Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Kutsu medialle: Kim Simonsson ja Kalevala Koru – kun taiteesta tulee koruja

Jaa

Kalevala Koru ja Hanasaaren kulttuurikeskus ovat luoneet taidenäyttelyn, joka yhdistää korumuotoilun ja nykytaiteen.

Näyttelyn korut ovat Kalevala Korun rakastettuja malleja vuosien varrelta. Veistokset on tehnyt kansainvälisesti tunnettu kuvanveistäjä Kim Simonsson, jonka teoksissa esiintyy omia teitään kulkevia lapsihahmoja.

Kim Simonssonin ja Kalevala Korun yhteistyö alkoi koruista Sylkevä tyttö ja Lätäkkötyttö, jotka Kalevala Koru muotoili Simonssonin veistosten pohjalta. Korut julkistettiin naistenpäivänä 2017. Myös nämä kaksi korua ja niiden mallina toimineet veistokset ovat esillä näyttelyssä.

Vuosi 2017 on suuri juhlavuosi koko Suomelle. Vuosi on erityinen myös Kalevala Korulle, joka täyttää 80 vuotta. Näyttely on osa juhlavuoden ohjelmaa, johon kuuluu myös Suomea kiertävä, Kalevala Korun roolia suomalaisessa yhteiskunnassa esittelevä näyttely.

Tervetuloa median aamiaiselle, jossa Kim Simonsson sekä Kalevala Korun ja Hanasaaren edustajat kertovat näyttelystä.

 

Aika: torstaina 31.8.2017, kello 10–11.

Paikka: Hanasaaren kulttuurikeskus, Hanasaarenranta 5, Espoo

Ohjelma:

  • Tervetuliaissanat – Gunvor Kronman, toimitusjohtaja, Hanasaari/hallituksen puheenjohtaja, Kalevala Koru
  • Kalevala Koru ja Kim Simonsson – muotoilujohtaja Kirsti Doukas, Kalevala Koru 
  • Minun taiteeni – kyselytuokio kuvanveistäjä Kim Simonssonin kanssa. 

Ilmoittautumiset viimeistään 31.8.2017, kello 09.00 osoitteeseen: hakan.forsgard(at)hanaholmen.fi, tai puh.: 040 767 7373.

Tervetuloa!

www.hanaholmen.fi

Kalevala Koru Oy on Suomen suurin korualan yritys, jonka kaikki tuotteet valmistetaan Helsingissä Pitäjänmäen tehtaalla. Valmistuksessa yhdistyvät vahva kultasepänalan käsityöosaaminen ja uusin teknologia. Yrityksellä on kaksi tuotemerkkiä Kalevala Koru ja Lapponia Jewelry. Yrityksen ainoa omistaja on Kalevalaisten Naisten Liitto ry, jonka tehtävänä on suomalaisen aineellisen ja elävän kulttuuriperinnön edistäminen.

www.kalevalakoru.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Viestintäpäällikkö Håkan Forsgård
Puh: 040 767 7373
hakan.forsgard(at)hanaholmen.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus
Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus
Hanasaarenranta 5
02100 ESPOO

+358 40 767 7373http://www.hanaholmen.fi

Hanasaaren ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus edistää ja kehittää Suomen ja Ruotsin välistä vuorovaikutusta ja yhteistyötä kaikilla yhteiskunnan alueilla. Toteutamme yhteistyönä erilaisia tapahtumia, kursseja, seminaareja ja projekteja, selvitämme kehittämistarpeita sekä teemme aloitteita maiden välisen yhteistyön kehittämiseksi. Hanasaaren kiinteistön omistaa Suomen valtio ja Suomalais-ruotsalainen kulttuurirahasto on sen hallinnollinen päämies. 

Hanaholmen är ett kulturcentrum för Sverige och Finland samt ett konferenshotell och mötescentrum i Esbo, strax utanför Helsingfors. Hanaholmen arrangerar högaktuella seminarier och evenemang där viktiga samhälleliga frågor diskuteras och debatteras. Kulturfonden för Sverige och Finland är Hanaholmens huvudman, dvs. har det yttersta ansvaret för Hanaholmens verksamhet. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme