Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Kutsu medialle: Malmin uudistusten sekä Malmin lentokentän alueen väliaikaisen käytön suunnitelmat esittelyssä

Jaa

Helsingin kaupunki kutsuu median infotilaisuuteen, jossa kerrotaan Malmin lentokentän alueen väliaikaiskäytön suunnitelmista. Samalla kuulet muista tulevista suunnitelmista Koillis-Helsingin alueella.

Rakentaminen Malmin lentokentän alueella ja sen ympäristössä alkaa 2020-luvun alussa. Asukkaita alueelle tulee noin 25 000 – pienen suomalaisen kaupungin verran – ja työpaikkoja parituhatta. Suunnitelmana on, että Malmin lentokentän alueelle tulee 13 500 uutta asuntoa, jotka valmistuisivat 400–600 asunnon vuositahtiin. Lentotoiminta alueella päättyy kuluvan vuoden lopulla. 

Ennen katujen ja talojen rakentamista sekä rakennustöiden aikana Malmin lentokentän alue tulee olemaan helsinkiläisille monipuolinen virkistyksen, ulkoilun, harrastamisen ja tapahtumien paikka. Virkistysmahdollisuuksien lisäksi alueita varataan rakennustöiden valmisteluun ja tarpeisiin.  

Kaupungin tahtotila on, että jo talvella 2020 osalla lentokentän alueesta olisi mahdollisuus harrastaa talviliikuntaa, kuten hiihtää ja luistella. 

Aika: tiistai17.12.2019 kello 14–15 

Paikka: Malmitalo, Ala-Malmin tori 1, kokoushuone 2  

Ohjelma: 

Malmin lentokentän alueen väliaikainen käyttö 
Kimmo Kuisma, projektinjohtaja, kaupunginkanslia 

Ajankohtaista alueen kaavoituksessa  
Kaisa Jama, asemakaavoituksen tiimipäällikkö 

Malmin keskusta uudistuu 
Antti Mentula, arkkitehti, asemakaavoitus 

Pyydämme ilmoittautumaan tilaisuuteen sähköpostitse osoitteeseen kaupunginkanslia.viestinta@hel.fi 

Mediainfo järjestetään samana päivänä kuin Uutta Koillis-Helsinkiä -tilaisuus yleisölle.  Erillinen mediatiedote yleisötilaisuudesta on lähetetty 11.12. 

Yleisötilaisuuden ohjelma löytyy tästä linkistä.

Lisätietoa Malmin lentokentän alueesta Uutta Helsinkiä -sivustolla.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Suvi Kukkonen
viestintäasiantuntija
Helsingin kaupunginkanslia
suvi.kukkonen@hel.fi
+358 50 341 9273

Liisa Leeve
viestintäasiantuntija
Helsingin kaupunginkanslia
liisa.leeve@hel.fi
+358 40 595 2081

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingissä testattiin uusia innovaatioita Itämeren muoviroskan torjuntaan20.1.2021 14:39:21 EETTiedote

Neljä yritystä testasivat muoviroskaantumista ennaltaehkäiseviä toimia ja muoviroskan torjuntaa meressä. Clewat Oy kokeili uudenlaista roskienkeruualusta, jolla merestä voidaan tehokkaasti kerätä makro- ja mikromuovia. Innogreen testasi viherseinän kykyä suodattaa huleveden mukana kulkeutuvaa muovia. Biosatama Oy selvitti, kuinka paljon muoviroskaa kulkeutuu mereen risteilyalusten ruokajätteen mukana. Bloft Design Lab rakensi 3D-suurtulostimen, jolla merestä kerätystä muoviroskasta voidaan tulostaa SUP-lautoja. Kokeilut toteutettiin vuoden 2020 aikana Helsingin rannikko- ja merialueella.

Puhelimessa toimiva päivystystilanteiden opas helpottaa kotihoidon ja hoivakotien hoitajien työtä akuuttitilanteissa20.1.2021 12:13:04 EETTiedote

Helsinki haluaa olla maailman toimivin kaupunki. Toimivuus tarkoittaa ennen kaikkea arjen ja työn sujuvuutta niin kaupungin asukkaille kuin työntekijöillekin. Käytännön esimerkki työn sujuvoittamisesta ja laadun parantamisesta on uusi puhelinsovellus kotihoidon ja hoivakotien hoitajille. Aina Mukana -palvelun myötä päivystystilanteiden opas kulkee aina hoitajien mukana, ja akuuttitilanteissa ohjeet ovat nopeasti käytettävissä. Palvelun avulla hoitajat voivat tunnistaa hoidontarvetta nopeasti ja nykyistä paremmin. Näin toimii digitaalinen Helsinki.

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä keskusteli abiturienttien ylioppilaskirjoituksiin valmistautumisesta ja lasten ja nuorten harrastustoiminnasta15.1.2021 09:00:00 EETTiedote

Koronakoordinaatioryhmä linjasi 14.1.2021 kokouksessaan, että lasten ja nuorten harrastustoiminnan olemassa olevissa rajoituksissa ja suosituksissa pitäydytään toistaiseksi. Lisäksi Helsinki, Espoo ja Vantaa linjasivat, että abiturienteille avataan mahdollisuus valmistautua ylioppilaskirjoituksiin lähiopetuksessa. Pääkaupunkiseudulla abiturientit ovat olleet erityisen pitkään etäopetuksen varassa.

Suomen aktiivisimmaksi työpaikaksi kruunattu Helsinki nappasi toistamiseen voiton Urheilugaalassa14.1.2021 22:00:00 EETTiedote

Helsingin kaupunki palkittiin vuoden 2020 Suomen aktiivisimpana työpaikkana jokavuotisessa Urheilugaalassa. Uno-palkinto myönnettiin kaupungille ilman yleisöä järjestetyssä, suorana lähetetyssä gaalassa torstaina 14.1.2021. Kyseessä on toinen peräkkäinen Uno-palkinto Helsingille, sillä kaupunki voitti vuosi sitten Suomen liikkuvin kunta -tittelin. Gaalamenestykseen on johtanut kaupungin systemaattinen työ niin kaupunkilaisten kuin työntekijöiden aktiivisuuden lisäämiseksi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme