Helsingin Tapahtumasäätiö

Kutsu medialle Lux Helsingin pressitilaisuuteen pe 3.1.2020 klo 8.00

Jaa

Lux Helsinki valaisee jälleen kaupungin 4.–8.1.2020. Tämänvuotinen reitti alkaa Senaatintorilta ja päättyy Tokoinrantaan.

Lux Helsinki 2020 / Jere Suontausta: Mirrorowl (Bubo speculus)
Lux Helsinki 2020 / Jere Suontausta: Mirrorowl (Bubo speculus)

KUTSU MEDIALLE

Lux Helsingin pressitilaisuus järjestetään Helsingin kaupungintalon aulassa perjantaina 3.1.2020 klo 8.00-9.00. Tilaisuudessa on tarjolla aamiaista etukäteen ilmoittautuneille median edustajille klo 7.45 lähtien.

Pressitilaisuudessa tapahtuman vastaava tuottaja Susa Nokelainen ja kuraattori Ilkka Paloniemi kertovat tämän vuoden tapahtumasta, jonka jälkeen tutustutaan neljään erilaiseen teokseen kaupungintalolla ja sen lähiympäristössä. Tilaisuuden avaa Helsingin tapahtumasäätiön puolesta Petra Majander.

Mikä: Lux Helsingin pressitilaisuus
Missä: Helsingin kaupungintalon aulassa, Pohjoisesplanadi 11-13
Milloin: Pe 3.1.2020 klo 8.00-9.00.

HUOM: Ilmoittautumiset 20.12. mennessä: mari@mellakkahelsinki.fi (ilmoitathan samalla mahdollisesta erikoisruokavaliosta)

Lisätietoa Lux Helsingistä:

Lux Helsinki on vuosittain järjestettävä viisipäiväinen valotaidefestivaali, joka levittäytyy Helsingin keskustaan aina tammikuun alussa loppiaisen tienoilla. Tapahtuma esittelee monipuolisesti valotaiteen eri muotoja joka vuosi vaihtuvalla, muutaman kilometrin pituisella reitillä. Helsingin tunnetuimpien rakennusten lisäksi reitille valikoituu aina myös vähemmän tuttuja sisäpihoja tai julkisivuja. Tilaustöistä ja kansainvälisten valotaidefestivaalien helmistä koostuvan ohjelman vastaavana kuraattorina toimii Ilkka Paloniemi yhdessä Christina Dvingen (DK) ja Martin Postan (CZ) kanssa.

Jo yli puoli miljoonaa kävijää saapuu vuosittain ihailemaan, kun tutut rakennukset ja tilat muuntuvat hetkeksi ainutlaatuisiksi kaupunkitaideteoksiksi. Valon voiman ja kauneuden synnyttämät elämykset houkuttelevat nauttimaan talvisesta kaupunkifestivaalista keskellä pimeää vuodenaikaa vaikka paukkupakkasilla. Festivaalin aikana kaupunkia elävöittävät myös erilaiset valoaiheiset tapahtumat ja muu oheisohjelma.


Lux Helsinki on Helsingin tapahtumasäätiön järjestämä tapahtuma, joka palkittiin vuonna 2017 Helsingin Matkailusäätiön Helsinki Travel Award -tunnustuksella. Palkinto myönnetään vuosittain Helsingin matkailun kehitykseen, maineeseen ja asiakastyytyväisyyteen positiivisesti vaikuttaneille alan toimijoille ja teoille.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot:
Mari Wainio
PR- ja viestintätoimisto Mellakka Helsinki
+358 40 828 0508
mari@mellakkahelsinki.fi

Kuvat

Lux Helsinki 2020 / Jere Suontausta: Mirrorowl (Bubo speculus)
Lux Helsinki 2020 / Jere Suontausta: Mirrorowl (Bubo speculus)
Lataa
Lantern Park. Photo: Petri Anttila
Lantern Park. Photo: Petri Anttila
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin Tapahtumasäätiö
Helsingin Tapahtumasäätiö
Kalevankatu 6
00100 Helsinki

https://eventshelsinki.fi/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin Tapahtumasäätiö

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme