Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL

KUTSU MEDIALLE: JHL ja OAJ: Tes-neuvotteluissa panttivankitilanne

Jaa

Ammattiliitot JHL ja OAJ kutsuvat median edustajat tes-tilannetta taustoittavaan aamiaistilaisuuteen tiistaina 31. tammikuuta.

Aika: tiistaina 31.1.2023 klo 9.00. Aamiaista tarjolla klo 8.30 alkaen.
Paikka: Sokos Hotel Vaakuna, Vaakuna-kabinetti, 10. krs, Asema-aukio 2, Helsinki

Työehtosopimusneuvottelutilannetta tilaisuudessa avaavat Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL:n puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine ja neuvottelujohtaja Kristian Karrasch ja Opetusalan ammattijärjestö OAJ:n puheenjohtaja Katarina Murto ja neuvottelujohtaja Petri Lindroos.

Tes-neuvotteluissa jumitetaan valtion ja ev.lut.kirkon neuvottelupöydissä. Molemmat sopimukset on irtisanottu ja neuvottelupöydissä ovat palkankorotusten lisäksi myös kaikki sopimusteksteihin liittyvät asiat. Työnantajat pitävät näitä neuvotteluita muiden neuvottelupöytien panttivankeina ilman mitään järjellistä syytä. Lisäksi näyttää siltä, että yliopistosektorilla ollaan ajautumassa samaan tilanteeseen.

OAJ ja JHL odottavat työnantajapuolelta rohkeita, itsenäisiä ratkaisuja eikä jumittamista kuvitellussa koordinaatiossa tai yhteisessä palkankorotusmallissa. Työnantajat vahtivat toisiaan ja mikään ei etene, vaikka minkäänlaisia keskitettyjä ratkaisuja ei ole olemassa. Työnantajilla on kaikki pelimerkit käsissään sopia työntekijöiden ostovoimaa turvaavista ratkaisuista ja varmistaa työrauha nykyisessä kriittisessä maailmanpoliittisessa turvallisuustilanteessa. Mikäli työnantajilta ei löydy sopimushalua, johtaa tilanne vääjäämättä lakkoihin ja työtaisteluihin.

Tervetuloa tilaisuuteen kuulemaan lisää tilanteesta!

Ilmoittauduthan 30.1.2023 klo 15 mennessä: viestintäjohtaja Kristiina Ahonen, JHL, kristiina.ahonen@jhl.fi

Avainsanat

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL
Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL
Sörnäisten rantatie 23
00500 HELSINKI

010 77031http://www.jhl.fi

Julkisten ja hyvinvointialojen liiton JHL:n noin 165 000 jäsentä huolehtivat suomalaisten hyvinvoinnista, peruspalveluista ja turvallisuudesta monenlaisissa tehtävissä. Heidän alojaan ovat hoito, hoiva, kasvatus, sivistys, ruokahuolto, tekniikka ja infrastruktuuri, liikenne, puhtaus ja kunnossapito, hallinto, vapaa-aika, kulttuuri, turva ja pelastus. JHL:n jäsenet työskentelevät kunnissa, valtiolla, yrityksissä, järjestöissä ja seurakunnissa. Kunta-alalla JHL on suurin henkilöstöjärjestö.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme