Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Kutsu medialle: Maailman eturivin asiantuntijoita saapuu Hanasaareen keskustelemaan luovasta kaupunkisuunnittelusta ja kaupunkikehityksestä

Jaa

Hanasaaressa järjestetään torstaista lauantaihin kolmipäiväinen tapahtuma, joka kokoaa asiantuntijoita useista maista keskustelemaan kaupunkisuunnittelun uusista suuntauksista sekä taiteen, kulttuurin ja kulttuuritoiminnan integroimisesta osaksi kaupunkia. Tapahtumassa tarkastellaan kaupunkia monipuolisena ja monimutkaisena, alati muuttuvana ilmiönä.

Valokuvaaja: Stefanie Schmid Rincon
Valokuvaaja: Stefanie Schmid Rincon

Tarkoituksena on tarjota kaikille läsnäolijoille mielenkiintoisia ja ajankohtaisia esimerkkejä Pohjoismaista ja muualta maailmasta. Mukana on niin kulttuuripäälliköitä ja kulttuuristrategioiden laatijoita, kaupunkisuunnittelijoita ja arkkitehteja, kuvataiteilijoita ja esiintyviä taiteilijoita, tutkijoita ja akateemikkoja kuin opiskelijoita ja ympäristöaktiiveja.

Puhujina on kaikkiaan 55 asiantuntijaa, ja osallistujia on ilmoittautunut yli 200. Tapahtuma järjestetään Pohjoismaisen kulttuurirahaston tuella.

Yksi nimekkäimmistä puhujista on britti Charles Landry, jonka syväluotaavat analyysit kaupunkien toiminnasta tunnetaan ympäri maailman. Landry julkaisi hiljattain kirjan nimeltä The Civic City in a Nomadic World. Hän toimii kaupunkikonsulttina useissa kaupungeissa Espoosta Shanghaihin.

Landryn teoksiin kuuluu myös The Creative City (luova kaupunki), josta on tullut kaupunkisuunnittelun perusteos kaikkialla maailmassa. Sen keskeisenä teemana on kaupunkien ongelmien ratkaiseminen luovalla ja positiivisella tavalla (http://charleslandry.com).

Tapahtumaan osallistuu myös The Creative City Network in Canada -järjestön varapuheenjohtaja Kelly Jerrot. Voittoa tavoittelemattomaan valtakunnalliseen järjestöön kuuluu kuntia, taideorganisaatioita ja yksityishenkilöitä, ja se pyrkii tukemaan ja edistämään kulttuurin kehitystä paikallistasolla (https://www.creativecity.ca).

Tanskasta Aalborgin yliopistosta vieraaksi saapuu professori Hans Kiib. Hän käsittelee puheenvuorossaan Roskilden festivaalia, sen muuttumista kerran vuodessa Tanskan viidenneksi suurimmaksi kaupungiksi ja tästä aiheutuvia logistiikkaan, käytännön järjestelyihin ja turvallisuuteen liittyviä haasteita.

Kaikki edellä mainitut osallistujat (sekä muut puhujat) antavat tarvittaessa haastatteluja lehdistölle.

Aika: 22.–24.3.2018 klo 9.00 alkaen 

Paikka: Hanasaari – ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus, Espoo

Ohjelma: http://www.metropolis.dk/nordic-urban-lab/

Nordic Urban Laboratoryn järjestävät yhteistyössä Metropolis – Copenhagen International Theatre, Turun yliopisto, Espoo, Helsinki, Sipoo ja Pori.

Haastattelupyynnöt ja ilmoittautumiset voi osoittaa Hanasaaren viestintäjohtaja Håkan Forsgårdille, joka antaa tarvittaessa myös lisätietoja tapahtumasta: hakan.forsgard(at)hanaholmen.fi, puh. 040 767 7373.

Tervetuloa!

www.hanaholmen.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Viestintäpäällikkö Håkan Forsgård
Puh: 040 767 7373
hakan.forsgard(at)hanaholmen.fi

Kuvat

Valokuvaaja: Stefanie Schmid Rincon
Valokuvaaja: Stefanie Schmid Rincon
Lataa
Valokuvaaja: Stefanie Schmid Rincon
Valokuvaaja: Stefanie Schmid Rincon
Lataa
Valokuvaaja: Maja Nydal Eriksen
Valokuvaaja: Maja Nydal Eriksen
Lataa
Valokuvaaja: Maja Nydal Eriksen
Valokuvaaja: Maja Nydal Eriksen
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus
Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus
Hanasaarenranta 5
02100 ESPOO

+358 40 767 7373http://www.hanaholmen.fi

Hanasaaren ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus edistää ja kehittää Suomen ja Ruotsin välistä vuorovaikutusta ja yhteistyötä kaikilla yhteiskunnan alueilla. Toteutamme yhteistyönä erilaisia tapahtumia, kursseja, seminaareja ja projekteja, selvitämme kehittämistarpeita sekä teemme aloitteita maiden välisen yhteistyön kehittämiseksi. Hanasaaren kiinteistön omistaa Suomen valtio ja Suomalais-ruotsalainen kulttuurirahasto on sen hallinnollinen päämies. 

Hanaholmen är ett kulturcentrum för Sverige och Finland samt ett konferenshotell och mötescentrum i Esbo, strax utanför Helsingfors. Hanaholmen arrangerar högaktuella seminarier och evenemang där viktiga samhälleliga frågor diskuteras och debatteras. Kulturfonden för Sverige och Finland är Hanaholmens huvudman, dvs. har det yttersta ansvaret för Hanaholmens verksamhet. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme