Helsingin yliopistoHelsingin yliopisto

Kutsu medialle: Keppiä, porkkanaa vai Linkolaa? – Tiedekulma sukeltaa keskelle kestävyyshaasteita 12.–25.4.

Jaa

Helsingin yliopiston Tiedekulman Hope for Globe -teeman tieto lisää toivoa. Tapahtumien sarjassa kysytään, onko muovista mitään hyötyä, debatoidaan kuluttajien valinnoista kestävyyspaineiden alla ja kisataan ilmastotiedoilla pubivisassa. Tervetuloa mukaan!

Helsingin yliopiston Tiedekulman Hope for Globe -teeman avaa torstaina 12.4.debatti, jossa kysytään, onko hiilijalanjälkemme Suomessa jo kestämätön ja kenen tehtäväksi jää kepin ja porkkanan heiluttaminen. Illassa ovat mukana muun muassa Helsingin yliopiston ympäristöpolitiikan professori Janne Hukkinen ja asunto-, energia- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen, jolle voi lähettää etukäteen kysymyksiä ilmasto- ja energiapolitiikasta tapahtuman Facebook-sivulla.

Perjantaina 13.4. pääset haastamaan kaverisi ilmasto- ja kestävyystiedoissa – kokoa joukkue ja hae pubivisan voitto kotiin!

Talvivaaraa tutkinut Jan Weckström alustaa mineraalikeskustelun, joka on osa torstain 19.4. luonnonvara-illan kolmen minipaneelin sarjaa. Kaksi muuta paneelia pureutuvat metsiin ja vesivaroihin.

Maanantaina 23.4. keskustellaan muovista, jonka tie on kulkenut muotimateriaalista loputtomaksi roskalähteeksi. On hyvä myös muistaa, ettei muovi ole aina paha. Illan päättää ministeri Tiilikaisen toinen kansalaiskeskustelu.  

Ilmastoahdistustaan voi tulla purkamaan terapiailtaan keskiviikkona 25.4. Terapeutteina toimivat muun muassa ilmakehätieteiden professori Timo Vesala ja ympäristökasvatuksesta vastikään väitellyt Essi Aarnio-Linnanvuori. Tässä kuten teeman muissakaan tilaisuuksissa ei pelkästään piehtaroida ongelmissa, vaan tarjotaan vinkkejä kestävämpään elämäntapaan. Ahdistus helpottaa, kun toimii oman elämänsä ja ympäristönsä hyväksi.

Osallistu paikan päällä tai etänä

Katso tarkemmat tiedot näistä ja mitä kaikkea muuta Tiedekulman Hope for Globe -teeman ohjelma sisältää. Valitse mieluisin tai tule kaikkeen mukaan! Voit seurata myös verkossa livestriiminä tai tallenteena.

Tiedekulma on Helsingin yliopiston tarjoama tila kohtaamisille, keskusteluille ja kaikille avoin olohuone. Tervetuloa kuuntelemaan debattia, tule kannettavasi kera töihin sohvanurkkaukseen tai nauti lasi kuohuvaa hyvien ystävien kanssa.

Tiedekulman löydät osoitteesta Yliopistonkatu 4, Senaatintorin ja Kluuvin kauppakeskuksen välimaastosta.

Toimittaja – tervetuloa mukaan!

Kiinnostuitko tietystä tilaisuudesta tai esiintyjästä? Ota yhteyttä jo etukäteen, jos haluat varmistaa haastattelun tai lisätietoa:

Esiintyjät & tiedeaiheet:
Viestinnän asiantuntija Laura Hiisivuori
Helsingin yliopisto
P. 050 576 2960
laura.hiisivuori@helsinki.fi
@hiisivuo

Tiedekulma & ohjelma:
Markkinoinnin asiantuntija Noora Happonen
Tiedekulma, Helsingin yliopisto
P. 050 311 4690
noora.happonen@helsinki.fi

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin yliopisto
Helsingin yliopisto
PL 3
00014 Helsingin yliopisto

02941 911 (vaihde)http://www.helsinki.fi/yliopisto

Tiedekulma sijaitsee keskustakampuksen ytimessä, keskellä intohimoisia nuoria ja viisaita varttuneita; maailman parhaimpiin kuuluvan yliopiston olohuoneessa. Tiedekulma tarjoaa tiloja, palveluita ja ohjelmaa, jotka synnyttävät uutta ajattelua ja uutta luovaa toimintaa. Ovet ja ajatukset ovat avoinna kaikille.

Tiedekulma löytyy osoitteesta Yliopistokatu 4. Samassa rakennuksessa toimivat Reaktor, Unisport Kluuvi ja Helsinki Think Company.

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin yliopisto

Kansalliskirjasto avaa 2000 kirjaa yleisön ja tutkijoiden verkkokäyttöön16.5.2019 11:00:00 EESTTiedote

Kansalliskirjasto on digitoinut 1000 tietokirjaa avoimeen verkkokäyttöön ja 1000 kaunokirjaa tutkimus- ja opetuskäyttöön. Kirjat sijoittuvat kahteen verkkokokoelmaan ja ovat käytettävissä digi.kansalliskirjasto.fi -palvelussa vuoden 2021 loppuun asti. Tekijänoikeuksista on sovittu Kopioston ja kirjallisuuden tekijänoikeusjärjestö Sanaston kanssa. Yhteishankkeen tavoitteena on avata verkkokäyttäjille ja tutkijoille asiantuntijoiden valitsemaa tieto- ja kaunokirjallisuutta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme