HSL Helsingin seudun liikenne

Kutsu medialle: HSL:n strategia myllätään Suomen ensimmäisessä Strackathonissa

Jaa

Mitä HSL:n pitää tehdä nyt? Mitä vuonna 2030? Näihin kysymyksiin saadaan vastauksia lauantaina 11.11., kun viisi strategian huippujoukkuetta esittelevät omat ehdotuksensa HSL:n uudeksi strategiaksi.

HSL järjestää 10.-11.11. Suomen – ja luultavasti myös maailman – ensimmäisen Strackathonin. HSL:n strategian hackathoniin osallistuvat Aalto-yliopiston, ITS Finlandin, OP:n ja HSL:n joukkueet sekä Sitran ja Tekesin yhdistetty joukkue.

Tiimeillä on 24 tuntia aikaa ratkaista, mikä on niiden suositus HSL:n uudeksi perustehtäväksi ja rooliksi liikkumisen ja liikenteen ekosysteemissä, mihin tulevaisuudessa pitäisi panostaa, mihin ei, ja mitkä tulisi olla HSL:n tavoitteet ja painopisteet. Tiimien työskentely alkaa perjantaina kello 15.

Tule kuuntelemaan tulokset

Media on tervetullut seuraamaan Strackathonia, vaihtoehtoisten strategioiden esittelyä ja palkintojenjakoa lauantaina 11.11. kello 12-15.

Paikka:

Tapahtumahotelli Huone, Länsisatamankatu 16, 00180 Helsinki

Aika: Lauantaina 11.11.

klo 12

Tiimit lopettavat työskentelyn ja esittelevät ehdotuksensa HSL:n strategiaksi

14.30

Tuomaristo julistaa Strackathonin voittajan

Miten voittaja valitaan?

Strackathonissa tiimien töitä arvioivat HSL:n hallituksen puheenjohtaja Tatu Rauhamäki, Suomen Strategisen Johtamisen Seuran puheenjohtaja Kimmo Suominen ja HSL:n toimitusjohtaja Suvi Rihtniemi.

Voittajan valinnassa painavat uudet näkökulmat, ehdotusten eheys ja kokonaisuuden uskottavuus sekä realistisuus ja hyödynnettävyys. Voittajatiimi saa palkinnoksi vuoden matkat HSL-matkakortilla.


HSL saa uuden strategian vuoden lopussa


HSL:ssä on työstetty uutta strategiaa tämän syksyn aikana yhdessä henkilökunnan, asiakkaiden ja sidosryhmien kanssa. Strackathonin viiden tiimin töitä hyödynnetään HSL:n strategian uudistamistyössä marras- ja joulukuussa. HSL:n hallitus hyväksyy uuden strategian joulukuussa.

”Minkälaista liikkuminen on tulevaisuudessa? Millä kaikilla tavoin toimintaympäristömme muuttuu? Minkälaisia uusia tarpeita asiakkaillamme ja sidosryhmillä on? Haluamme etsiä näihin tuoreita ja meitä yllättäviä näkökulmia. Strackathonin avulla voimme ajatella uudestaan omat hahmotelmamme ja saada uusia vaihtoehtoja”, kertoo strategian uudistamistyötä vetävä HSL:n hallinto- ja strategiajohtaja Ilmari Mäkinen.

Seuraa HSL:n Strackathonia verkossa: #HSLstrackathon

Ilmoitathan osallistumisestasi tilaisuuteen Outi Jaakkolalle: outi.jaakkola@hsl.fi

Yhteyshenkilöt

Ilmari Mäkinen, hallinto- ja strategiajohtaja, HSL puhelin: 050 364 8772
Eeva Jakobsson, asiakaskokemuksen asiantuntija, Strackathon-vastaava, HSL, puhelin: 045 632 2800

Ilmoitathan osallistumisestasi tilaisuuteen Outi Jaakkolalle: outi.jaakkola@hsl.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

HSL Helsingin seudun liikenne
HSL Helsingin seudun liikenne
Opastinsilta 6 A
00520 Helsinki

09 4766 4444http://www.hsl.fi

HSL Helsingin seudun liikenne vastaa seudun joukkoliikenteen suunnittelusta ja tilaamisesta sekä Helsingin seudun liikennejärjestelmäsuunnitelman laatimisesta. Kuntayhtymässä on 380 työntekijää ja liikevaihto noin 700 milj. euroa vuodessa. HSL:n järjestämässä liikenteessä tehdään vuosittain noin 360 miljoonaa matkaa, mikä on 66 % kaikista Suomen joukkoliikennematkoista. Yhteystietoja medialle: www.hsl.fi/viestinta

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HSL Helsingin seudun liikenne

Joukkoliikenteessä on maanantaina 16.7. laajoja häiriöitä koko päivän - suosi metroa, lähijunia, kävelyä ja pyöräilyä14.7.2018 14:14Tiedote

Helsingin seudun joukkoliikenteessä on laajoja häiriöitä sunnuntaina 15.7. ja maanantaina 16.7. Yhdysvaltojen ja Venäjän presidenttien tapaamisen johdosta. Eniten häiriöitä ja pitkiä katkoja joukkoliikenteessä on maanantaina kello 11:n ja 20:n välillä. Raitiovaunuliikenne pysähtyy maanantaina kokonaan koko kaupungissa useaan otteeseen. Pääväyliä voidaan sulkea liikenteeltä autosaattueiden takia ja tällöin muu liikenne tyhjennetään saattueiden reiteiltä. Useilla busseilla on poikkeusreittejä sulkujen aikana ja sulut aiheuttavat merkittäviä myöhästymisiä ja poikkeuksia bussiliikenteeseen koko seudulla. Suomenlinnan lautta ei liikennöi maanantaina. Lauttaa korvaa huoltolautta, joka liikennöi Katajanokalle. Myös mielenosoitukset aiheuttavat poikkeuksia ja myöhästymisiä. Liikkumisessa kannattaa suosia kävelyä, pyöräilyä, metroa ja lähijunia. Metrot ja lähijunat liikennöivät sunnuntaina ja maanantaina pääosin normaalisti. Liikkumiseen kannattaa varata merkittävästi normaalia enemmän aikaa!

Major disruptions to I, P, L and A trains from 18 July -4 August - some trains will not run between Helsinki and Pasila during the daytime11.7.2018 13:57Tiedote

The second phase of the Helsinki rail yard improvement project will affect HSL’s commuter train services 18 July-4 August. The works will affect I, P, L and A trains. Some trains will not run between Helsinki and Pasila during the daytime. In addition, A and L trains will not stop at Ilmala. There will be changes to departure tracks at Pasila station and passengers are advised to check their platform at the station. Night services, other commuter trains and long-distance trains will run as usual.

Betydande ändringar gällande I-, P-, L- och A-tågen 18.7-4.8. - vissa tåg kör inte dagtid mellan Helsingfors och Böle11.7.2018 13:56Tiedote

Den andra etappen av förbättringsarbetet på Helsingfors bangård påverkar HRT:s närtågstrafik 18.7-4.8. Arbetet orsakar ändringar gällande I-, P-, L- och A-tågen. Vissa tåg kör inte dagtid mellan Helsingfors och Böle. A- och L-tågen stannar inte alls i Ilmala. Det kan också förekomma ändringar i avgångsspåren i Böle, så det lönar sig att alltid kontrollera plattformen då man väljer tåg. Nattågen, övriga närtåg och fjärrtågen kör som vanligt.

Uusia muutoksia lähijunaliikenteessä 18.7.-4.8. - osa junista ei liikennöi Helsingin ja Pasilan välillä päiväsaikaan11.7.2018 13:55Tiedote

Helsingin ratapihan toisen vaiheen parannustyöt vaikuttavat HSL:n lähijunaliikenteeseen 18.7.-4.8. Työt aiheuttavat poikkeuksia I, P, L ja A-junille. Osa junista ei kulje päiväsaikaan Helsingin ja Pasilan välillä. Lisäksi A- ja L-junat eivät pysähdy lainkaan Ilmalassa. Pasilan lähtöraiteilla on poikkeuksia, joten laituri kannattaa tarkistaa aina junaa valitessa. Yöliikenne, muut lähijunat ja kaukoliikenteen junat kulkevat normaalisti.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme