Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Kutsu medialle: Malmin uudistusten sekä Malmin lentokentän alueen väliaikaisen käytön suunnitelmat esittelyssä

Jaa

Helsingin kaupunki kutsuu median infotilaisuuteen, jossa kerrotaan Malmin lentokentän alueen väliaikaiskäytön suunnitelmista. Samalla kuulet muista tulevista suunnitelmista Koillis-Helsingin alueella.

Rakentaminen Malmin lentokentän alueella ja sen ympäristössä alkaa 2020-luvun alussa. Asukkaita alueelle tulee noin 25 000 – pienen suomalaisen kaupungin verran – ja työpaikkoja parituhatta. Suunnitelmana on, että Malmin lentokentän alueelle tulee 13 500 uutta asuntoa, jotka valmistuisivat 400–600 asunnon vuositahtiin. Lentotoiminta alueella päättyy kuluvan vuoden lopulla. 

Ennen katujen ja talojen rakentamista sekä rakennustöiden aikana Malmin lentokentän alue tulee olemaan helsinkiläisille monipuolinen virkistyksen, ulkoilun, harrastamisen ja tapahtumien paikka. Virkistysmahdollisuuksien lisäksi alueita varataan rakennustöiden valmisteluun ja tarpeisiin.  

Kaupungin tahtotila on, että jo talvella 2020 osalla lentokentän alueesta olisi mahdollisuus harrastaa talviliikuntaa, kuten hiihtää ja luistella. 

Aika: tiistai17.12.2019 kello 14–15 

Paikka: Malmitalo, Ala-Malmin tori 1, kokoushuone 2  

Ohjelma: 

Malmin lentokentän alueen väliaikainen käyttö 
Kimmo Kuisma, projektinjohtaja, kaupunginkanslia 

Ajankohtaista alueen kaavoituksessa  
Kaisa Jama, asemakaavoituksen tiimipäällikkö 

Malmin keskusta uudistuu 
Antti Mentula, arkkitehti, asemakaavoitus 

Pyydämme ilmoittautumaan tilaisuuteen sähköpostitse osoitteeseen kaupunginkanslia.viestinta@hel.fi 

Mediainfo järjestetään samana päivänä kuin Uutta Koillis-Helsinkiä -tilaisuus yleisölle.  Erillinen mediatiedote yleisötilaisuudesta on lähetetty 11.12. 

Yleisötilaisuuden ohjelma löytyy tästä linkistä.

Lisätietoa Malmin lentokentän alueesta Uutta Helsinkiä -sivustolla.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Suvi Kukkonen
viestintäasiantuntija
Helsingin kaupunginkanslia
suvi.kukkonen@hel.fi
+358 50 341 9273

Liisa Leeve
viestintäasiantuntija
Helsingin kaupunginkanslia
liisa.leeve@hel.fi
+358 40 595 2081

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin kaupunki etsii tuhansia kesätyöntekijöitä – uusia tehtäviä liittyen Helsinki Biennaaliin ja kaupungin toimivuuden arviointiin21.1.2020 13:07:54 EETTiedote

Suomen suurimman työnantajan Helsingin kaupungin kesätyöhaku on käynnissä. Uusia paikkoja julkaistaan pitkin kevättä. Siisti kesä! -hankkeen 16–20-vuotiaille suunnattu haku ja 16–17-vuotiaiden kesätyöhaku alkaa 24. helmikuuta ja päättyy 9. maaliskuuta klo 16. Kesäväkeä etsitään myös kaupungin omistamiin yhtiöihin ja lisäksi ensimmäistä kertaa Helsinki Biennaaliin sekä kaupungin toiminnan laaduntarkkailuun liittyen. Kesätyöntekijöitä ja -sijaisia palkataan kaupungin toimialoille ja liikelaitoksiin yhteensä noin 4 000.

Kaupunginvaltuusto hyväksyi Länsi-Pakilan koulujen ja päiväkotien hankesuunnitelman15.1.2020 21:07:04 EETTiedote

Helsingin kaupunginvaltuusto hyväksyi vuoden ensimmäisessä kokouksessaan Pakilanpuiston allianssin hankesuunnitelman. Suunnitelma koskee Pakilan ala- ja yläasteen tilojen laajaa perusparannusta, nuorisotiloja sekä nykyisille päiväkodeille Havukka ja Pakila rakennettavaa uudisrakennusta. Rakennukset suunnitellaan mahdollisimman laajaan asukaskäyttöön soveltuviksi. Lisäksi kaupunginvaltuuston kokouksessa pidettiin kyselytunti.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme