11. kello 12-15.

Paikka:

Tapahtumahotelli Huone, Länsisatamankatu 16, 00180 Helsinki

Aika: Lauantaina 11.11.

klo 12

Tiimit lopettavat työskentelyn ja esittelevät ehdotuksensa HSL:n strategiaksi

14.30

Tuomaristo julistaa Strackathonin voittajan

Miten voittaja valitaan? 

Strackathonissa tiimien töitä arvioivat HSL:n hallituksen puheenjohtaja Tatu Rauhamäki, Suomen Strategisen Johtamisen Seuran puheenjohtaja Kimmo Suominen ja HSL:n toimitusjohtaja Suvi Rihtniemi.

Voittajan valinnassa painavat uudet näkökulmat, ehdotusten eheys ja kokonaisuuden uskottavuus sekä realistisuus ja hyödynnettävyys. Voittajatiimi saa palkinnoksi vuoden matkat HSL-matkakortilla.


HSL saa uuden strategian vuoden lopussa


HSL:ssä on työstetty uutta strategiaa tämän syksyn aikana yhdessä henkilökunnan, asiakkaiden ja sidosryhmien kanssa. Strackathonin viiden tiimin töitä hyödynnetään HSL:n strategian uudistamistyössä marras- ja joulukuussa. HSL:n hallitus hyväksyy uuden strategian joulukuussa.

”Minkälaista liikkuminen on tulevaisuudessa? Millä kaikilla tavoin toimintaympäristömme muuttuu? Minkälaisia uusia tarpeita asiakkaillamme ja sidosryhmillä on? Haluamme etsiä näihin tuoreita ja meitä yllättäviä näkökulmia. Strackathonin avulla voimme ajatella uudestaan omat hahmotelmamme ja saada uusia vaihtoehtoja”, kertoo strategian uudistamistyötä vetävä HSL:n hallinto- ja strategiajohtaja Ilmari Mäkinen.

Seuraa HSL:n Strackathonia verkossa: #HSLstrackathon

Yhteyshenkilöt

Ilmari Mäkinen, hallinto- ja strategiajohtaja, HSL puhelin: 050 364 8772
Eeva Jakobsson, asiakaskokemuksen asiantuntija, Strackathon-vastaava, HSL, puhelin: 045 632 2800

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

HSL Helsingin seudun liikenne
HSL Helsingin seudun liikenne
Opastinsilta 6 A
00520 Helsinki

09 4766 4444http://www.hsl.fi

HSL Helsingin seudun liikenne vastaa seudun joukkoliikenteen suunnittelusta ja tilaamisesta sekä Helsingin seudun liikennejärjestelmäsuunnitelman laatimisesta. Kuntayhtymässä on 380 työntekijää ja liikevaihto noin 700 milj. euroa vuodessa. HSL:n järjestämässä liikenteessä tehdään vuosittain noin 360 miljoonaa matkaa, mikä on 66 % kaikista Suomen joukkoliikennematkoista. Yhteystietoja medialle: www.hsl.fi/viestinta

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HSL Helsingin seudun liikenne

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme